Ян ван Хелсинг
Властта на тайните общества през XX век (40) (или защо човек не управлява света
Том I)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Geheimgesellschaften und ihre Macht im 20. Jahrhundert, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5,3 (× 53 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
Диан Жон (2010)

Издание:

Ян ван Хелсинг. Властта на тайните общества през XX век

Немска. Първо издание

Редактор: Мая Мутафова

Художествено оформление на корица: Огнян Илиев

Издателство: „Оргон“, София, 2009

ISBN: 978-954-90339-1-5

История

  1. — Добавяне

Какво се постига с Втората световна война?

От общочовешка гледна точка тя е катастрофа без никакви смекчаващи обстоятелства. От страна на Илюминатите е безгранична победа. Втората световна война с нейните 30 млн. жертви (Солженицин говори за 100 млн.) е явен елемент в световните оздравителни програми на Илюминатите чиято окончателна цел е създаването на Вайсхаултовия Novus Ordo Seclorum (Нов световен ред).

 

За Илюминатите Ленин е перфектната личност в Русия. В типичната политическа и психологическа схема комунизмът изиграва ролята на чучело; конспираторите го използват като „черна овца“, за да принудят западните нации да отстъпят и да приемат неща, които противоречат на техните интереси. В началото на 20-те години Ленин споделя бъдещите планове на Илюминатите:

„Първо ще превземем Източна Европа, а после тълпите на Азия“.

 

Това е постигнато чрез Втората световна война. Няколко години по-късно идва редът на по-голямата част от Азия. Провалът във Виетнам е част от прочистващата акция, свързваща висящите нишки.

Втората световна война обаче дава на Илюминатите много повече. Пукнатините в стария световен ред се разтварят широко и финансовите и социалните мостове на традиционния морал рухват. Америка, чиято сигурност не е застрашена нито преди, нито по време на войната, се принуждава да се откаже от собствената си политика заради тенденцията в световната политика. Втората световна война струва на САЩ $ 400 млрд. и покачва държавния й дълг на $ 220 млрд. Така Америка се оказва здраво заклещена в капана на международните банкери. Войната проправя пътя на социализма, който се разпространява като епидемия в Англия и САЩ. Тя подготвя пътя за създаването на ООН през 1945 г., чиято резиденция се намира върху подарена от РОКФЕЛЕР земя в Ню Йорк. Не по-малко от 47 души от учредителите на ООН са членове на CFR. ООН е най-голямата международна масонска ложа в света и това се вижда достатъчно ясно дори от емблемата й. Тя, подобно на Големия печат върху американската еднодоларова банкнота, е масонски символ (както ще се убедите по-нататък в книгата).