А. Ф. Александров
Числа и съдби (50) (Ключ към разбиране на миналото, настоящето и бъдещето)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Числа и судьбы — ключ к пониманию прошлого, настоящего и будущего, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Разни
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,7 (× 11 гласа)

Информация

Сканиране и разпознаване
sir_Ivanhoe (2008)
Корекция
ira999 (2008)

Издание:

А. Ф. Александров. Числа и съдби: Ключ към разбиране на миналото, настоящето и бъдещето

Руска. Първо издание

Издателство „Гарант-21“

 

Превод от руски: Татяна Кузманова Балова, 2006

Редактор: Лилия Анастасова

Предпечатна подготовка: Тодор Манов

Дизайн на корицата: „ЕЛЗЕВИР“, 2006

Формат 84/108/32. Печатни коли 24

ISBN 10 954–754–078–5

ISBN 13 978–954–754–078–1

 

ИД „Рипол классик“, 2006

История

  1. — Добавяне

САЩ — ДВА ПЪТЯ И ДВА ИЗХОДА

В първата книга вече разгледахме датата на откриване на Американския континент от Христофор Колумб. Анализът на идването на европейците в Новия свят ни насочи към набор от цифри, които определяха начините и целите на отвъдокеанските пришълци: 27 ноември 1492 година — денят, когато Колумб стига до новия континент, допълнителните числа: 26 8 22 4, които се разглеждат като енергия (22) на хора (4), стремящи се (2) към забогатяване и власт над местното население (6), носещи страдания и примирение за индианците (8).

Изминали са близо триста години и на 4 юли 1776 година на II континентален конгрес във Филаделфия се приема Декларацията за независимостта, положила началото на Съединените американски щати (САЩ). Точно от тази дата започва непосредствено историята на новата държава на открития континент. Нека се опитаме да разберем ролята, която дадената държава предстои да изиграе в съдбата на цялата планета. Малко страни могат да се похвалят, че знаят точно деня на своето създаване, но за САЩ има такъв ден и това ще ни помогне по-дълбоко да разберем същината на една от най-големите и силни икономически и политически страни в света. Не е тайна, че понастоящем от политиката и плановете на правителството на САЩ зависи мирът и спокойствието на цялата планета, тъй като техният военен потенциал може да доведе до Трета световна война, нещо, което не биха искали нормалните (душевно здрави) хора на планетата. Да направим изчисление на допълнителните цифри по посочената от нас дата.

Изчисление на допълнителните цифри:

4 7 1776 32 5 24 6

Психоматрицата е:

 

1 44 777
22 5 няма
3 66 няма

 

Първото, което ще определим, е какви качества са залегнали в основата на новосъздадената държава. За целта трябва да анализираме значението на третото (24) и четвъртото (6) допълнително число. Основни, определящи или базови качества: 24 и 6 — енергия (2) на хора (4), които се стремят към власт над другите хора, богатство, пари (6).

Ако се обърнем към историята на Съединените щати, ще открием всички тези цели и задачи, които са насочвали към Новия свят различни авантюристи, индустриалци и търговци, търсещи своята златна жила. Към днешна дата всички тези характеристики са запазени: гражданите на САЩ се стремят към забогатяване, идеята на „американското чудо“ или феномен обхваща всички нива на живота в САЩ, средствата за пропаганда и реклама ни убеждават, че тази страна дава право на успех в бизнеса, печеленето, забогатяването. Не бива да възприемаме дадената оценка като упрек или осъждане стремежите на американските граждани към благосъстояние, защото всички хора на планетата се занимават със същото, макар може би не в толкова конкретизирана форма, но всички ние сме поставени в условия, при които трябва да изхранваме себе си и своите семейства.

Сега да се обърнем към крайната цел на Съединените американски щати. Целите и задачите пред САЩ: 32 5 — интерес (3), който засяга (2) цялата планета (5). Както виждаме от първото и второто число, САЩ претендират за ролята на „световен управник“ още от момента на създаване на страната. Естествено, невъзможно е да лишим Америка от тази цел или да я променим. Следователно остава само едничката възможност: да се надяваме, че целта да управляват света, която си поставят американските лидери и политици, няма да ни изведе до световен пожар.

Да анализираме непосредствено психоматриците, за да разберем евентуалните варианти Америка да влияе върху световната общност. Трябва да помним, че двойствеността на всяка психоматрица ще ни даде възможност да си изясним стъпките на САЩ, които ще тласкат света към Трета световна война или ще бъдат насочени към постигане на световна хармония и всеобщ разцвет. Познаването на тези признаци ще помогне на човечеството да предвижда и да се предпазва от опасните действия на световния лидер или ще стане фактор, който потвърждава безопасността на избраната от тази страна политика. Да анализираме психоматриците.

