Към текста

Метаданни

Данни

Година
(Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,5 (× 2 гласа)

Информация

История

  1. — Добавяне (пратено от автора)
  2. — Дребни корекции

§ 16. Р — Промяната. Уравновесяването. Течната плътност на полето.

Р — Причината за всичко случващо се в материалния свят е промяната на напрегнатостта — К на физическото поле. Като следствие от това настъпват действителни промени и всичко намиращо се в полето бива пригодено към новата напрегнатост от самата нея.

Символът за следствието, промяната, уравновесяването в езика Бхаджа е звукът Р. Той е труден за обяснение и разбиране по две причини. Първата е, че основното понятието, чийто символ е той Третото движение е неизвестно на съвременните хора, а втората е, че звукът Р е натоварен с три значения.

Първото е идейно, за промяната, която включва: първоизявата, изграждането, поддържането, промяната, разграждането и унищожението.

Второто е физическо, за пригаждането, което се осъществява чрез Третото движение на физическите системи. То е едно от двете действията за уравновесяване, пригаждане на физическата система спрямо въздействието на друга физическа система.

Последното, третото значение на звука Р е химическо, за втората, течната плътност на химическото поле — водата.

При взаимодействието между две физически системи, напрегнатостта на полето на по-голямата ще наложи две промени в по-малката, като я принуди да извърши две действия.

Първото е радиалното движение на ядрото й спрямо ядрото на по-голямата, като го придвижи до мястото на равновесното положение между двете системи.

При второто действие количеството на съдържанието на ядрото се увеличава или намалява, чрез извършване на третото движение от полето на ядрото на по-малката физическа система. То става на пулсации, като вдишване и издишване — електромагнитните трептения, които днес се измерват с честота.

Но в полето на голямата физическа система има безбройно множество по-малки системи които извършват описаните по-горе действие не само спрямо голямата физическа система, но и една спрямо друга, като се групират в спътникови общности, които се увеличават и уплътняват или отплътняват и така образуват материалните образувание, поддържат ги или ги разграждат и унищожават.

Всичко това е символизирано в езика Бхаджа със звука Р.

Звукът Р е избран за символ за промяната, пригаждането и съществуването — на електромагнитните трептения поради факта, че единствено при неговото озвучаване езикът ни трепти и вибрира.

За да подчертаят важността на промяната и пригаждането древните не четат своите писания, а ги пеят, защото музиката е звуци с различна честота, ритъм и тембър — най-великото изкуство. По същата причина отделните части на писанията се наричат песни.

Това пеене е останало и в днешните религии.

 

РА — Осъществена промяна, пригаждане.

Честотата на вълната в съвременната физика.

РА е действието за постигане, осъществяване на възможностите, съответстващи на напрегнатостта на полето. Така Законът създава, поддържа и разгражда цялото многообразие на форми и движения, които са се случвали, случват се и ще се случват във Вселената.

 

РАВ древен Египет, име на върховния бог.

РА присъства като съставна сричка в имената на някои от висшите богове в Индия: Хиндра, Рама, Рудра, Брахма, както и в персийския Митра.

 

РАВА — Третото — РА и радиалното движение — ВА.

Честотата на вълната — РА и дължината и — ВА в съвременната физика.

Може да се преведе и: Преминаване към нова скорост на радиалното движение.

При разместване на сричките се получава думата ВАРА, със същото значение — промяна на скоростта на движението, но излизане от старата скорост.

 

РАВАН — Третото — РА и радиалното движение — ВА се установяват — Н.

 

РАВАНА — Третото — РА и радиалното движение — ВА са установени — НА.

Намаляване на скоростта на радиалното движение и спирането му.

Мястото на Равновесното положение.

 

РАВАНАВ Индия, в древноиндииския епос Рамаяна, демон, противник и съперник на бог Рама заради съпругата му Сита.

 

РАДХА — Промяна — РА по време на диханието — ДХА.

Третото движение — Диханието на Брахма.

Какво е Третото движение?

От астрономията знаем, че почти всички планети от Слънчевата система имат пръстени. Най-ясно те са изразени при Сатурн. Това показва, че планетните им екватори имат своето продължение във формата на полетата им.

vidovden_saturnepicdumidicouleurbis.jpg

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/image/0903/saturnepicdumidicouleurbis.jpg

За да обясня какво е РАДХА при взаимодействието между две физически системи ще използвам следната символика. Ядрото ще е човешка глава, полето — широкопола шапка, а напрегнатостта между двете полета — насрещен вятър.:

Вятър; Периферия на шапката
vidovden_windsun.jpghttp://sept.hit.bg/windsun.gif

 

 

При планетите Третото движение се извършва бавно и плавно, незабележимо за нас. При звездите бързо и рязко, забележимо за нас, но еднократно. В микросвета Третото движение се извършва рязко, бързо и многократно. Затова там може да се отчете и неговата честота, т.е. с каква скорост полето на ядрото ще се върти спрямо „посоката на вятъра“, последователно в положения: екватор с право въртене, северен полюс, екватор с обратно въртене, южен полюс и отначало.

vidovden_dipole_horiz_n_s.pngvidovden_dipole_vertic_n_s.png

vidovden_dipole_horiz_s_n.pngvidovden_dipole_vertic_s_n.png

http://pic.srv6.wapedia.mobi/thumb/692714432/bg/fixed/230/180/Dipole_field.jpg?format=jpg,png,gif

При позиция екватор с правилно въртене към „вятър отляво“, физическата система няма да „излъчва“.

Изразено чрез графиката синусоида, това ще е нулева пресечна точка.

