Ян ван Хелсинг
Властта на тайните общества през XX век (56) (или защо човек не управлява света
Том I)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Geheimgesellschaften und ihre Macht im 20. Jahrhundert, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5,3 (× 53 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
Диан Жон (2010)

Издание:

Ян ван Хелсинг. Властта на тайните общества през XX век

Немска. Първо издание

Редактор: Мая Мутафова

Художествено оформление на корица: Огнян Илиев

Издателство: „Оргон“, София, 2009

ISBN: 978-954-90339-1-5

История

  1. — Добавяне

Настоящата ситуация

Илюминатите държат света в лапите си чрез международните банкери, свързани с посочените елитни общества и изградените от тях империи. Те са тук, за да заздравяват владенията си на тази планета. Тяхно основно средство за контрол са националните дългове. Изградена е международна полицейска машина — т.нар. войски на ООН — за да се „вкарат в пътя“ независими държави като Либия и Иран. Независимостта на Либия от международния контрол е предизвикателство за Новия световен ред. В медиите Муамар Ел Кадафи е представен за терорист, за да се оправдаят агресиите. Отново промиване на мозъци.

 

ДЖОРДЖ БУШ (баща) е един от най-добрите партньори в играта, които Илюминатите са имали някога, и заради връзките си с търговията с наркотици той ще трябва да играе играта до край (88. протокол).

Буш е:

ексшеф на ЦРУ,

ексшеф на CFR,

член на ордена „Череп и кости“,

член на Трилитералната комисия и

член на „Комитет на 300-те“.

 

Конкурентът му за президентските избори Бил Клинтън е:

член на CFR,

член на Билдербергерите и

пожизнен член на масонския орден „Дьо Моле“.

 

От началото на 80-те години Клинтън е член и на Трилитералната (Тристранната) комисия. Най-близките му съветници, които имат най-добрите шансове за високи постове в правителството, също са членове на Трилитералната комисия. Това са: икономическия съветник Феликс Рохатин от нюйоркската банкова къща Lazard Brothers, Пол Волкър, директор на Federal Reserve Board при Картър; Робърт Хормец от нюйоркската банка Goldman Sacks; съветничката по търговските въпроси Паула Стърн и външнополитическият съветник Уорън Кристофър.

Към най-тесния отбор на Клинтьн се числят и отличниците от Council of Foreign Relation (CFR) и Brooking Institute. Банкерите Питьр Петерсън, Робърт Рубин и Роджър Алтерман са най-важните между тях.

 

Тоест, и двамата кандидати са стопроцентови партньори в играта на Илюминатите: от американците се очаква да изберат единия от тях. Това много напомня на изборите в бившата ГДР през социализма.

Същото се отнася до Германия и бундесканцлера днес: Бранд е член на „Комитет на 300-те“ и на Билдербергерите, Шмит и Кол — също на „Билдербергерите“. Енгхолм, който междувременно се оттегли, но щеше да е конкурент на Кол за канцлер, също е член на Билдербергерите и DGAP.

Междувременно американското правителство признава конституцията на ООН за „световен закон“. Създаването на едно „супер световно правителство“, което всички нации по света ще признават (виж 9. протокол), е съвсем близо до нас.

Руските рокади също имат успех. Борис Елцин зае мястото на Горбачов т.нар. „решение“ реално е само смяна на имената. Военният апарат не само е същият, но дори е по-силен отпреди.

Един от последните жестове на Буш към Русия беше инжекция от $ 12 млрд. за увеличаване на военния апарат. Още ли не сте забелязали, че въпреки огромните суми, които и Клинтьн отпускаше, хората там мизерстват? Не мислите ли, че тези суми биха могли да подобрят много неща? Всичко обаче потъна във военната индустрия и секретните служби. По данни на „Поверителни разкрития“ от 12 октомври 1993 г., през 1992 г. износът на оръжие на Русия е спаднал с около $ 1,8 млрд. Това се равнява само на около 6% от невероятната 1986 г., когато оръжейният експорт е $ 26 млрд.

Когато руските и американските войски се съюзят в армията на ООН, хората ще вярват, че двете суперсили, най-големите врагове през десетилетията (които реално никога не са били врагове), се обединят. Останалите нации ще се присъединят доброволно или ще бъдат принудени да се подчинят на бъдещата световна армия.

Едуард Шевернадзе, бившият грузински външен министър и генерал — майор в КГБ, участвал в изтезания и политически гнет, внезапно стана близък приятел на американския държавен секретар Джордж Бейкър и бе предложен от медиите (например New York Times) за поста генерален секретар на ООН. (Това направо преля чашата!)

