Ян ван Хелсинг
Властта на тайните общества през XX век (59) (или защо човек не управлява света
Том I)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Geheimgesellschaften und ihre Macht im 20. Jahrhundert, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5,3 (× 53 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
Диан Жон (2010)

Издание:

Ян ван Хелсинг. Властта на тайните общества през XX век

Немска. Първо издание

Редактор: Мая Мутафова

Художествено оформление на корица: Огнян Илиев

Издателство: „Оргон“, София, 2009

ISBN: 978-954-90339-1-5

История

  1. — Добавяне

Заключение

Макар че и тази книга бяха дадени само кратки пасажи от „Протоколите на Сионските мъдреци“ и „Новия завет на сатаната“, те са достатъчни, за да вникнем в задкулисните машинации на хората в сянка.

Въпреки мнението на някои, че днес този тип действия на Илюминатите за владеене на света са малко вероятни или нереалистични, че народите по света не са мамени и хората не могат да бъдат манипулирани и забърквани във войни, критично настроените читатели едва ли биха могли да отрекат враждата, омразата, войните, безредиците, глада и мизерията на тази Земя, разпокъсването на държавите, ескалиращата расова омраза във ВСЯКА държава, стремежът за независимост на народите, безсилието на управляващите, корумпираните политици, растящата перверзия и бруталност на хората, безкрайните дългове, нестабилността на валутата, икономическите кризи, банкрута в селското стопанство, безработицата, недоволството на народа, стремежа към забавление и преди всичко безбожността на човечеството.

 

Странна „случайност“ ли е, че настоящото състояние на света пасва перфектно на „Протоколите“ и планът на Алберт Пайк е приведен в действие с ужасяваща точност? Искам още веднъж да напомня, че при подписването на Версайските договори присъстват петима агенти на РОТШИЛД, и това може да се види във всяка историческа книга. Те са СЪВЕТНИЦИ на държавните ръководители на Англия, Франция и САЩ. Тъй като вече знаем, че договорите са оформени така, че стопроцентово отново да доведат до война, ВСЕКИ би трябвало да разбира ролята на СЪВЕТНИЦИТЕ НА РОТШИЛД.

Помислете още веднъж добросъвестно върху това!

Тук повторно ще цитирам думите на Рузвелт:

 

„В политиката няма нищо случайно! Човек може да е сигурен, че случващото се винаги е планирано!“

 

Оттук аз стигам до заключението, че до момента всички важни събития в областта на политиката и финансите протичат според указанията на Илюминатите. Само тези, които знаят, виждат взаимовръзките. Ако още веднъж размислите върху темата за контрола над информацията и разгледате листите с имената, ще разберете защо само малцина „наистина знаят“. Това е причината, поради която Хитлер е заповядал да бъдат изгорени всички окултни и поучителни текстове. Както Дитер Рюгеберг казва:

„Само един окултист може да разбере друг окултист.“

Един атеист или материалист никога няма да схване мисленето и мотивите за действие на един окултист. (Съществуват позитивни (духовници) и негативни окултисти. Позитивните използват познанието за духовните закони, за да вникнат в живота и да помогнат на хората да се променят, а негативните правят всичко за себе си, т.е. за да проявят Егото си.)

Оказва се, че висшите окултисти на тази планета (в случая негативните) — Илюминатите, елитът и свитата им от върховни водачи в областта на финансите, политиката, икономиката, науката и религията — държат почти всички водещи позиции и използват старите сатанински познания за плановете си. От другата страна са масата от над 6 млрд. души които целенасочено са придържани към фалшифицирани религии, атеизъм, реализъм, материализъм и наука, т.е. говорят на съвсем друг език, продължават да живеят както преди и нямат ни най-малката представа какво се разиграва в действителност.

