Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Tumbleweeds, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,4 (× 7 гласа)

Информация

Сканиране
Internet (2015)
Разпознаване и корекция
egesihora (2016)

Издание:

Автор: Лийла Мийчам

Заглавие: Тръни в пустошта

Преводач: Александра Главанакова

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ИК „Бард“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2013

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Полиграфюг“ АД — Хасково

Редактор: Мария Василева

ISBN: 978-954-655-365-2

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3538

История

  1. — Добавяне

62.

Епископът на Амарило посъветва Джон да не казва и да не прави нищо във връзка с извършеното от него, докато епископът сам не потърсеше съвет по въпроса. Предварителното му становище бе, че тъй като въпросният нещастен случай датираше от времето преди Джон да даде своя обет, църквата нямаше отношение към него.

Затова в съботната вечер Джон зае своето обичайно място на тържествената литургия в „Сейнт Матю“. По същото време шериф Ранди Уолас официално повдигна обвинение срещу Уил Бенсън за убийството на Трей Дон Хал пред районния съдия. Представи като главна улика съвпадението на отпечатъците върху пластмасова чаша, която обвиняемият доброволно му бе предоставил в дома си, с отпечатъците, взети от местопрестъплението. Беше издадена заповед за ареста на Уил, както и за обиск на дома и колата му за търсене на допълнителни доказателства за извършеното престъпление.

Шерифът и двама от неговите заместници завариха младежа да храни конете си по залез-слънце. Силва го следваше по петите. След като му съобщиха на какво има право като задържан и му разрешиха да се обади на майка си и отец Джон, те го изчакаха да нахрани животните под охраната на един полицай. През това време Ранди и Майк претърсиха къщата и джипа му. Намериха единствено пушка 22-ри калибър, а в жабката на колата — квитанция за бензин от бензиностанцията в близост до мястото, където бе намерено тялото на Трей Дон Хал, и по същото време, по което бе извършено убийството.

— Ще трябва да конфискуваме джипа ти, Уил — каза Ранди. — Трябва да сравним гумите ти с отпечатъка, който взехме от местопрестъплението.

— Ключовете ми са окачени вътре до вратата.

— Кучето ти може да дойде с теб, ако искаш. Майка ти или отец Джон ще могат да го вземат от участъка и да се погрижат за него.

— Ами алергията ти? — попита Уил.

— О, това беше временна работа.