МВФ ще се превръща все повече в доминираща сила за локалната икономика на държавите от съюза. Под неговото ръководство през април 1992 г. цената на бензина скочи от 4 на 30 рубли за галон. Конгресът на народните депутати в Русия беше на границата да се разбунтува срещу исканията на МВФ, тъй като държавата вече бе в окаяно състояние.

 

Както казах, войната в Югославия е част от сценария на Илюминатите. Целта е да се създаде „втори близък Изток“ на южния фланг на Европа, за да се попречи на евентуалния Европейски нов ред. В случай, че Германия се опита да се измъкне от лапите на Илюминатите, лесно би могло да се сложи край с нападение от сръбска страна. Дори днес Германия е противникова държава Номер 1 според великата сръбска пропаганда.

За да обоснова донякъде казаното, искам да цитирам съобщение на „Поверителни разкрития“ от 20 юли 1993 г.:

„В селото на олимпийските зимни игри Пале, недалеч от Сараево, една загадъчна британска особа получи прекрасен апартамент — врата до врата с Бюрото на босненския сръбски лидер КАРАДЖИЧ. Това е СЪР АЛФРЕД ШЪРМЪН. Във Великобритания Шърмън има репутацията на «Откривателя на Маргарет Татчър». Когато след напускането на Едуард Хийт британските консерватори изпаднаха в криза, Шърмън бе този, който предложи за шеф на партията толкова успешната впоследствие министър — председателка. Те двамата създадоха Centre for Policy Studies. Г-жа Татчър, както се казва от благодарност, помогна Шърмън да получи благородническа титла.

Формално Шърмън влезе в Пале като PR — съветник на Караджич. На практика обаче сръбският водач трябвало да съгласува с него всяка своя политическа стъпка. По информация на местни наблюдатели не минавал ден, в който Караджич и Шърмън да не водят продължителни разговори.“

 

БИЛДЕРБЕРГЕРИТЕ, както казах, са една от най-силните международни организации, стремящи се към Световно правителство, и са толкова потайни, че някои депутати от Бундестага дори заявяват, че никога не са съществували. Дали това е твърдоглавие или умишлен камуфлаж — не се знае.

През май 1973 г. на срещата в Залцьобаден, Щвеция (собственост на шведската банкерска фамилия Валенберг), 84 участници си поставят за цел отново да укрепят англо-американските финансови интереси и да върнат контрола върху световните финанси. За целта прибягват до старото изпитано средство и решават да вдигнат цените на петрола с 400% — за да защитят щатската валута с помощта на петролните долари — което и става. (Spotlight)

Любопитното в случая е, че организатор на срещата в Залцьобаден е РОБЪРТ Д. МЪРФИ. Той има доста интересна предистория: като генерален консул на САЩ през 1922 г. Робърт Д. Мърфи се среща с Адолф Хитлер и изпраща извънредно благосклонен доклад във Вашингтон за срещата им и за способностите на фюрера. Същият Мърфи през 1944 г. е „политически съветник към американското правителство за Германия“. А на следващата година — „политически съветник към американската армия в Германия“.

През 1988 г. поредната среща на Билдербергерите е в град Телфс край Инсбург, в която участва бундесканцлерът Хелмут Кол. От 6 до 9 юни 1990 г. Билдербергерите са в Баден Баден. Една от темите е планът „Маршал“, който предвижда $100 млрд. помощ за страните от бившия Съветски съюз с цел приспособяване към свободните пазарно — икономически условия. Взето е решение за инвазията на Саддам в Кувейт.

Последната среща, за която знам, се състои на 20 май 1992 г. в хотел „Ермитаж“ в Авен, Северна Франция. Основната тема е „Агенда 2000“ — планираното до 2000-та година световно правителство.

Както виждате, темата е по-актуална откогато и да е, въпреки че външно не изглежда така. Искам само да допълня, че междувременно починалият ВИЛИ БРАНД (член на „Билдербергерите“ и „Комитет на 300-те“) написа книгата „Север — Юг, една оцеляла програма“, която описва световното управление на ООХ (докъм 2000 г.).

 

ANTI-DEFAMATION LEAGUE (ADL, „Антиклеветническата лига“) на B’NAI B’RITH е нерегистрирана чуждестранна организация за Израел, която през последните години повдига редица обвинения срещу изследователите и по-специално срещу „детективите“ на Spotlight. Тя работи заедно с ШОТЛАНДСКИЯ РИТУАЛ, което обяснява позицията и в подкрепа за паметника на Алберт Пайк и срещу икономиста и неколкократния кандидат за президент ЛИНДЪН ЛА РОШ. Ла Рош е политически затворник от 29 януари 1989 г. в щата Минесота, вследствие на инсценирания от американския истаблишмънт правосъден скандал, за който получава 15-годишна присъда.