Рюгеберг пише:

„Всички онези атеисти и агностици, които в хор с «напредничавите» кръгове на църквата представят окултизма и магията за слабоумни суеверия, изобщо не забелязват, че самите те са попаднали в капана на съзнателно планираната от определени ложи и църковни кръгове политика. Някой прочут атеист днес би се обърнал в гроба, ако знаеше, че почетните награди и отличията са му дадени от членове на окултни ордени и ложи, за да го използват като средство за разпространение на определени фалшиви идеи.“

(„Тайната политика“, S. 61)

 

Те са планирали, финансирали и спечелили двете световни войни (а също и бъдещата). Те са хвърлили върху нас проклятието на наркотиците. Те планират и предизвикват стопански експанзии и депресии и използват политическите и икономическите събития за своя изгода и в ущърб на народите. Това е причината, поради която са невероятно богати. Искат да бъдат молени и уважавани, а тайно подтикват нациите към размирици и подклаждат войни. С течение на столетията са създали опозиционни партии, за да объркват хората, и използват за свое лице тези, които им вършат черната работа. Ако нещо се обърка, виновни стават марионетките, а не инициаторите.

 

Повечето хора наистина вярват, че ако днес избухне война, неин автор ще е съответната нация. Тези, които смятат себе си за особено умни и се виждат призвани да прокламират, че дадена нация била предопределена да води войни — както доскоро „лошите руснаци“, „жълтата заплаха“ или вечно фашистката Германия — се правят или действително са пълни глупаци!

 

Как мислите — откъде китайското, руското, арабското, германското, американското, сръбското или което и да било друго правителство взема парите за военната си индустрия? Смятате ли наистина, че по света има държава, която може да развива военна индустрия от спестяванията си? Днес на Земята няма нито една нация, която да не е задлъжняла жестоко и да може да съществува без кредитите на международните банкери.

Помислете, имаха ли сърбите свои собствени средства за оръжия, за да водят тази война? Откъде ще дойдат парите, в случай че руснаците някога започнат война? Разбира се от международните банкери.

Ненапразно Ротшилд няма банка в Кремъл затова са МЕЖДУНАРОДНИ банкери. Те не са непременно в Англия или САЩ. Те са там, където се трупат пари. А тъй като войната е най-добрият възможен източник, винаги имат интерес да предизвикват войни. Толкова е просто. Следователно — ако една държава иска да води война, първо трябва да пита международните банкери може ли… Ако дадат съгласието си, с тяхната помощ се закупува оръжие и могат да почват. Ако не, тъй като евентуално имат други планове — няма кредит. Но без пари няма оръжие — а без оръжие няма война. В една война не става въпрос за милиони, а за милиарди.

 

Както показах в хода на книгата, парите за болшевиките и германците преди и по време на Втората световна война, за съветската комунистическа система, а и за Саддам Хюсеин идват от едни и същи хора. Затова в политиката, както и във военните зрелища няма случайни неща. Ако има война, тя е планирана, иначе щяха да липсват средства за нея. Следователно съвременните, както и всички бъдещи огнища на напрежение са желани и прецизно планирани, за да постигнат голямата цел — Световното правителство.

Пред хората Илюминатите си дават вид, че трябва да създадат Световно правителство, за да има окончателен мир. Интересното е, че за да го постигнат, използват войните като средство.

Мислите ли, че тези хора някога ще се променят и ще имат друго поведение, когато Световното правителство стане факт?

По делата им ще ги познаете!

 

Срещу едно Световно правителство всъщност няма какво да се възрази — то дори е ултимативна цел за планетата ни, ако се ръководеше от личности, които желаят доброто и преди всичко свободното развитие на човечеството — т.е. без тайни от нас и с правото на всеки да получи укриваната информация, от която има нужда. Но въпросното Световно правителство, за което говоря, е замислено от и единствено за елита, т.е. останалата част от човечеството ще бъде държана в невежество и превърната в роби.

Ако все още не вярвате, че „тези там горе“ изобщо не се вълнуват от това какво искате, как се чувствате и дали ще оцелеете при следващата война, обърнете внимание на красноречивия факт, че в Германия, както и в повечето страни, с малки изключения като Швейцария, няма спасителни бункери за народа.