 

„Прогресивна“ психоматрица:
1 444 77777
2222 5 няма
3 няма няма
„Агресивна“ психоматрица:
1 няма няма
няма 5 няма
3 66666 няма

 

Да извършим анализ на „агресивната“ психоматрица, за да разберем кои са всички опасни прояви в действията на САЩ, насочени към установяването на световен ред. Първото, което буди безпокойство, е наличието на максимална проява на цифрите шест: 66666. Ако си спомним различните значения на тази цифра, ще можем да извлечем няколко варианта на евентуална проява на знака.

1. Максимална проява на Майсторство или трудолюбие.

2. Максимална проява на стремеж към пари и богатство.

3. Максимален стремеж на хората към лидерство или власт над останалите хора с цел собствено обогатява не.

4. Максимална проява на сила и агресия спрямо хората вътре и вън от страната.

5. Максимален (маниакален) стремеж към разрушаване на света.

Сега да анализираме всички останали цифри на психоматрицата, за да можем по-точно да определим най-вероятните прояви знака на 66666. Егоистични и доста безводни прояви на собствената сила, когато държавата всячески се стреми да докаже своите „волеви“ или „силови“ качества, но за целта използва най-безопасните за себе си начини: уреждане на частни случаи на несправедливост на отделни страни спрямо американците; прилагане на силови и икономически санкции спрямо някоя доста по-слаба държава; налагане правото на вето по различни решения на ООН, за да се демонстрира „собствено“ мнение.

Ще отбележим, че всички изброени особености почиват върху 1, което изключва решителни и глобални мерки, които биха могли да засегнат самите САЩ. Подобни инициативи ще има доста, тъй като енергия „няма“ — това поражда имитация на активност и политическа суетня. Бързата смяна на плановете и интересите се дължи на 3, която прави спектъра от интереси на САЩ доста широк, но същевременно и доста повърхностен. Липсата на цифра 4 ни дава право да предположим, че цялата дейност и активност на страната се определя от правителството, но не се опира на повечето граждани. При липса на цифри 7 и 8 успехът и справедливостта са малко вероятни, пък и нека не забравяме бързането и нетърпимостта при вземането на много важни решения, което се дължи на липсата на цифра 8.

Дори без да сме запознати със секретните материали за дейността на различните военни и специални служби, можем да говорим за огромен брой какви ли не планове (една цифра 5), които „наподобяват“ реални, но имат твърде малко общо с действителността, още повече, че тези перспективни планове непрекъснато се доработват, за да станат още по-сериозни и съвършени. Остава да разгледаме липсата на цифра 9, което води до бързо забравяне на грешките от миналото, което обуславя повтарянето на много предишни неуспехи във външната политика на страната.

Можем да си направим първия извод: най-опасният момент за избухването на Трета световна война (пункт 5) е малко вероятен, тъй като самите Съединени щати не могат да поемат такава огромна отговорност. Но не бива да забравяме, че съществува военният блок НАТО, където тази страна играе далеч не последна роля. Най-опасен е вариантът, при който САЩ само ще издигнат инициатива за военни действия, а останалите страни от този военен блок ще я подкрепят, както стана с Ирак и Югославия. Съществуването на първите три пункта — труд, пари и стремеж към кариера — в САЩ вече не поражда съмнения. Въпросът за евентуалното потисничество и унищожаване на хора остава открит, тъй като съществуването на нацистки, куклусксклановски и други крайно агресивни организации не изключва подобни прояви в мащабите на страната и света.

Както виждаме, към днешна дата няма гаранции, че Съединените американски щати няма да се превърнат в инициатори на силов ред в света и политиката им няма да доведе до Трета световна война. Но нека не смятаме, че казаното означава, че точно САЩ се стремят да разрушат света — това е съвсем друг въпрос, тъй като анализирането на други държави може да даде още по-печални резултати.

Сега да се обърнем към „прогресивната“ психоматрица, определена от набора 77777, който проявява максимално качеството на тези седмици: преобразувание, познание, изучаване и усъвършенстване на света. Щом засегнем страните от човешкия живот, определяни от цифрата 7, неизбежно стигаме до науката, изкуството и спорта. Не бива да забравяме, че всички тези насоки трябва да се възприемат като един от начините за обогатяване или влагане на капитали, когато наблюдаваме търговската или производствената наука, имаща за цел по-високи печалби от дадено производство; естрадните изпълнители, които работят, за да вземат по-високи хонорари, дори техните „творби“ да будят в човешката душа най-страшни и опасни качества (злоба, агресивност, жестокост, садизъм и насилие), спортът понастоящем е не просто проверка на възможностите на човешкото тяло, но и доста печеливш бизнес, където самите спортисти понякога биват жертвани в името на печалбата, когато се използва допинг, допуска се претоварване и „изхабяване“ на спортистите.

