Към текста

Метаданни

Данни

Година
(Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,5 (× 2 гласа)

Информация

История

  1. — Добавяне (пратено от автора)
  2. — Дребни корекции

§ 18. Т — Твърдата плътност на полето.

Т — Идеен символ за твърдата плътност на полето.

 

ТА — Символ за твърдата плътност на полето.

 

ТАМ — Една самостоятелна химическа система с твърда плътност.

 

ТАМА — Твърдата плътност — ТА на химическото поле — МА.

ТАМА ГУНА, най-долната от трите гуни.

Отнесено към човека е символ за мрак и невежество.

ТАМА, като понятие е съществувала в традициите на народа ни през средновековието. В интернет, за това можем да прочетем следното:

Подобен обичай не е описан при дунавските българи. Както свидетелстват хрониките на арабския мисионер Мохамед Ибн Фадлан от 955 год. обаче, при волжските българи сходен обичай е бил много разпространен до тяхното ислямизиране и малко след това, т.е. далеч преди тяхната тюркизация (XIII-век). Съгласно друг арабски хронист, Хаджи-Омар, Нардуган (Мардуган, Мардукан, Нардуан) е волжско-български национален праздник „Рождество на Мардукан“. Мардуган се празнувал в периода на декемврийското слънцестоене. Изграждала се снежна крепост, в която се поставяла кукла на злия бог „Тама-Тархан“. Името Тама-Тархан вероятно идва от „тьма таркан“ — „черен управител“ — символ на ЧЕРНИЯТ БОГ. Подобно име имал и град Тмутаркан (Черния таркан), столицата на Черна България — подчинена федерална единица в състава на федералната Хазарска държава.

http://www.protobulgarians.com/balgaro-kavkazki_vrazki.htm

 

ТАН — Твърдата плътност на полето — ТА се установява — Н.

 

ТАНА — Твърдата плътност на полето — ТА е установена — НА.

Танатос е древногръцкият бог на смъртта.

 

ТАР — Твърдата плътност на полето — ТА се променя — Р.

 

ТАР — В Индия е име на пустиня, там където е текла голямата свещена река Сарасвати.

 

ТАРА — Твърдата плътност на полето — ТА е променена — РА.

 

ТАРА, Тера — Име на Земята (твърдта).

 

ТУР — Твърдата плътност на полето — Т се уплътнява — У и променя — Р.

Така се образува твърдата земна кора. В древността са я наричали ТУР.

За да обясня какво е ТУР, трябва да започна със Зодиака, но не с общоприетия днес.

Големият Зодиак е планът за развитие на нашата планета. Разделен е на дванадесет части означени със символи, предимно животни, които имат някаква идейна прилика със съответната зодия.

За зодия Телец пише:

Шестата зодия е Телец. След етапа в който е сега Юпитер течността ще се увеличава, а напрегнатостта на полето около Ядрото ще се променя и отдолу под течността ще се образуват твърди елементи, които ще се групират и постепенно ще образуват твърда кора около Ядрото. Твърдта ще се увеличава, докато части от нея излязат над течността, а това вече ни е съвсем познато. Твърдата обвивка около Ядрото — земната суша, е символизирана с бика. Той е най-здравото и силно животно, с изявена мускулатура.

Богинята Хатор

Затова телецът, бикът е бил на почит в много от древните общества. Известен е култът към Златния Телец. Но някои са се досетили, че Майката Земя е от женски род, престават да търсят под вола теле и започват да почитат кравата. Тя и до днес е свещено животно в Индия, а в древността е била почитана и обожествявана и в Египет, като богинята Hathor.

В древността бикът, телецът е бил известен още и като Тур. Освен в испанския език Ел торо, тур се е запазила до днес и в българския език, като корен на няколко съвременни думи. Те са: втурвам се, катурвам — събарям тура на земята. Синоним на катурвам е кабичвам — събарям бика на земята. Думите турям, тургам — поставям, слагам; турих, турен.

http://www.ancientegypt.co.uk/gods/explore/images/hathor.gif

От средновековни текстове ни е известена думата багатур, бахатур. Счита се че е военен чин от тогавашната ни войска. Ако е така, този чин трябва да е свързан с пехотата, както и друга стара военна титла таркан, таракан. Думата Тара, Тера, Терра на някои европейски езици означава земя, Земята. От същият корен е и Тартара от митологията.

Първообразът на таркан, таракан е Тара Кхан.