От гледна точка на Илюминатите Ла Рош е много неудобен противник, тъй като разкрива връзките между истаблишмънта, ККК, ADL, B’nai B’rith, Шотландския ритуал, CFR, Тристранната комисия… и т.н. Благодарение на мащабно скроената пропаганда на ADL срещу него, той е познат повече като десен екстремист, въпреки че е основният застъпник за премахване на Алберт Пайк.

Гари Ален пише:

„Основната причина за историческото затъмнение на ролята на международните банкери в историята на политиката е, че Ротшилдови са евреи. Антисемитите неусетно попаднаха в капана на заговорниците, като се опитаха да представят цялата конспирация за еврейска. Нищо друго не е по-далече от истината. Традиционните англосаксонски банкови институции на Дж. П. Морган и Рокфелер също изиграха ключова роля в конспирацията, но позицията на Ротшилдови и техните сателити не може да бъде отречена.

Все пак е глупаво и несправедливо да се винят всички евреи за престъпленията на Ротшилдови — то е все едно да се иска отговорност от всички баптисти за престъпленията на Рокфелерови. Еврейските членове на конспирацията си служат с организация, наричаща себе си «Антиклеветническа лига» (Anti-Defamation League, ADL), с което се прави опит да се убеди обществото, че негативното споменаване на Ротшилдови и компания е атака срещу всички евреи. На тази основа те заглушиха почти всички достоверни информации за международните банкери и превърнаха темата в табу за университетите. Всички индивидуалисти и книги, които разследват обратното, са моментално нападани от стотици подобни ADL — комитети. В клеветническата си тактика ADL не се смущава от истината и логиката… В действителност никой с право не може да се сърди на Ротшилдови, освен самите евреи, защото фамилията Варбург, която е част от империята на Ротшилд, помогна за издигането на Адолф Хитлер на власт…“

(Die Insider, S. 51)

 

В нашата история още веднъж трябва да споменем и ЯПОНИЯ. Според мнозина експерти тя е страната, която е най-добре подготвена за глобалните технологични промени на бъдещето. Че японският хай — лайф е представен в ТРИЛИТЕРАЛНАТА КОМИСИЯ, непременно не означава, че Япония стопроцентово е инфилтрирана. В действителност японският елит е толкова силно пропит от тайни ложи, че до момента влиянието на англо-американските милиардери върху японската икономическа политика е незначително. Това ясно се вижда от книгата „Япония може да каже НЕ“, автори на която са шефът на SONY АКИО МОРИТА и японският висш политик ШИНТАРО ИШИХАРА. Книгата, която между другото е замислена само за японската публика, е заредена с експлозивна сила. Тя обрисува САЩ като омразен приятел, расистка държава и може да се допусне, че Япония възнамерява да се „отплати“ за наложените капитулационни условия.

Авторите описват САЩ като клатещ се, изгнил отвътре, загиващ гигант, смъртоносно ранен под своя, развят като мъртвешки покров, звезден банер. Според твърденията им Япония de facto е обрекла американската икономика на провал. В книгата си Ишихара и Морита без заобикалки споделят това, което влиятелните японски бизнесмени доскоро се осмеляваха да кажат само в тесен приятелски кръг и с „ръка пред устата“:

„През Втората световна война американските въздушни сили бомбардираха цивилни обекти в Германия, но само над готовата да капитулира Япония пуснаха атомни бомби с опитна цел. Това беше адски гнусен расизъм.“

Думите им подкрепят изказванията на някои видни японски личности, че стремежът за разрушаване на американската икономика е отмъщението за Хирошима и Нагасаки. Например се казва:

„Япония се намира във война със САЩ. Ние ще победим Америка икономически и ще получим отплата за причинената ни от САЩ загуба в Пацифика.“ (CODE № 8, февруари 1990 г.)

Според статия на списание „Уолстрийт“ от септември 1991 г. почти една трета от 100-те най-големи банки в света и четири от пет световни застрахователни дружества са японски. Голям процент от новозеландската недвижима собственост, по-голямата част от хотелите и концерните в Източна Австралия и голям дял от канадските гори принадлежат на Япония. Бъдещето ще покаже доколко Япония се контролира и използва от Илюминатите.