При позиция северен полюс към „вятър отляво“, физическата система, освен собственото си „излъчване“ ще пропуска през себе си ГА и от слънчевия вятър защото магнитносиловите линии на полето при полюсите и съвпадат с посоката на слънчевия вятър, а „излъченото“ ще е отдясно, от южния полюс.

Изразено чрез синусоидалната графика това ще е най-високата и точка, плюс.

При позиция екватор с обратно въртене към „вятър отляво“, физическата система няма да „излъчва“.

Изразено чрез графиката синусоида, това ще е нулева пресечна точка.

При позиция южен полюс към „вятър отляво“, физическата система ще приема през северния си полюс, отдясно ГА и ще ги „излъчва“ през южния, ще е „запушена“ за слънчевия вятър защото магнитносиловите линии на полето при полюсите и са насочени срещу посоката на слънчевия вятър.

Изразено чрез синусоидалната графика това ще е най-ниската точка от синусоидата, минус.

Постоянното въртене и многократното повторение на горните четири позиции на физическата система се нарича РАДХА — промяна на диханието. То става на пулсации като вдишване и издишване през полюсите.

vidovden_sinusoida.pngСинусоида

 

РАДХА, Рада, Рата — В Индия, съпругата на бог Кришна. От пламенната им любов се ражда светът.

Рада, Рата е част от името на цар Бхарада, Бхарата, от където и в името на епоса Макхабхарадха, Макхабхарада, Махабхарата.

Рада, Рата, в Индия и в България се превежда война, бран.

От Рада, Рата са съвременните български думи: рат, ратник, съратник, радетел и имената Рада и Ради.

 

РАДХА, Радка — Съвременното българско женско име.

 

РАМ — Проява — РА на химическото поле — М.

 

РАМА — Проявено — РА химическо поле — МА.

РАМАВ Индия, в древноиндииския епос Рамаяна, бог Рама победил злия демон Равана в борба за отвлечената си съпруга Сита.

В книгата „Индийска митология“ за Рама четем:

Баща на Рама бил цар Дашаратха, който отслужил жертвоприношението Ашвамедха и се сдобил с четирима синове, всеки от които бил частично превъплъщение на Вишну. Рама бил най-големият, роден със специална мисия, предначертана от боговете, да срази демона-тиранин Равана.

Жертвоприношението Ашвамедха е най-голямото жертвоприношение в древността — жертвоприношение на коне.

В Индийската митология Ашвини са двама братя близнаци — полубогове, символизирани като коне. В Балкхара те са символи за двете тежнения, на двете противоположности АД и ДА. Чрез жертвоприношението на Ашвините цар Дашаратха променя напрегнатостта на полето и така се проявяват четирите плътности на пространството — четиримата му синове, които били частично превъплъщение — аватара на бог Вишну — Закона.

 

РАМА ГУНА — Течната плътност на полето, водата. В Индия, Раджас гуна.

 

РАСАЗа физиката: Проява — РА на ефирната плътност на полето — СА.

Това е истинският смисъл на думата раса — изграждане на нов вид материя, т.е. ново равнище от енволюцията и. Съвременният смисъл влаган в думата раса, отнасящ се за цветовото различие между хората няма нищо общо с истината за раса и изкуствено сее разделение между хората с познатия ни расизъм.

 

РАСАЗа човека: Нов човешки вид, ново равнище на енволюцията му. Точно в този смисъл думата се използва правилно от ученията наречени езотерични или окултни. Те твърдят, че ние днес сме петата раса.

При разместване на сричките се получава думата САРА — промяна на ефирната плътност на полето.

От думата РАСА, в съвременния български език са думите роса, ориса, орисия и орисница.

 

РАСАВ Индия:

Въображаема течност в която се съдържа живителната енергия, същността на живота, от която се раждат и израстват всички живи твари.

РАСА-ЛИЛАВ Индия, „Танц на сътворяването изпълняван от бог Кришна и всички пастирки или гопи едновременно, след като се е саморазмножил в безброй еднакви тела.“

 

РУ — Промяна — Р и уплътняване — У.

Означава, че през долната граница У — между полето и ядрото може да се осъществява само движението втичане в ядрото.

От РУ, в съвременния български език са думите: руша, разрушавам, рутя, ругая, руда, рудник и рудар.

В Индия едно от имената на бог Шива, в разрушителния му аспект е РУДРА.

 

РУvidovden_znak_ru.png — Графичен знак, символ за отворената за втичане долна граница У. Той е знакът УР, с добавена хоризонтална линия през точката където се сливат долната отвесна и горните две разклонени линии. Добавената хоризонтална линия е символ за затворената за изтичане долна граница У.

Знакът РУ е останал в окултизма с два варианта. Първият е петолъчка с върха надолу, а вторият лице на брадат козел. И двата знака са с отрицателен смисъл, символи на инволюцията.

 

РУДРА — Промяната — Р, уплътняването — У и разполвяването — Д са осъществени — РА. РУ+ДРА.

Втичане в ядрото с пълна мощ и безусловно.

 

РУДРАВ Индия, едно от имената на бог Шива, в разрушителният му аспект. За него в „Индийска митология“ е написано следното:

Ревящ, виещ, бог на бурите, господар на смъртта и времето. Годината е неговият лък, за тетива му служи собствената сянка, той е нощта на Страшния съд. Той е черния дим, издигащ се над погребалните клади. Рудра е баща на Рудри и Марути.

РУР — Дума съставена от РУ и УР. Символ за двете посоки през долната граница на физическата система У, през втори и четвърти период от кръговрата.

Графичният знак за РУР е IYI.