Науката трябва да изпълнява основната си функция — да изучава света и неговите закони. Естествено, всички научни открития дори в сферата на производството или търговията ни дават нови закономерности и особености от заобикалящия ни свят, но хората толкова често забравят за евентуалните последици от едно или друго откритие, а още по-често съзнателно създават неща, които подкопават цивилизацията като цяло. Как можем да наречем научни разработките на ново, по-съвършено и смъртоносно оръжие, на отровно или токсично вещество, на вредно производство или на поредното наркотично, алкохолно или друго вещество за размътване на човешкото съзнание. Можем ли да наречем наука изследванията и експериментите, позволяващи да се управлява човешката психика, човекът да се зомбира? Трябва недвусмислено да направим разлика между науката и „техницизма“, защото развитието на техниката не винаги е прогрес на научната мисъл. Трябва да въведем понятието цел на науката, а такава може да бъде само изучаването на света в цялата му съвкупност и единство, даващо възможност да се избегнат катаклизмите и трагедиите, отнемащи живота на живите същества във Вселената.

Изкуството трябва да развива и усъвършенства духовния свят на човека и няма значение за какво става дума: дали за класика, театър, рок или попмузика — важното е крайната цел да бъде засилването в него на градивното или самоопознавателното начало. Трябва да се изключат всички видове „културно“ въздействие върху умовете на хората, когато след подобен контакт с представители на „културата“ или „изкуството“ в човек се пробуждат агресията, злобата, омразата или други негативни качества спрямо другите хора или другите същества, живеещи на Земята. Колко филми са създадени за насилието, кървавите разправи и жестокостта. Не бива да се подсилват животинските качества, трябва да се създават и развиват човеколюбието и природолюбието.

Спортът е възможност да се демонстрират истинските възможности на човешкото тяло, не бива самите спортисти да бъдат вкарвани в състояние на агресия към противника. Всяка проява на зло по спортните стадиони трябва да е наказуемо и постепенно да изчезне от терените. Как може да се възпита стремеж към познание чрез юмручния бой без правила, където един атлет осакатява друг? Дори Пътят на воина забранява убиването или осакатяването на съперника, ако той не заплашва живота на самия боец. Нека вземем за пример школите по айкидо, които дават на човек възможност да види доброто и любовта дори в такова едно направление на бойното превъзходство, каквото е Пътят на воина. Целта на всеки боец е да победи злото и несъвършенството. Ако погледнем към Китай, ще видим, че понятието за спорт се е преобразувало в ученията цигун, ушу, кунгфу, които дават на хората здраве и дълголетие. Спортът трябва да усъвършенства самия спортист, а не да води до болести и душевни травми.

Понастоящем в САЩ има много постижения в истинската наука, изкуство и спорт, но основното тепърва предстои. Като цел на цялата държава и нейните граждани трябва да се формира стремежът към опознаване на света, красотата, хармонията на изкуството и спорта. Трябва точно да се определи мястото на човека в развитието на цялата Вселена, да се направи значително саморазвитието и развитието на личността като частица от огромния свят, където всяко нещо има определени функции. Трябва да се промени отношението към науката, да се засили академичната, теоретичната и познавателната насоченост на изследванията, да се отдели приложната наука от останалата, която опознава света като цяло. Колкото до изкуството и спорта, най-важното е да се въведе понятието крайна цел на всяко творчество. Човечеството трябва да разбере, че животът и душевното състояние на всеки негов представител е истинската ценност, която ни позволява да разберем света и неговите закони, защото само чрез отделния човек и неговите мисли можем да разберем Вселената. САЩ имат уникалния шанс да станат един истински лидер в определянето на съдбините на цялата цивилизация, защото знакът 77777 е знак на Твореца и Преобразувателя на света, но само ако преобразуванието се разбира като хармонично усъвършенстване на света според неговите закономерности, а не волева или си лова промяна на заобикалящата ни природа. Човечеството трябва да поеме отговорността не само за Земята, но и за цялата Вселена. Съединените щати имат в това преобразувание на цялото Мироздание една от ключовите позиции, но само ако и петте пункта, които показват активността на знака 66666 бъдат премахнати. Трябва да е ясно, че трудът, богатството, парите, лидерството са неизбежност, а не само цел, които постепенно ще отмрат, когато човечеството се издигне на по-високо ниво в разбирането за собствената си вселенска роля.