Забелязали ли сте го? А опасността от нова война, която би могла да въвлече и Германия, идва не само от „Протоколите на Сионските мъдреци“ и писмото на Алберт Пайк. На сърбите малко им трябваше да изпълнят заканата си в случай, че Германия се намесеше във войната в Югославия. Ако мизерията и гладът в държавите от бившия Съветски съюз и държавите от „Третия свят“ в Северна Африка нараснат, което може да се предскаже и без пророческа дарба, те едва ли ще отидат до САЩ или Китай да вземат това, което им трябва, а по-скоро в Германия. Швейцарците в това отношение нямат проблеми, защото имат бункери и оръжие вкъщи, а от друга страна, живеят в планините, които гладуващите едва ли ще тръгнат да покоряват. Германците обаче ще трябва да посрещнат събитията относително беззащитни. За елита и нашите политици, които наистина „заслужават“, има многобройни, прекрасно оборудвани подземни скривалища с хранителни запаси и всичко останало, за да преживеят поне няколко десетилетия. Но от недоглеждане наивният народ е забравен.

Помислете още веднъж за това. Как бихте се почувствали, ако Сърбия утре започне да обстрелва Щутгарт или Мюнхен?

 

В книгата си „1984“ екс-Илюминатьт Джордж Оруел красноречиво описва как би изглеждал светът в представите на Илюминатите. В това число влиза контролът с лазерната татуировка. Всъщност е имало няколко опита да се спре публикуването на книгата.

Разбира се, все още не е твърде късно. Може да бъде направено много, ако хората на Земята се откажеха от невежеството си, достигащо едва ли не небесата, и помислеха за ближните и планетата.

Играта на Илюминатите обаче ни е заклещила толкова успешно в личния ни малък свят от проблеми, че повечето от нас отдавна са загубили ориентация и са се отказали от всякакви действия.

 

Само един пример за пояснение на току-що казаното:

Масмедиите (контролирани от Илюминатите) ви тъпчат в главата, че за да сте подобаващ немски гражданин, трябва да имате страхотна кола, собствена къща, семейство, респектираща кариера, маркови дрехи и т.н. След като тази перфектна картина на „члена на обществото“ се загнезди в подсъзнанието ви — вследствие на дългогодишното гледане на телевизия — вече сте твърдо убеден, че действително се нуждаете от тези неща (същото важи за моделите на поведение или модните тенденции). Но за да получите всичко това, ще трябва много, много да работите. Никой обаче не е в състояние да работи толкова скоростно. А нали искате всичко на секундата! Значи вземате кредит и плащате разсрочено — така бавно, но сигурно попадате в капана на убеждението, че този вариант като че ли е по-изгоден за вас, и постепенно задлъжнявате за десетилетия напред.

Към това се добавят семейството и децата, пари за отпуски, пари за ремонт на колата… В края на краищата се завъртате в „създадения от самите вас“ дяволски кръг и с вашето „ах, колко много проблеми“ нямате нито времето, нито настроението и силата да проверите дали това, което правите изобщо е това, което сте искали. Все някога ще установите, че реално погледнато, не сте щастлив с външно постигнатото и днес бихте го направили съвсем иначе, но вече е късно.

Това е най-опростения образ на плана от „Протоколите“ и на това, което днес се случва в повечето държави. Не е изключено да не успеете да се справите с проблемите си и да прибегнете до алкохол или наркотици. Веднъж стигне ли се дотам, спукана ви е работата. Въпреки това някои успяват. В следващата глава ще видим, че всъщност никога не е късно.

И тук симптоатичното лечение не помага — т.е. Илюминатите просто да бъдат изрязани като болен орган — а трябва да се лекуват причините.

Реално самите вие сте решението на вашия собствен проблем, съответно на ситуацията, описана в книгата. Ако си бяхте направили труда да проверите кого избирате и какво подкрепяте в ежедневието, светът днес би изглеждал по друг начин и Илюминатите нямаше да имат власт над вас. Под „вие“ разбирам всеки човек на тази планета.

