Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Тина Бойд (2)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Relentless, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,7 (× 22 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2013)
Разпознаване и корекция
egesihora (2014)

Издание:

Саймън Кърник. Без пощада

Английска. Първо издание

ИК „Бард“ ООД, София, 2008

Редактор: Иван Тотоманов

Коректор: Десислава Петкова

ISBN: 978-954-585-865-9

История

  1. — Добавяне

40.

Двайсет минути след първото обаждане Джийн Райли отново позвъни на Майк Болт. Той крачеше напред-назад пред телевизора, без дори да поглежда към новинарската емисия, която течеше в момента, и се ядосваше, че бездейства. В момента журналистите нищеха вчерашния футболен мач. Както често ставаше напоследък, Англия беше загубила от уж по-слаб противник с нула на два. Болт бе пропуснал последния гол, но благодарение усилията на новинарите сега успя да го види на запис. „Аматьорска защита“ изказа се коментаторът и Болт беше напълно съгласен с него.

Досега не се споменаваше за убийството на Джак Кели или колежката на Кати Мерън. Явно медиите все още не бяха надушили връзката между Кели и Парнъм-Джоунс, а що се отнася до другото убийство — наръгванията с нож в Лондон бяха толкова често явление, че щеше да е цяло чудо, ако го споменат дори в местните новини.

Болт вдигна на първото позвъняване.

— Засякохме сигнал от телефона на Кати Мерън — каза Джийн. — В село Хамбълдън, графство Бъкингам.

— Знам го.

Болт беше ходил там веднъж с жена си. От време на време си правеха такива разходки извън града. Спомняше си, че е китно селце с прекрасна природа.

— С каква точност можеш да определиш мястото? — попита той.

— Засякохме го на Рейнджърс Хил, хълма на север от селото, но ще ви трябва карта, за да видите точното местоположение. Ще отидете ли?

Естествено, че щеше да отиде, как иначе.

— Да, ще трябва да видя за какво става въпрос. Разбира се, ще уведомя шефа къде отивам и ако открия Кати Мерън, ще повикам подкрепление. Дръж ме в течение, ако нещо се промени.

Нямаше смисъл да иска помощ сега, когато знаеше само местоположението на телефона на Кати Мерън. Освен това не искаше да напълни района с полиция и да изложи съпрузите на още по-голяма опасност, ако вече са в беда.

Затвори и се обади на главен детектив Евънс, но телефонът му даваше заето, така че Болт остави подробно съобщение къде отива и защо. После се обади на Кийт Ламдън, за да го информира за последните новини.

— Изглежда, кара тъмночервен хюндай — каза му Ламдън. — Преди час се обади свидетелка, която каза, че вчера около един и половина на обед видяла колата паркирана зад някакви дървета на двайсетина метра от къщата на Кели. Почти не се виждала от пътя.

— Точно след като съседите са я видели да минава. Странно. Семейство Краб познаха жената от снимката и казаха, че няколко пъти са я виждали с Джак Кели. Вероятно са имали връзка.

— И аз мисля, че не е изключено.

— Но в такъв случай защо не е паркирала пред къщата? На алеята има място поне за три коли, а той има само една. Защо е спряла на двайсет метра от дома му, и то така, че да не се вижда?

— Може би е имало още някого?

— Или пък не е искала да я видят — отбеляза Болт.