А. Ф. Александров
Числа и съдби (5) (Ключ към разбиране на миналото, настоящето и бъдещето)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Числа и судьбы — ключ к пониманию прошлого, настоящего и будущего, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Разни
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,7 (× 11 гласа)

Информация

Сканиране и разпознаване
sir_Ivanhoe (2008)
Корекция
ira999 (2008)

Издание:

А. Ф. Александров. Числа и съдби: Ключ към разбиране на миналото, настоящето и бъдещето

Руска. Първо издание

Издателство „Гарант-21“

 

Превод от руски: Татяна Кузманова Балова, 2006

Редактор: Лилия Анастасова

Предпечатна подготовка: Тодор Манов

Дизайн на корицата: „ЕЛЗЕВИР“, 2006

Формат 84/108/32. Печатни коли 24

ISBN 10 954–754–078–5

ISBN 13 978–954–754–078–1

 

ИД „Рипол классик“, 2006

История

  1. — Добавяне

ИЗХОДЪТ ОТ ЛЕДЕНАТА БИТКА 1242 ГОДИНА Е БИЛ ПРЕДОПРЕДЕЛЕН

Изчисляване на допълнителните цифри:

1 242 9977

Основата на сражението — 7 и 7 — германските рицари, нахлули в Русия, са разчитали на късмет (7). Не бива да забравя ме обаче, че цифрата 7 означава не само късмет. Основното й значение е изучаване и опознаване на Света, което изобщо не е съвместимо с целите и задачите на хора, които се стремят да убиват други хора и да разрушават домовете им.

Можем да кажем, че самата Природа (7) е била на страната на бранителите на Родината, като им е давала късмет и знания за противника (7). Това се потвърждава от дебелината на леда на Чудското езеро, дала възможност на руските отряди да преминат и станала причина за гибелта на рицарите.

Изходът от сражението — 9 и 9 е съдба, неизбежност, предопределеност (9 и 9).

От историческите източници и учебниците знаем, че Александър Невски е спечелил битката благодарение на успешния план на разполагане на полковете му, което отговаря на цифрата 5, отговаряща за плана, логиката и интуицията. Както си спомняте, решаваща роля в съдбата на рицарите изиграва водата, по-точно — ледът, който в китайската нумерология се означава с цифрата 6. Нека проверим от психоматрицата на датата на събитието наличието на тези цифри:

 

1 4 77
22 няма няма
няма няма 99

 

Както виждаме от психоматрицата, в нея няма нито една от интересуващите ни цифри 5 или 6. Нека се опитаме да намерим недостигащите цифри, като използваме метода на времевите интервали.

Да определим номера на периода, на който принадлежи разглежданата от нас дата:

1242 година — от 1200 до 1399, което отговаря на втория период, а „силната“ линия ще се определя от двете и повече цифри, които влизат в нея. За разглежданата от нас психоматрица „силни“ ще бъдат всички линии, освен втора колона, която съдържа само една цифра 4. Тя не позволява преминаването на необходимото условие за „силна“ линия.

Да започнем анализа си от търсенето на необходимата цифра 6, която би трябвало да определи ролята на леда като съдбоносна причина за сразяването на германските рицари. От психоматрицата виждаме, че само две от линиите включват цифрата 6: втора колона е „слаба“, което значи, че не може „да породи“ нужната ни цифра; трети ред е „силен“ и отговаря за стабилността, навика или опита. Изводът е очевиден: цифрата 6 може да бъде получена само чрез използване на трети ред, който е представен в нашия пример с две цифри 9. В самото изчисление те стоят на първа и втора позиции, които отговарят за бъдещето или за резултата от сражението.

Резултатът от анализа ни води до извода, че благодарение на вековния опит и наблюдения върху особеностите на леда в Чудското езеро (9), а също на наблюденията върху тактиката на водене на бой от германските рицари (9) Александър Невски е стигнал до извода, че може да използва особеностите на здравината на леда, за да приключи сражението с удавяне на неприятеля в езерото (6).

Сега да пристъпим към изследване механизма на получаване на допълнителните цифри 5, без да забравяме, че едновременно с тази цифра трябва да получим и другите цифри, които да бъдат задействани в психоматрицата: цифрата 1, отговаряща за силата на характера на предводителя и воините, участващи в сражението; цифрата 8, определяща чувството за дълг, търпимост и непоколебимост в сражението; цифрата 3 — изобретателността на пълководеца. В допълнение към казаното трябва да знаем, че за да получим силно качество на логиката, трябва да имаме две цифри 5, тъй като 555 не дават стабилна проява на логиката. Така че трябва да намерим две „силни“ линии, които да съдържат цифрата 5 и които да могат да бъдат задействани от Александър Невски в момента на сражението или по време на подготовката за него.

