Ян ван Хелсинг
Властта на тайните общества през XX век (42) (или защо човек не управлява света
Том I)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Geheimgesellschaften und ihre Macht im 20. Jahrhundert, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5,3 (× 53 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
Диан Жон (2010)

Издание:

Ян ван Хелсинг. Властта на тайните общества през XX век

Немска. Първо издание

Редактор: Мая Мутафова

Художествено оформление на корица: Огнян Илиев

Издателство: „Оргон“, София, 2009

ISBN: 978-954-90339-1-5

История

  1. — Добавяне

Създаването на Израел

Както е планирано още през 1871 г., войната отваря вратите за създаването на държавата Израел. Докато в Европа раните бавно заздравяват, вниманието на обществеността се насочва към Близкия Изток, където ционистите вече се готвят да създадат Израел в Палестина. Убийството на лорд Мойн от двама техни последователи разпалва духовете в Англия. На Ционисткия конгрес през 1946 г. в Женева се подкрепя идеята тероризмът да бъде използван като средство за създаването на ционистка държава. Така в Палестина възникват редица терористични организации, целящи създаването на Израел.

Двете най-важни са ИРГУН ЦВАЙ ЛЕУМИ на Менахим Бегин и ЗВЕЗДНАТА БАНДА на Ицхак Шамир. След като кръвопролитията на арабите срещу англичаните в Палестина се увеличават, въпросът е отнесен до ООН. На 29 ноември 1947 г. ООН решава Палестина да бъде разделена на две независими държави — една арабска и една еврейска. Владетелският принцип за разделяне на държави е познат още от римско време. От Divire et impera — „Разделяй и владей“ — 100-процентово следват безконечни раздори. И така става. Разделението води до още по-кървави безредици, което принуждава ООН да върне думите си назад. Тогава ционистите започват да делят Палестина на своя глава. „Звездната банда“ и „Иргун Цвай Леуми“ (под ръководството на Бегин) щурмуват селото Деир Ясин и избиват цялото население като предупреждение срещу арабската съпротива. Арабите се пръскат из съседните страни с изключение на малцината, които се присъединяват към Ясер Арафат и PLO[1].

Декларацията за независимост на Израел от 14 май 1948 г. води до нови размирици. От тогава досега Близкият изток е кървава арена на убийства и кипяща омраза.

Но нали това е целта на Илюминатите (план № 3 на Алберт Пайк).

Бележки

[1] PRO — PLO — организация за освобождение на Палестина. — Бел.прев.