Към текста

Метаданни

Данни

Година
(Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,5 (× 2 гласа)

Информация

История

  1. — Добавяне (пратено от автора)
  2. — Дребни корекции

§ 11. Л — Кръговратът. Времето.

Л — Идеен символ за кръговрата на Втората противоположност, от междузвездния вакуум до черната дупка и обратно, от ядрото до междузвездния вакуум.

Л е символ за съвременното понятие космическо Време.

 

ЛА — Четвъртия период от кръговрата на Втората противоположност, от ядрото до междузвездния вакуум. Тогава пространството се разширява, а времето тече в права посока.

Втората сричка от думата ЛИЛА — пълният, реален кръговрат на Втората противоположност.

 

ЛИ — Вторият период от кръговрата на Втората противоположност, от междузвездния вакуум до черната дупка. Тогава пространството се свива, а времето тече обратно.

Първата сричка от думата ЛИЛА — пълният реален кръговрат на Втората противоположност.

 

ЛИЛА — Пълния кръговрат на Втората противоположност, от междузвездния вакуум до черната дупка и обратно, от ядрото до междузвездния вакуум.

 

IYI — Графичен знак за ЛИЛА. Символичен графичен знак за полов акт.

 

ЛИЛАВ Индия:

Любовната игра на боговете, на двама божествени съпрузи, които правят божествена любов и чрез нея слагат начало на всичко и на земята върху която живеем. След пълното си сливане се разделят и материалният свят започва да се разпада, тъй като нещата съществуват дотогава, докато трае божествената любов. Раздялата превръща света в прах.

ЛИЛА — Съвременно българско женско име. Мъжкият вариант е Лило.

 

В наше време земните жители използват две времена. Първото е нещо абстрактно и необяснимо и се представя като безначално, безкрайно, вечно, праволинейно, винаги с положителен знак, единно и всеобщо за цялата Вселена.

Единни и всеобщи за цялата Вселена са само три неща: Творецът, Законът и Горната вода.

Второто време използвано днес е календарното. То всъщност са скоростите на движенията на небесните тела Земя, Луна и Слънце. Човекът е наблюдател, а измерваните скорости са движението на Земята около Слънцето или на Луната около Земята, в зависимост от това какъв е календарът лунен или слънчев.