Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Звънтящите кедри на Русия (4)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Сотворение, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
4,8 (× 5 гласа)

Информация

Сканиране
Диан Жон (2012)
Разпознаване, корекция и форматиране
devira (2018)

Източник: http://sfbg.us

 

Издание:

ЗВЪНТЯЩИТЕ КЕДРИ НА РУСИЯ: КН. 4. СЪТВОРЕНИЕ. 2003. Изд. Аливго, София. Превод: [от рус.] Зоя ПЕТРОВА-ТИМОВА [Сътворение, Владимир МЕГРЕ]. Формат: 20 см. Страници: 243. ISBN: 954-8454-01-7.

История

  1. — Корекция
  2. — Добавяне
  3. — Ново цифровизиране

Интимни връзки с нея трябва да се избягват

— Да не допускаме тя да проникне в нас. И всичките жени интимни връзки да избягват с мъжете, които мисълта на разрушението са допуснали в себе си, за да не се възражда тя отново и отново.

— Уха! Ако затуй жените се сговорят, военни и научни умове ще се побъркат.

— Владимире, ако започнат тъй да действат всичките жени, войните на Земята ще изчезнат.

— Точно така е. С войните ти, Анастасия, здравата си се захванала. Ей, чудесно попадение! Идеята ти може всичките войни да съкруши. Ама как си го измислила! Действително, кой от мъжете ще поиска да воюва, когато никоя жена с него след това не ще желае да преспи, потомство тя да му роди. Така се получава, че този, който сам война замисля, себе си и цялото потомство свое ще убие.

— Когато всичките жени го пожелаят и направят, войни тогава никой няма да замисля. Живеещата днес жена, ще може да изкупи грехопадението Евино и своето пред себе си и Бога.

— И какво ще стане тогава на Земята?

— Отново в цветовете изначални Земята ще цъфти.

— Упорита си, Анастасия, и на мечтата си като преди си вярна. Но пък си и наивна. Как може да се вярва на всичките жени тук на Земята?

— Но как аз на жените да не вярвам, Владимире, когато зная, че в жената всяка, живееща днес на Земята, Божествената същност се съдържа. И нека, нека в пълна красота да се разкрие тя. Богини! Жени на таз Земя Божествена! В себе си Божествената същност своя вий открийте! И себе си на цялата Вселена покажете на Първоизточника с красотата. Вий съвършено сте творение, вий от Божествена мечта сте сътворени. Всяка от вас поотделно е способна енергиите на Вселената да усмири! О жени, богини на Земята и Вселената!

— Е, Анастасия, може ли да се твърди, че на Земята са богини всичките жени? Направо ми е смешна твоята наивност. Ами помисли си само! Всички те — богини. И тези ли, които в магазините стоят зад щандове, и по разните сергии? Чистачките, миячките и келнерките? В кухнята, където ден след ден варят и пържат, със съдовете дрънкат и те ли са богини? Да, най-общо казано, май ти самата богохулстваш. Как може наркоманките и проститутките да наречеш богини? Добре де, в храма… или някоя прекрасна дама, танцуваща на бала, за тях се случва да се каже: „Тя е богиня“. А грозничките разни, облечени в демодирани и стари дрешки, богини никой не нарича.

— Владимире, съвременните обстоятелства богините ни земни принуждават в кухнята цял ден да престояват. Твърдеше, че приличам на зверче, че моят бит е примитивен, цивилизован само е битът, в който ти живееш. Защо в твоята цивилизация жените трябва да прекарват част от живота си в кухнята? Защо все трябва тежести от магазините да мъкнат, да мият пода? С цивилизацията си се хвалиш, а защо е толкоз много мръсотията в нея? Защо прекрасните богини земни превръщате в чистачки?

— Къде си виждала пък ти в чистачката — богиня? Онези, които все пак нещо струват, на конкурсите за красота блестят и в разкош потъват. За тях желаят всички да се женят. Но само за богати се омъжват те. А дроплите там разни дори на бедните не трябват.

— Всяка жена си има своя красота. Невинаги е дадено да се разкрие тя. Онази красота, великата, не би могла да се измерва никога например като талия. И дължината на краката, размерите на нейните гърди, цвета на нейните очи, изобщо не са важни. Тя е вътре у жената, и в младото момиче, и у дама престаряла.

— Как ли не, и в престарялата веч дама. Ти и за бабичките пенсионерки ми кажи, и те ли богини са прекрасни според тебе?

— Прекрасни са по своему и те. И въпреки безкрайната редица от житейски унижения и множество преломи, и съдбовни претворения, която и да е жена, която вече я наричат баба, веднъж в ранно утро може и да осъзнае, да се пробуди със зората, да се разходи по росата, на слънцето с лъча на осъзнаването тя ще се усмихне и тогава…

— И какво тогава?

— Да се влюби в нея някой да накара. Любима тя сама да бъде и да му даде на Любовта си топлината.

— И на кого?

— На онзи, единствения неин, който ще осъзнае богинята в нея.

— Такова нещо не се случва.

— Случва се. Ти възрастните питай. Ще разбереш тогава, че много пламенни романи стават между тях.

— Уверена ли си, че жените могат да променят света?

— Способни са! Без всякакви съмнения са те способни. Щом променят приоритетите на своята Любов, самите те, на Бога съвършените творения, ще върнат на Земята нейния прекрасен изначален вид, отново ще превърнат цялата Земя в цветущата градина на Божията мечта. Те са творения на Бога! Прекрасните богини на Земя божествена!