Ян ван Хелсинг
Властта на тайните общества през XX век (6) (или защо човек не управлява света
Том I)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Geheimgesellschaften und ihre Macht im 20. Jahrhundert, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5,3 (× 53 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
Диан Жон (2010)

Издание:

Ян ван Хелсинг. Властта на тайните общества през XX век

Немска. Първо издание

Редактор: Мая Мутафова

Художествено оформление на корица: Огнян Илиев

Издателство: „Оргон“, София, 2009

ISBN: 978-954-90339-1-5

История

  1. — Добавяне

Сионските мъдреци

Още една тайна организация със силно влияние, която желае да контролира Англия. Богатите еврейски равини, които са религиозните и политическите водачи на раздробения еврейски народ, обединяват силата си в групировка, станала известна като СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ. (Ционистите се смятат за „месианския“ елит на юдейството и очакват, че всички евреи по света ще се солидаризират с техните цели. Манфред Адлер: „Синовете на мрака“)

 

От 1640 до 1689 г. в Холандия СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ планират „английската революция“ (събарянето на Стюардите от Британския трон) и отпускат пари на различни отцепнически партии. Те използват влиянието си, за да издигнат ВИЛХЕЛМ МЪЛЧАЛИВИЯ, немски княз от княжество Насау — Орания, за главнокомандващ холандската армия и по — късно да го направят ПРИНЦ НА ОРАНИЯ.

„Сионските мъдреци“ организират една среща между Вилхелм, Мери — най-голямата дъщеря на ДЮКА НА ЙОРК и сестра на крал Карл II — и неговия брат и наследник Якоб II.

През 1677 г. те сключват брак и имат син, Вилхелм III, който по — късно се жени за Мария II, дъщеря на Якоб II. Така холандското и британското кралство се сродяват. С помощта на WHIGS — една от партиите на най-влиятелните англичани и шотландци, през 1688 г. Сионците изместват Стюардите от престола и през 1689 г. КРАЛ НА АНГЛИЯ става ВИЛХЕЛМ III Орански. През същата година Вилхелм III, който вероятно е масон, създава антикатолическия ОРДЕН НА ОРАНИЯ с цел да затвърди протестанството в Англия. Днес орденът продължава да действа в Ирландия, която активно подкрепя религиозната война, и има 100 000 души членове.

Крал Вилхелм III скоро забърква Англия в скъпоструващи войни срещу католическа Франция и задлъжнява дълбоко. Идва моментът Вилхелм да се реваншира на СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ, издигнали го на поста, и с помощта на агента им УИЛЯМ ПЕТЕРСЪН успява да убеди британската хазна да заеме 1,25 млн. британски фунта от еврейските банкери.

Тъй като държавният дълг вече е твърде висок, правителството няма друг избор освен да приеме условията. Те били следните:

 

1. Имената на заемодателите да останат в тайна и те имат задачата да създадат Централна банка на Англия („Английската банка“).

2. На директорите на споменатата банка се разрешава да фиксират златен еквивалент на банкнотите.

3. Позволено им е да заемат десет книжни лири за всеки депозиран пфунд злато и

4. им е разрешено да консолидират държавния дълг и да подсигурят сумата чрез директно облагане на народа.

 

Така възниква първата частна ЦЕНТРАЛНА БАНКА АНГЛИЙСКАТА БАНКА.

Този тип банков бизнес давал възможност за 50%-ова печалба при инвестиция на банката от 5%. За това плащал английският народ. Хората, отпуснали заема, никога не са се интересували от неговото изплащане, защото чрез дълга те получили възможност да участват в политическите дела. Националният дълг на Англия скача от 1 250 000 лири през 1694 г. на 16 000 000 лири през 1698 г.

След Вилхелм III на британския престол се възкачват ХАНОВЕРИТЕ, които управляват до днес, защото УИНЗДОР по пряка линия произхождат от тях. (До 1901 г. всички монарси са на Хановерите, когато Едуард VII се жени за датската принцеса Александра и променя името си от ХАНОВЕР на САКСКОБУРГОТСКИ — германската фамилия на баща му. На 17 юли 1917 г. тя е променена на УИНЗДОР, както е и до днес.) Ясно е, че мнозинството от англичаните изобщо не са били доволни от немското господство в Англия. Създават се редица организации, които искат да върнат СТЮАРДИТЕ на трона. Заради опасността да загубят позициите си Хановерите не допускали наличието на постоянна армия в Англия и наемали нужните войски от собственото си княжество и германските си приятели. На тях, естествено, се плащало от британската държавна хазна, което отново било добре дошло за еврейските банкери. Повечето наемници са осигурявани от ПРИНЦ ВИЛХЕЛМ IX ФОН ХЕСЕН — НА — ХАУ, който е приятел с Хановерите.