Към текста

Метаданни

Данни

Година
(Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,5 (× 2 гласа)

Информация

История

  1. — Добавяне (пратено от автора)
  2. — Дребни корекции

§ 2:3. Тежненията — Д.

Всичко осезаемо във Вселената започва и завършва с появата и края на физическото ядро. С появата му Дуализмът се проявява и в Битието, като го разполвява на два полюса, чрез двете тежнения на двете противоположности.

Звукът Д в езика Бхаджа е символ за разполвяването на Битието на два полюса, положителен и отрицателен. Поляризацията насочва физическите ядра в една от двете посоки, свиване към централното ядро или разширение към междузвездния вакуум. Но за да се изразят и двете тежнения с един звук се задейства едно от граматическите правила на езика Бхаджа. А то гласи:

Когато звукът А се прибави в началото на дума, той означава отрицанието НЕ, а смисълът на думата става противоположен.

Тъй ката днес Слънцето и всички планети и комети в Слънчевата система са под влияние на тежнението разширение звукът Д е останал символ за разширението.

Още в началото, при отделянето на Втората противоположност от Първата (от нея) превес има тежнението свиванеАД. То поражда действието изсмукване, отлъчване от междузвездния вакуум (от него) на физически ядра, които започват да се притеглят взаимно и да се сливат. Когато едно от тях превиши останалите по големина, става централно за околните и те започват да се втичат в него. То става Черна дупка.

Тежнението свиване има за цел да свие всичко материално от битието, да го върне в небитието и да го влее в Долната вода, във физическото ядро.

Мощта на тежнението свиване е съразмерна на големината на ядрото.

Мощта на тежнението свиване намалява от ядрото към междузвездния вакуум.

Мощта на тежнението свиване намалява от междузвездния вакуум към ядрото, съразмерно с намаляване на ядрото.

В Индия, тежнението свиванеАД се нарича Адха РамаАдхарма.

Съответствие на тежнението свиване във физиката днес е силното взаимодействие, а в астрономията гравитацията. То е причината за синтеза.

Когато Втората противоположност започне да се връща към Първата и да се втича в нея, превес има тежнението разширениеДА. То поражда действието изсмукване, отлъчване и отдалечаване от централното ядро (от него) на физически ядра, които започват да се оттеглят взаимно, да се приближават към междузвездния вакуум и да се втичат в него.

Тежнението разширение има за цел да разшири всичко материално от битието, да го върне в небитието и да го влее в Горната вода, в междузвездния вакуум.

Мощта на тежнението разширение е неограничена.

В Индия, тежнението разширениеДА се нарича Дха РамаДхарма.

Съответствие на тежнението разширение във физиката днес е слабото взаимодействие. То е причина за разпада.

В древен Китай е останал друг начин за означаване на двете тежнения на двете противоположности Ин и Ян. Там те ползват имената от езика Бхаджа на местата където пребивават двете води защото целта на двете тежнения са тези две места — междузвездният вакуум и физическото ядро — ЕН и ИН. Появяват се от там и изчезват пак там.

За тежненията Лао Дзъ е написал:

Противоположностите в действие са Дао.

Слабостта и силата са функция на Дао.

Взаимодействието между двете тежнения изгражда, поддържа и унищожава Битието.