А. Ф. Александров
Числа и съдби (9) (Ключ към разбиране на миналото, настоящето и бъдещето)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Числа и судьбы — ключ к пониманию прошлого, настоящего и будущего, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Разни
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,7 (× 11 гласа)

Информация

Сканиране и разпознаване
sir_Ivanhoe (2008)
Корекция
ira999 (2008)

Издание:

А. Ф. Александров. Числа и съдби: Ключ към разбиране на миналото, настоящето и бъдещето

Руска. Първо издание

Издателство „Гарант-21“

 

Превод от руски: Татяна Кузманова Балова, 2006

Редактор: Лилия Анастасова

Предпечатна подготовка: Тодор Манов

Дизайн на корицата: „ЕЛЗЕВИР“, 2006

Формат 84/108/32. Печатни коли 24

ISBN 10 954–754–078–5

ISBN 13 978–954–754–078–1

 

ИД „Рипол классик“, 2006

История

  1. — Добавяне

ЗНАЧЕНИЕ НА ЦИФРАТА 0

За да започнем да говорим за различните характеристики на цифрата нула, трябва със сигурност да знаем цифровото значение на самата цифра. Тя означава липса. Сега да се опитаме да открием различните характеристики или качества, които биха могли да отговарят на значението „липса“.

Истината е липса на лъжа, на измама, на грешки в разбирането на даден проблем. В търсене на истината ние се стремим към единственото решение, за което няма да има възражения или противници. Истината не принадлежи никому, тя съществува независимо от субективните възгледи на различните хора и може да съществува дори при отсъствието на хората, които биха могли да констатират нейното съществуване.

Празнотата е липса на външно влияние върху конкретния обект, когато можем да кажем, че движението се извършва в празнота, понеже ги няма обектите, които да оказват съпротива или да създават препятствие. Празнота можем да наречем също липсата на пълнота на обекта отвътре, както например празната стомна, която определяме чрез качеството празнота, ако в нея няма нищо. С празнота в цифровия анализ се сблъскваме, когато човек достига великата Празнота, даваща му защита от външно нападение, тъй като той е невидим за враговете си. Това качество се дава на човек от самата природа, за да може да се движи по Пътя, да може да се движи към самоусъвършенстване или към опознаване на света. Подобна Празнота е равносилна на липса на мъка, нещастия, съперници, врагове.

В съвсем друга празнота може да се озове човек, ако насочва усилията си към рушене на света, към потискане на останалите в своя полза — тази празнота ще означава празнота откъм приятели, ум, предвидливост, любов и грижа за близките. Подобна празнота ще бъде наказание за егоизма и без различието към околните.

Смъртта е липса на живот. Такова наказание може да споходи човека, ако той не възприема първите предупреждения, които постъпват към него във вид на изгубено здраве, роднини и близки, приятели. Човек едва тогава заслужава смърт, когато неговата дейност става опасна за природата или той напълно се е изчерпал при опознаване и променяне на света.

Законът е липса на други варианти за решаване на проблема при използване на конкретен закон, тъй като законът е създаден точно с цел определяне и еднозначност на решени ето. Ако срещнем нула в изчислението на някоя конкретна дата, ще можем да я разглеждаме като прилагане на конкретен закон, който човек е използвал в живота си.

Да разгледаме някои примери, трактовки на цифрата нула в изчисленията на различни дати. Не бива да забравяме, че тази цифра не влиза в психоматрицата, следователно ще има особено значение там, където стои в момента на извършва не на изчислението.

Пример 1. Да допуснем, че цифрата нула се намира в третото число, което отговаря за качествата, дадени на човека по рождение. В зависимост от това в каква комбинация се намира нулата, разбирането й ще бъде различно.