Както независимият кандидат Рос Перо от последните (1993 г.) президентски избори в САЩ каза:

„Ако искаш да разбереш какво не е наред в страната ти, погледни се в огледалото.“

 

Вероятно някои ще възразят:

„Я, момент, всичко е започнало много преди мен и повече от 6 млрд. души участват в това — защо точно аз да променям нещо?“

 

Защото вие сте осъзнали, че има нещо не както трябва! Съзнанието ви се е променило, разбрали сте, че има и други, по-добри начини за живот и това ви отличава от вашите „несъзнателни“ ближни. Сега вие вече носите отговорност за знанията, които сте придобили. Преди сте можели да кажете: „Не знам нищо по въпроса“, но сега вече знаете и не можете да бягате.

Всички ние сме използвани само защото не сме достатъчно критични и не внимаваме. Но както сме стигнали дотук, така можем и ще се върнем. На физическо ниво би било от значение да се самоосигуряваме. Собственоръчно да отглеждаме зеленчуци и плодове, да копаем кладенци, да гледаме кози за мляко и сирене, да използваме алтернативни източници на енергия, да имаме малко злато, закопано в градината… изобщо да станем независими.

Това непременно не означава да зачеркнем обичайния си живот. Днес вече масово има комуни, които на този принцип поддържат почти луксозно ниво. В САЩ със сигурност са повече, отколкото в Германия. Но става навсякъде. Естествено не е задължително да правите това сами. Говорете с най-добрите си приятели, на които се доверявате, и направете нещо заедно. Заедно е по-лесно, защото ние, хората, сме различни и всеки е специален по някакъв начин. Затова можем да се допълваме. Търсете единомишленици. Започнете да четете критична литература или да посещавате съответните сбирки; продължавайте да се образовате или организирайте дискусии. Теми като „Свободни енергийни машини“ със сигурност не са безинтересни. Но дори да говорите и за чувствата си, пак е от значение. Важното е да стигате до същината на нещата, а не само да си спорите и да дрънкате празни приказки. Примерен начин за решение отвън са книгите, посочени в Използваната литература.

 

Понякога авторите сами се оплитат в мрежата на сплетните, а след това прехвърлят отговорността върху ционистите или евреите. Християнските изследователи, от своя страна, стигат до масоните и започват да мислят, че те са виновни за всичко. Имайте предвид, че не всички членове на фамилия Ротшилд са жертва на идеологията за Световно правителство. Не мерете всичко с един аршин! Целта на тази книга НЕ е да прикове дадена група от извършители, а да разясни принципите и начините на действие и съответно да предложи възможности за решение.

Още веднъж, за да е съвсем ясно:

Илюминатите не принадлежат на никоя религия, партия, нация или други формирования; те ги използват като своя връхна дреха. Ще повторя, че тяхната игра е започнала хилядолетия преди лицата, описани в книгата, и няма да завърши с тях, защото дори тези, които днес смятаме за сатанисти или представители на ционистката общност (Ротшилд, Варбург), не са нищо повече от фигури в една игра с много, много по-голям залог.        Рюгеберг пише:

„Още преди 1920 г. РУДОЛФ ЩАЙНЕР обърна внимание, че имената на висшите членове на окултните тайни общества изобщо не се появяват в членските списъци… При негативните или черномагьосническите ордени всички важни текстове са написани на таен език, който може да бъде разчетен само със съответния ключ. В това отношение историците — материалисти имат още много да учат, ако не искат да се откажат от цялата истина.“

(„Тайната политика“)

 

Илюминатите винаги виждат първо себе си, искат да бъдат най-силните и да имат всичко, т.е. целия свят. Те живеят в едно „свръх — его — съзнание“. Ето защо можете да бъдете сигурни, че помежду си разиграват същата игра, както и с хора извън своя кръг.

Всеки иска да е най-добрият, най-богатият и с най-много власт. Дали тези субекти спят спокойно, не мога да кажа.

В книгата си „Боговете на Едем“ Уилям Брамли показва как дори самите Илюминати ще бъдат използвани, как темата за тайните ложи е свързана с извънземните и започва с „Братството на змията“. Тези, които вярват, че притежават глобална власт, също са марионетки на други същества.

В случая важи поговорката:

„Който копае гроб другиму, сам пада в него“,

 

или:

„Тези, които искат да са над всички, ще се окажат най-долу“,

 

или:

„Подобното привлича подобното“.