А. Ф. Александров
Числа и съдби (29) (Ключ към разбиране на миналото, настоящето и бъдещето)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Числа и судьбы — ключ к пониманию прошлого, настоящего и будущего, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Разни
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,7 (× 11 гласа)

Информация

Сканиране и разпознаване
sir_Ivanhoe (2008)
Корекция
ira999 (2008)

Издание:

А. Ф. Александров. Числа и съдби: Ключ към разбиране на миналото, настоящето и бъдещето

Руска. Първо издание

Издателство „Гарант-21“

 

Превод от руски: Татяна Кузманова Балова, 2006

Редактор: Лилия Анастасова

Предпечатна подготовка: Тодор Манов

Дизайн на корицата: „ЕЛЗЕВИР“, 2006

Формат 84/108/32. Печатни коли 24

ISBN 10 954–754–078–5

ISBN 13 978–954–754–078–1

 

ИД „Рипол классик“, 2006

История

  1. — Добавяне

„ЗАВЗЕМАНЕ“ НА ЦИФРОВИ КВАДРАТЧЕТА ОТ ЛИНИИТЕ И „ПРАЗНИ“ ЛИНИИ

В една от главите разгледахме възможността за създаване на една допълнителна цифра в цифровото квадратче, ако линията е силна. Сега да разгледаме противоположното влияние на линиите върху онези цифрови квадратчета, които ги изграждат. Да предположим, че в психоматрицата си човек има 55, което означава добра логика и му позволява да се занимава с точни или технически науки. В разговор с него вие му съобщавате за това и научавате, че той никога не се е отличавал с успехи в тези науки и дори изобщо не разбира от подобни предмети. Не бързайте да спорите с него и да разубеждавате него или себе си, че нещата не стоят така. Трябва да намерите причините за подобно несъответствие (не грешката!). Първо, трябва да знаете евентуалните причини.

1. Това може да се дължи на мързела му: няма двойки, има една или три двойки в психоматрицата.

2. Слаби са самооценката, характерът или целеустремеността.

3. Житейски обстоятелства или условия на живот (война, разруха и др.), които не са му позволили да реализира възможностите си. Това са най-простите причини, поради които човек не е развил дадено силно качество.

4. Даденото цифрово квадратче е „завзето“ от линията, която съдържа тази цифра, ако линията се активизира прекомерно.

Ако в първите три случая е достатъчно да зададем на човека няколко въпроса и всичко да ни стане ясно, за четвъртия случай мнозина съвсем забравят, което води до разочарова ние и до убеждението, че системата на цифровата психоанализа не действа или е погрешна. За нашия пример с 55 са възможни следните случаи.

Силният втори ред (цифрите 2, 5, 8 — качеството привързаност към семейството) е „завзело“ цифровото квадратче 55 — човек изцяло се отдава на семейството, което не му позволява да проявява силна логика. Но ще откриете, че в дома му всичко е добре обмислено, тъй като логиката му намира приложение само в семейни условия.

Силната втора колона (цифрите 4, 5, 6 — материално осигуряване на семейството, пари) е „завзела“ цифрите 55 — всичките си сили и логика човек насочва към печеленето на пари, а останалите способности се отхвърлят, щом не му носят печалба.

Силният диагонал на плътта (цифрите 3, 5, 7 — плътски темперамент) е „завзел“ цифрите 55 — човек много активно се е потопил в света на интимната, телесна близост, което го лишава от логика и тя цялата се изразходва за планиране на поредната близост.

Силният духовен диагонал (цифрите 1, 5, 9 — духовно начало) е „завзел“ цифрите 55 — това най-често се отнася до всяка проява на фанатизъм: религиозен, политически, нравствен, спортен, музикален и т.н. Човек е така завладян от страстта си, че умът и логиката му са неспособни да се насочат другаде.

Можем да си направим извода, че силната линия е способ на да създава нови цифри, но и да забравя за факта, че активизирайки линията, не бива да се забравя за запазването на другите характеристики, които могат напълно да изчезнат заради влиянието на силната линия. Сега да видим линиите, които нямат нито една цифра или както ги наричаме — „празните“ линии. В първата книга вече казахме, че ако в линията няма цифри, даденото качество липсва или е много отслабено. В практиката доста често се сблъскваме с обратното — когато човек с „празна“ втора колона (материален интерес) започва активно да трупа пари и да им се отдава изцяло. Такова несъответствие може да се обясни само по един начин — то се дължи на едно от свойствата на противоположностите ин-ян, което се нарича взаимно пораждане: при изчезването на едната противоположност нейната противоположност я поражда отново.

Ако линията е празна, тогава цялата психоматрица изглежда като нейна противоположност и започва да активизира елементите си така, че те косвено проявяват липсващото качество и постепенно го довеждат до максимум.

Извод: празната линия може изведнъж да се превърне в максимално силна, но за известно време, след което отново да изчезне. Този процес може да се повтаря периодично, и то на еднакви интервали, които могат да се предугадят и извлекат чрез наблюдаване на два съседни върхови момента, които определят периода на тези колебания.

Процесът на активизиране на линиите не може да бъде постоянен, тъй като концепцията ин-ян подразбира взаимен преход и взаимно пораждане, което означава непрекъсната смяна на фазите на активност и пасивност. Фазата на пасивност може да се смята за норма в поведението на такъв човек, а активната фаза да е временно придобито качество, което е доста нестабилно и много бързо може да се изчерпи, тъй като няма цифрова основа. Прилича на сянката на ръката върху стената: виждаме ръката и нейните движения, но самата ръка я няма на стената. Сянката може да изчезне по различни причини: ако угасне светлината; ако ръката е засенчена от по-голям предмет; светлината пада пред ръката и сянката изчезва. При всички случаи ръката си остава на място, както и психоматрицата, но качеството (сянката) не може да се прояви заради някакви пречки. Естествено, могат да махнат и самата ръка, но в случая с психоматрицата това означава само смърт или загуба на разсъдък, когато човек престава да използва психоматрицата, аналогично на ръката, от която е разглежданата сянка. Тъй като подобно „преобръщане“ не е задължително (качеството може никога да не се прояви, ако всеки път се появяват различни при чини, които му пречат да се прояви, чрез всички цифри в психоматрицата), значи не можем и да говорим, че при празна линия качеството може да е много слабо, да липсва или рязко да се засилва. Ще говорим само, че качеството е много слабо или го няма, но само в редките случаи, когато то рязко се проявява, ще знаем причината за това и ще можем да предвидим неговата поява след първите два случая на неочаквана активност.