Първообразът на багатур, бахатур от езика Бхаджа — Бхага Тур. Бхаг, бхага, на древноперсийски бага, е първообразът на съвременната българска дума Бог, Бога. От тук става ясно, че Бхага Тур означава Бог Тур.

Някои от висшите термини в езика Бхаджа придобиват статут на богове. Такъв е Брахма, такъв е Бал, такъв става и Тур. По един и същ начин, чрез добавяне на звука Н в езика Бхаджа се образуват и думите за местата където се установяват тези богове. Така Брахма се установява в брахман, Бал в Балкхан, а Тур в Туран.

Туран е историческа територия в Азия, където бог Тур е бил на почит и от където се счита че произлизат тураните — днешните турки, тюрки.

Мъдреците в древността обладават невероятната способност да обобщават и най сложните понятия за същността на Всемира само с един прост словесен или знаков символ. Чрез него те успяват да предадат през времето и пространството безценни сведения за идните поколения.

Така постъпват и с понятието за твърдата плътност на полето от учението Балкхара, като го влагат в словесния символ ТУР — дума образувана по правилата на езика Бхаджа. По няколко причини за знаков символ на ТУР е избран полумесецът.

Първо. Според мен, Месецът е бил планета и е бил прихванат от земната гравитация. Това събитие е останало в човешката памет с две неща: с „Потопа“ и с „Появата на истинският Бог“.

В резюме за книгата „Загатките на Луната“ от Воцеховски можем да прочетем:

В определен период от време култът към Луната започнал да заема главно място в много религии. За най-древен център на лунния култ се смятат бабилонският Ур и Харана в Месопотамия.

А както пишат древногръцките автори, в Аркадия преди потопа не е имало Луна.

Второ. Трите химически плътности на полето в древността се наричат гуни, а твърдата плътност се нарича Тама гуна, символ за мрак и невежество. Тама е съвременната българска дума тъма. Тъй като кръгът е запазена марка за дневното светило и светлината, за символ на земната твърд е избрано нощното светило в мрака, с характерния му образ на полумесец или сърп.

Трето. Формата на полумесец или сърп съвпада и с формата на рогата на тура, на бика, а той е символът за земната твърд в Зодиака.

Четвърто. Четирите периода от кръговрата на физическата система символично се съпоставят с четирите фази на Месеца: новолуние, първа четвърт, пълнолуние и последна четвърт. За знак на Тур е избрана четвъртата фаза — последната четвърт, за да символизира четвъртия период от кръговрата, защото тогава се проявява земната твърд.

На горните четири основания полумесецът е приет за знаков символ за твърдата плътност на полето — земната твърд, която е предпоставката за появата на живота и съвременното растително и животинско многообразие върху нея — достатъчно основание за почит и уважение. Полумесец

Но това не е всичко. От всеки символ трябва да се вземе максимума и да се натовари с максималната възможна и ясна информация. Затова полумесецът се разглежда като технически разрез на планета, като резен от праскова, за да се покаже че вътре в Земята, под твърдата земна кора има ядро и то е като всички останали физически ядра, защото:

Всички физически ядра са еднакви по съдържание

и различни по големина и качествена изява.

Такива са ядрата на елементарните частици, на атомите, на Земята, на Луната, на Слънцето и всички останали небесни тела. За да се изрази и това, към полумесеца е добавена петолъчка. Тя е символ за звездите в небето, а те нямат химическо поле, твърда обвивка и чрез петолъчката се изразява ядрото — звезда.

От древността до наши дни, в някои учения от земите на Бабилон е известна невидимата звезда Мерикха — Мерика. Тя е символ за земното ядро. Целият знак — полумесецът Тур и звездата Мерикха е символ за земната твърд и физическото ядро в нея.

От Мерика — мъртвата звезда, по правилата на езика Бхаджа е образувано името на Америка — Безсмъртна.

От името Мерикха е останало съвременното женско ориенталско име Мелиха.

Същият символ, Тур — Мерикха, може да се види и върху главата на египетската богиня Hathor.

Кога, как, и защо тураните изгубиха или изоставиха Бог Тур и полумесеца? не знам. Не знам също кога, как и защо полумесецът се озова в Исляма?, но днес Бог Тур, в образа на своя знаков символ — полумесеца, се извисява по върховете на минаретата и джамиите по света.

 

ТУРА — Твърдата плътност на полето — Т е уплътнена — У и преобразувана — РА.

Вероятно изразът „Ези — Тура“ е символ за противоположности и означава „Небе — Земя“.