Ян ван Хелсинг
Властта на тайните общества през XX век (22) (или защо човек не управлява света
Том I)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Geheimgesellschaften und ihre Macht im 20. Jahrhundert, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5,3 (× 53 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
Диан Жон (2010)

Издание:

Ян ван Хелсинг. Властта на тайните общества през XX век

Немска. Първо издание

Редактор: Мая Мутафова

Художествено оформление на корица: Огнян Илиев

Издателство: „Оргон“, София, 2009

ISBN: 978-954-90339-1-5

История

  1. — Добавяне

Аварийната система на Ротшилд

В историята кралете и останалите диктатори винаги са били известни с това, че изразходват повече, отколкото могат да изтръгнат от народа с данъци. В такива моменти нациите и правителствата заемат необходимите средства от банките. Но как те си прибират парите, в случай че дадено правителство не може или не желае да плати? Решението се казва война!

 

Правителствено — финансовият бизнес функционира като кредитна институция, която отпуска заем на даден клиент, за да може да си купи кола. Ако той не може да си плати месечните вноски, колата се „извозва“ Как? С друга кола. При финансирането на правителства нещата са същите. Безсмислено е да се отпускат заеми само на една страна. Това трябва да се направи и с враговете й. Заемодателят се уверява, че двете държави са горе — долу еднакви по сила, така че решаващият фактор при конфликт да е финансирането. Следователно, ако една страна откаже да върне заема, заемодателят ще я заплаши с война чрез друга страна, а ако тя продължава да упорства, той ще накара другата държава да я „извози“ като военна жертва (виж Макиавели).

От около 160 години семейство Ротшилд работи на този принцип (9. протокол). Техните братя започват играта в Европа в началото на миналия век след успеха, почерпан от Наполеоновите войни. По онова време на континента се налага т.нар. „равновесие на властите“ За да затвърди поста си на „невидим владетел“, на Ротшилдови са нужни две силни групировки с приблизително равни сили — за да се обезпечи „равновесието на властите“. Следователно те трябвало да се застраховат, че всички А — крале биха могли да бъдат застрашени от всички Б — крале. Разбира се ще бъдат финансирани И двете страни. Тук се появява нуждата от трети център — охранителната полиция — в случай че някоя от двете страни затанцува извън строя.

Този център е Натанова Англия, която по онова време господства над Европа.

 

Изходът на една война винаги може да се предопредели, ако се наблюдава на чия страна е Англия. Тя винаги се оказва на страната на победителите. Великобритания, или по-точно Короната, разполага с един вид официална „аварийна система“ и властта на Ротшилдови достига такива размери, че в началото на новия век той контролира половината от собствеността на целия свят.