Трето число 10 — лидерство (1), основано върху истинската (0) сила на различни качества, които определят даденото лидерство. Напълно естествено е, че не можем да възприемаме даденото на човека лидерство като право да управлява останалите, без да е постигнал качествата, които да го превърнат в лидер. Най-често проявата в третото число на цифрата 10 означава, че сред предтечите си даденият човек е имал някой с власт, лидер или ръководител, постигнал истинска власт и лидерство над останалите, което се е отразило върху цифрите на неговия потомък. Много е важно да разберем, че само развивайки най-силните си качества, можем да постигнем желаното надмощие, но ако човек се опитва да бъде водач, без същевременно да положи усилия за саморазвитието си, очаква го пълна липса на власт и изобщо на водачество. Веднъж ме посети човек, който бе решил да се опита да стане кмет в един от областните центрове. Той издигна кандидатурата си въз основа на предимството, че бил потомък на Степан Разин. Когато направих изчисление на допълните цифри, открих, че третото число е равно на 10, което потвърждаваше съществуването на силен и властен предтеча. Посъветвах кандидата да не казва на никого, че е потомък на Разин, защото хората са уморени от революции и промени и искат мир и спокойствие. Предложих му да прояви търпи мост 8, да събере истините 8 за положението в града, което да му позволи да трансформира единиците в цифрите осем. Уви, той продължи да набляга на буйния си прадядо. Резултатът беше плачевен: отпадна още на първия тур и по вече не участва в предизборната борба.

Трето число 20 означава, че на дадения човек му предстои да продължи делото на един от Майсторите, развили учението за енергията (ушу, цигун, йога, айкидо и др.) Такъв човек притежава знание за енергията въз основа на истините, открити от древните Учители. С такъв знак той може да развива способностите си да лекува с ръце, защото с времето и с практиката овладява енергията си, което му позволява да стане добър лечител. Ако се опитва да се отклони от този знак, може да загуби (0) енергията си (2), която изисква по-грижливо и внимателно отношение. Доста често започва да пие и употребява наркотици, защото изгубената енергия трябва да бъде възстановена.

Трето число 30 — в този случай човек има връзка с древното, истинско познание, което трябва да възстанови, усвои и използва в практиката. Това е свързано с факта, че в древността процесът на познание не е приключил или знанието е било изгубено, но е достатъчно важно, за да може човечеството да се откаже от него заради подобна загуба. Природата намира продължител или творец на изгубено то знание.

Ако човек се отказва от поставената пред него задача, очаква го загуба на всичките му знания: той може да се лиши от възможността да се занимава с наука, могат да се появят хора, които да му пречат да го прави или знанията му да бъдат присвоени от други, дори той да няма ни най-малко отношение към тях. Става така, че той ще мисли и ще трупа знания за другите, но няма да успее да създаде свое само по една причина — защото въпросното знание не е древно, което той да е длъжен да довърши или да възстанови.

За пример можем да вземем вашия покорен слуга, автора на тази книга, който се е занимавал с диференциална геометрия, но дипломната му работа е била изгубена от катедрата, а както стана ясно впоследствие, темата му е била грижливо прибрана, доразработена с още една размерност и чрез нея някой е защитил кандидатска дисертация, но вече в друг вуз, в Нижни Новгород. Проектът на авторовата школа — комплексът „Развитие на интересите и способностите на децата“ — е краден на два пъти изцяло: първия път, пълното описание на проекта на школата е било отнесено в Комсомолск на Амур от главния инженер на отсечката от БАМ, който обеща да изпрати отзив, да предостави жилища и училище за експеримента, но който забрави да го стори. Втория път целият материал по авторовата школа изчезна от института за развитие на образованието в Нижни Новгород, където материалите се пазеха след защитата на авторовите проекти за школи. От този проект не остана и помен, толкова грижливо го бяха задигнали, и то при условие, че беше признат за най-добър по време на защитата и вече беше награден от естонското Министерство на образованието за оригиналност (ръкописът бе изпратен в Естония за участие в конкурс за идеи). Идеята за провеждане на две смени катедри след часовете беше присвоена от нашия прочут новатор Шчетин, който също не намери време да съобщи, че му е било написано писмо с подробно описание на двете смени катедри, за да заимства системата от авторския проект „Школа за развитие на интересите и способностите на децата“. В допълнение към вече изброеното можем да споменем дидактическите игри в час, които също получиха „нов“ автор, само защото той имаше титлата „Заслужил учител“. Дори първият ръкопис на книгата по нумерология, която беше само 80 страници, бе открадната от програмистите на автомобилния завод „А. М. Горки“ и разпространена там. Да се надяваме, че тези примери ще ви убедят в сериозността на отношението към цифрите.