 

Друга организация, която не е това, което се представя отвън е „Американската агенция за международно развитие“ (USAID). Съгласно разкритията на Антон Чаткин и Джесика Примак в „Стратегия на напрежението“ USAID е нещо повече от традиционна маскировка за шпионските операции на ЦРУ — тя е отговорна за англо-американските интервенции във всички части на света. Например има програма на USAID на стойност $ 300 млн. за регулиране на раждаемостта в страни от Третия свят, чиято основна мисия е стерилизацията на цветнокожото население.

 

Друга личност с интересна непопулярна страна е междувременно починалият Л. РОН ХЪБЪРД, създател на Сциентоложката църква (Church of Scientology). Тъй като настоящата книга е посветена на ъндърграунд — знанията, ще разгледаме непознатата страна на Хъбърд, чиято организация е обект на безкрайни обществени спекулации.

В първите дни на МК ULTRA — програмата на САЩ за контрол на съзнанието — тогавашният морски офицер Хъбърд, изследвайки механизмите на човешкото мислене, забелязва какво вършат военните. След като отказва да се включи към контролната група психиатри, той публикува книгата си „ДИАНЕТИКА — модерната наука за духовно здраве“. Тя прокламира духовната свобода и интеграцията като рождено право на човечеството. Творбата става бестселър. Техниките на Хъбърд за регулиране на съзнанието са описвани като много успешни. Някои от методите, които той предлага за достигане на духовна свобода, тайно са използвани от правителството за поробване на хората. Други са противодействащи средства на методите на МК ULTRA за контролиране на съзнанието.

Вследствие на това американското правителство стартира дяволска клеветническа кампания срещу Хъбърд, която се провежда от Отдела за контролиране на съзнанието към ЦРУ. Младият по онова време автор — вероятно неволно — е разкрил ключа за добре пазената тайна на студената война. Офисът му е разбит, откъдето е откраднат документ, описващ механизмите за контрол на мисленето, които днес наричаме ПСИХОТРОНИКА. Хъбърд и колегите му са бити и се разминават на косъм от опит да бъдат отвлечени. Огромното влияние на Church of Scientology показва, че той все пак не е бил невинно агънце. Рон Хъбърд вероятно е знаел важни подробности от световните събития, защото не само прекарва една „магическа година“ в Thelema Church на Алистьр Кроули в Калифорния, но достига 33-а степен на Шотландския ритуал (а може би и илюминатските степени). След като благодарение на школовката си вниква в принципите на властта, започва да използва същите техники, прилагани от правителството срещу народа, за да изгради йерархична система сред сциентолозите.

 

Друга личност с международно влияние е френският премиер ФРАНСОА МИТЕРАН, който е Велик майстор на ложата ВЕЛИКИЯ ОРИЕНТ. Това е най-голямата масонска ложа във Франция. Той е член и на „Комитета на 300-те“.

 

Още веднъж ще повторя, че около 90% от тези организации са използвани от елита, и масоните, както и християните нямат и най-бегла представа какво всъщност се случва на горните етажи. Същото важи и за Lion Club, Rotary Club и т.н.… (Rotary International е създаден от Великия масон Пол Харис през 1905 г. в Чикаго по поръчка на B’nai B’rith. Lions International също е създаден чрез B’nai B’rith през 1917 г. в Чикаго.) (CODE 1/88, S. 47)

Ниските степени на тези организации работят предимно в социалната сфера и предлагат наистина добри програми. Редовият масон или църковният християнин е съвсем нормален гражданин и дава своя конструктивен принос за ежедневния живот. Поне повечето от тях се опитват да създадат такова впечатление (както се вижда от избиващите се помежду си християни в Ирландия.) Какво се случва в душата на хората, става ясно едва по-късно.

„По делата им ще ги познаете!“

 

В обобщение бих казал, че колкото по-високо човек се катери по пирамидата (йерархията), където се пазят истинските тайни, толкова повече открива противоречието с първоначалните степени. Якоб Шиф например има висок чин в B’nai B’rith и е тайният шеф на Болшевишката революция. Франклин Делано Рузвелт, Велик майстор на масоните, провежда много социални програми, докато е президент, но е човекът, който въвлича САЩ във Втората световна война и съзаклятничи за Пърл Харбър. На трите важни срещи с Чърчил и Сталин той е единият, който продава Източна Европа на комунистите.

Виждате, че пазенето на тайна е много ефикасно и често използвано средство…

Разкодираната доларова пирамида
Разкодираната доларова пирамида
Държавният печат на САЩ

Предната страна на печата. Предната страна на печата (от 1841 г.) Горната страна на печата.

Вляво: Използваният от Вашингтон оригинален печат по проект на Чарлс Томпсън. Птицата с дългата шия символизира Феникса. Той е заменен през 1841 г. с белоглав орел.