Вариант 1. Втори ред (цифрите: 2, 5, 8), „силната“ линия, определена от 22 — енергията или стремежа на хората да защитят дома, семейството, близките си (тези качества опреде лят значението на втория ред). Така чрез стремежа да защити руските семейства Александър Невски е могъл да получи допълнителна цифра 5.

Вариант 2. Духовният диагонал (цифрите: 1, 5, 9), „силната“ линия, определена от 1 и 99 — тези цифри определят силата на духа, храбростта и вярата, натрупани в предишни битки. Знаем, че Александър Невски и преди се е отличавал като талантлив пълководец, който е умеел да поема духовното лидерство и да забравя за предишни обиди, както е станало и в дадения случай. Втората цифра 5 е могла да се получи в резултат на това, че Александър Невски е пренебрегнал предишните обиди, нанесени му от жителите на Новгород. Стремежът да отстои свободата на Родината е истинската духов на основа на неговите действия.

Да започнем да търсим допълнителната цифра 3, която отговаря за съобразителността, изобретателността в изготвянето на плана за сражението, когато се използват оригинални идеи и решения. За създаването на цифра 3 могат да се използват само две линии: диагоналът на плътта или първа колона; използването на трети ред, който също включва цифра 3 е забранено, защото тя вече е използвана за създаването на цифра 6, а по метода на времевите интервали „силната“ линия може да „породи“ само една допълнителна цифра.

Вариант 1. Диагоналът на плътта (цифрите: 3, 5, 7), „силната“, определена от 77, е стремежът към защита на своите жени, годеници, любими, почиващ върху познаването на законите от онова време (77 са закономерностите на света на хората), които недвусмислено са определяли участта на повечето жени в случай на поражение на руснаците в битка — робство, насилие. Диагоналът на плътта обаче отговаря за човешката плът изобщо, следователно Александър Невски е трябвало да има предвид недостига от воини в отряда и да търси начин да компенсира дадения дефицит с други възможности, например с военна хитрост и съобразителност. В резултат на анализиране на диагонала на плътта стигаме до извода, че цифрата 3 е можела да възникне от стремежа към най-пълноценно използване на човешките (плътските) резерви в даденото сражение. Тъй като за използване леда на езерото и заслона от шейни и обози зад централния полк се иска техническа съобразителност, цифрите 3 трябва да са две, защото само тогава те водят до желания резултат.

Вариант 2. Първа колона (цифрите: 1, 2, 3), „силната“ линия, определяна от 1 и 22 — е силната воля (1) и енергия (22) на бойците, които е трябвало да отиват на сигурна смърт, като се сражават на бойното поле до последната възможност, но без да се отдалечават от поставеното зад тях заграждение от шейни и обози.

Реална оценка за характера и силата на руснаците, на воините от главния полк, чиято задача е била най-важна и трудна — да възпрат удара на тежката кавалерия от рицари и да ги накарат да „затънат“ на бойното поле. В това се е изразявало техническото използване на заграждението отвъд централния полк, което е „породило“ втората цифра 3 в психоматрицата на деня на битката.

Остава да решим въпроса с цифрите 1 и 8, за създаването на които има само по една „силна“ линия: цифрата 1 може да се създаде от първия ред (1, 4, 7); цифрата 8 може да се създаде от трета колона (7, 8, 9), а останалите линии вече са използвани.

Първият ред (цифрите: 1, 4, 7), „силната“ линия, определена от 1, 4, 77 — силата на характера (1), телесната здравина (4) и вярата във воинския късмет (77) се превръщат в основа на допълнителната сила на волята и духа на руските воини, тръгнали да защитават Родината си.

Александър Невски е познавал особеностите на руските воини, които са се отличавали със силен дух (1), здраво тяло (4) и са вярвали в успеха (77) до последния си дъх. Като е разчитал само на тези качества, той е можел да си позволи да повери централния полк на друг пълководец и да поеме командването на един от „засадните“ полкове. Допълнителната цифра 1 е могла да се появи от високата оценка за руските воини.

Трета колона (цифрите: 7, 8, 9) като „силна“ линия, определена от 77, 99 — талантът на Александър Невски като пълководец, е изпълвала хората с вяра във възможността да надвият сериозния и страшен противник. Хората са вярвали на своя пълководец, който е засилвал тяхната доблест, търпимост и храброст (8).