Трето число 40 — подобно число свидетелства за занимания със спорт, театър, танци, балет или оздравителни системи от Изтока въз основа на усъвършенстване на тялото: ци-гун, ушу, хатха-йога.

Отклоняването от тези цифри е доста опасно, понеже човек може да загуби не само здравето, но и живота си, който зависи от здравето на цялото тяло. За жените отклоняването от подобен набор от цифри може да доведе до проституция, когато жената не само използва тялото си, но и до пълна деградация.

Трето число 50 — занимания с точни науки, логика, интуиция, планиране, икономика, политика, дипломация. Отклоняването от този път води до шантаж, интрига и загуба на логика.

Наличието на цифрата нула в самата рождена дата означава използване на вече готова истина или природните закони в ежедневието. Особено внимание трябва да обръщаме на нулата, която се намира в края на датата (1970, 1990 и т.н.), защото може да означава загуба (0) на цялата основа, която се задава от третото и четвъртото числа. Например:

1 февруари 1970 година, допълнителни цифри:

1 2 1970 20 2 18 9, — цифрите 18 и 9 могат да се загубят, защото след тях следва 0. Това се случва в момент, когато силата на волята (1), търпимостта (8) завършват не с натрупването на собствен опит (9), а с обида, защото околните не са оценили душевните качества на дадения човек. В подобна ситуация 0 придобива значението „загуба на качества“ и човек губи собствената си основа, силата на волята си, силата на прав дата и силата на предвидливостта си, тъй като цифрата 9, която стои на четвърто място, показва знак на ясновидец и пророк. Само в случай, че човек се научи да трупа и усвоява знанията, създадени преди него, или житейски опит, пред него ще се открие истината (0) на всеки ден, която се крие в познанията за света (7) и използването на натрупания опит (9)в практиката.

Ако нулата стои в началото на датата (10 септември, 20 май…), това може да доведе до загуба на всичко, което човек е натрупал през деня. В такъв случай той трябва да си наложи да види резултата от днешния ден, да се опита да открие постиженията си, които именно ще представляват част от една бъдеща истина.

Както виждаме, в дадения пример нулата стои в първото число, което означава необходимост от създаване на собствено истинно разбиране за енергията, от създаване на закони и търсене на закономерности, които да позволят на човек да управлява енергията си, да я увеличава или да я насочва към различни органи по свое усмотрение (ще разгледаме този пример по-подробно в главата, посветена на цифрата 0).

Наличието на цифрата 0 в първото или второто число говори, че на човек му предстои да открие нови закономерности, които са белязани от втората цифра на двузначното число:

10 — да открие начин за постигане на истинско лидерство; 20 — да открие истинска енергия, начини и закони за управляване на енергията;

30 — знания въз основа на нови природни закони; 40 — усъвършенстване на тялото (спорт, танци, театър); 50 — създаване на нови логични закони или закономерности;

60 — превръщане в Майстор, овладяване на занаят или умение;

70 — опознаване на Света, Природата, Вселената, занимания с наука;

80 — добрина и търпимост, издигане на истината на пиедестал; 90 — уникална памет, ясновидство, натрупване на опит.

Най-важното е да разбираме, че нулата може да бъде истина, а също да се превърне в загуба, празнота, липса. Само действията ви могат да повлияят да се прояви едното или другото качество на тази цифра.