• 1. haripetrov (18 април 2010 в 13:21), оценка: 6 от 6

    Книгата наистина си заслужава! Дори и 1/3 от информацията (както се изразява автора) да е вярна, това е повод за размишление.

    • 2. gost (19 април 2010 в 22:09)

      А ако е вярна само 1/30 от информацията в книгата? Няма ли много хора да се почувстват идиоти, защото вярват на недоказана информация?

      • 7. ИВЕВЕ (10 юли 2011 в 19:24)

        Всеки сам преценява на какво да вярва. Можеш ли да ми обясниш, по възможно най-научния начин, на когото да вярваш, защо планина, висока 6666м., успоредна на Хималаите е забранена и досега никой не я е изкачвал? Защо Хитлер е ходил да тършува в Тибет, а руснаците? Защо моделът на средно статистически очи, който е правен от д-р Мулдашев съвпада напълно с изображенията по тибетските храмове? Защо 2000 семейства имат повече пари, отколкото всички останали? Има още безброй „защо“-та, на които няма шанс да получа адекватен отговор от теб в областта на тъй уважаваната наука.

        Да се чувствам идиот, защото чета Хелсинг или, че настъпва ред от хаоса и не мога, не можем да направим нищо? Вероятно ще отвърнеш, че приказките за Нов Световен Ред са глупости, но след няколко години ще си говорим пак. Дори в Стария завет е предсказан. Не мога да се ангажирам с точни цитати, няма и да ти преразказвам книгата.

        Приятелю, съветвам те съвсем добронамерено — недей изказва толкова категорични мнения без да си достатъчно компетентен. Сам преценяваш за какво да се чувстваш идиот. И сам си си отговорен, ако не е необходимо да се вземаш за такъв…

        Запозната съм с творчеството на автора и съм впечатлена от начина на писане, синтактичен строеж на изреченията и въобще от него като личност. Ян Ван Хелсинг е човек, достоен за уважение и възхита. Със своите задълбочени проучвания и познания се е доказал не веднъж. С голям интерес ще прочета и тази му творба, надявам се да е поне толкова добра, колкото останалите.

        • 8. Ники (10 юли 2011 в 19:48)

          За коя планина говориш, че нямам атлас подръка, а ми стана любопитно?

          • 9. петя ивайлова (11 юли 2011 в 10:57)

            Кайлас? Само че тя не е успоредна на Хималаите, а е в Хималаите…

            • 11. ИВЕВЕ (11 юли 2011 в 17:39)

              Да, Кайлас е, но не е в Хималаите. :) Поне аз така съм чела, възможно е и да греша. Както и да е, географското положение на тази планина е най-малката подробност. :)

      • 10. петя ивайлова (11 юли 2011 в 11:04)

        дали хората ще се почувстват идиоти си е техен проблем — в крайна сметка никой не ги задължава да четат този тип книги. а ако се окаже, че е вярна 1/30 от информацията, описана в учебниците(история, физика и т.н.), това вече би било доста по-неприятно!

  • 3. haripetrov (20 април 2010 в 21:59), оценка: 6 от 6

    Ти сам преценяш на какво да вярваш. Имаш глава на раменете си! Но въпроса, е че е хубаво човек да има широк кръгозор (не говоря за тази книга, а за всички като цяло). Прочети я, може пък с нещо да ти е полезна :)

    • 4. gost (22 април 2010 в 20:44)

      Прав си. Бях започнал да чета „Не пипай тази книга“ от същия автор. Свалих я, защото я събрках с вампирска история, но заблудите ми се расеяха доста бързо. Все пак реших да видя за какво става въпрос, но като напреднах до към третата страница се разкандардисах. Причината не беше, че вярвам безрезервно в безгрешността на свръх богатите, а че обвиненията бяха натрупани без ясна теза и без доказателства. Просто стилът на автора и на доста подобни немуе е твърде претенциозен за материала, който предлага.

  • 5. Д. Ванков (3 ноември 2010 в 14:51)

    1/30 неща които я са верни я не и останалото е ненаучни фанасмагории. Човекът вярва в „световния етер“ и е виждал работещ вечен двигател :)

  • 6. Наминаващ (16 февруари 2011 в 14:06)

    „Вярата е знание за незнайното.“ — казва го Ваклуш Толев и много ми допада. Всички открития се правят с виждане за нещо незнайно до момента… Затова и всички големи световни откриватели (не малките изобретатели все пак) са и силно осъзнаващи съществуването на нещо „отвъд“ петте ни сетива.

    Та имах предвид, че разширеният кръгозор е задължителен. А ако нямаше противодействие в идеята за просветата на човека, вече щяхме да сме на светлинни години напред като развитие. И определено нямаше да има милиарди болни непрестанно и т.н.

  • 12. Таралеж (22 юли 2011 в 13:46)

    Прочетете „Физика на невъзможното“ от Мичио Каку и тогава фантасмагориите ще се изпарят от главите Ви.

  • 13. em-si (2 януари 2019 в 11:31)

    /Книга ,която трябва да се изучава в училище.Горко на Германия за нейната забрана/ Илюминатите навярно ще постигнат своята цел.А причината е,че хората са разединени от завист,алчност,лицемерие,високомерие,злоба един към друг. А всички тези неща са продукт на масовия култ към подсъзнателното,към първичното,към животинското.Откажете се от този култ. Откажете се от тези КАКИ и БАТКОВЦИ защото тази игра е опасна.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.