Талантът на Александър Невски безспорно е играл много важна роля в победата над врага, защото хората са му вярвали, което им е давало сили и търпимост. Цифрата 8 е могла да се „породи“ чрез линията на таланта на руския пълководец, който преди (99) е печелил сражения (77 — късмет и победен успех).

Използвахме всички „силни“ линии в психоматрицата на датата на сражението. Сега да запишем новия вариант на квадратчетата с цифри, който използва метода на времевите интервали.

Краен вариант на психоматрицата:

 

11 4 77
22 55 8
33 6 99

 

Допълнително създадените цифри са: 1, 33, 55 и 8.

В края на разговора за метода на времевите интервали е важно да разберем, че за различните хора изчисляването на допълнителните цифри би било съвсем друго, защото е необходимо активно използване на „силните“ линии. В нашия пример относно германските рицари, извършили вероломно нападение срещу руските градове, трябва да разглеждаме друга психоматрица. Тя ще се определи от прехода на 77 в 66 със загуба на 22 и 4 като наказание за агресията.

Психоматрицата за нападателите е следната:

 

1 няма няма
няма няма няма
няма 66 99

Използвайки метода на времевите интервали и принадлежността на датата към втория период, можем да определим четири „силни“ линии за разлика от седемте в психоматрицата на онези, които са защитавали Родината си:

„силна“ втора колона (4, 5, 6), само две цифри 66 — стремежът към забогатяване води дотам, че се набляга на численото превъзходство (4) в боя срещу противника;

„силна“ трета колона (7, 8, 9), само две цифри 99 — талантът на пълководците не е можел да използва цифрите 7 и 8, тъй като е бил извършен преход на 7 в 6, който не дава право да се създават „изгубени“ цифри. Остава само да се създаде допълнителна цифра 9, което води до ново качество на цифрите девет — 999 — съдба, неизбежност. Александър Невски сякаш е предугадил тактиката на германските рицари, използвали принципа на „клина“ или „свинята“, което в крайна сметка е осигурило победа на руските отряди;

„силният“ трети ред (3, 6, 9), само четири цифри 66 и 99 — опитът от военните сражения е подсказвал на рицарите единственото техническо (3) усъвършенстване на качеството на въоръжението — тежките, дебели брони, неуязвими в боя за стрелите, копията и мечовете. Точно на тези тежки рицарски доспехи е разчитал Невски, когато е решил да насочи неприятелската кавалерия към леда на езерото;

„силният“ духовен диагонал (1, 5, 9) има само две три цифри 1, 99 — прикривайки се зад „божествената“ справедливост при изтребването на езичниците и еретиците, рицарите са подплатили действията си с жестокост и власт над поробените, без да се съобразяват с факта, че за всяко действие си има противодействие. Колкото по-майсторски са проявявали своята жестокост, толкова по-силно е било желанието на хората да отмъстят на врага за потисничеството. Пораждането на допълнителна цифра 1 се обръща в аналогично засилване на съпротивата от страна на руснаците.

Крайната психоматрица е следната:

11 4 няма
няма няма няма
3 66 999

новосъздадени са цифрите 1, 3, 4, и 9.

Извод: най-силни и определящи цифри за тевтонските рицари стават 66 и 999, които напълно се оправдават — съдбата (999) от замръзналата (6 — студ) вода (6 — вода) или лед, тя няма сили (2 липсва — няма енергия и здравина) да издържи цялата тежест (4) на въоръжението (3) на рицарите, наказани за тяхното високомерие (11 — високомерие).

Най-трудно е правилно да се интерпретират изходните психоматрици, като се използват преходите на цифрите, а също да не се забравя за евентуалните ограничения при създаването на допълнителни цифри или липсата на усилия в активизирането на конкретна „силна“ линия. Само при полагане на усилия за използване на конкретната линия може да се получи необходимата допълнителна цифра. Никога не забравяйте, че не бива повторно да използвате една и съща линия и новосъздадените цифри, защото тяхната достоверност ще се провери от времето, а не от хартийката, върху която е лесно да се напишат, но не винаги е също толкова лесно да се получат.

Особен интерес към този метод трябва да се проявява след 2000 година, тъй като точно чрез използване на метода на времевите интервали може значително да се допълнят и засилят свойствата на психоматрицата на дете, родено през XXI век. Различията на децата, родени в един и същи ден, ще се определя изцяло от родителите, приятелите, учителите или случайни хора. Родителите от следващото хилядолетие трябва сериозно да се замислят върху това и да поемат целия товар на отговорността за децата си.