А. Ф. Александров
Числа и съдби (40) (Ключ към разбиране на миналото, настоящето и бъдещето)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Числа и судьбы — ключ к пониманию прошлого, настоящего и будущего, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Разни
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,7 (× 11 гласа)

Информация

Сканиране и разпознаване
sir_Ivanhoe (2008)
Корекция
ira999 (2008)

Издание:

А. Ф. Александров. Числа и съдби: Ключ към разбиране на миналото, настоящето и бъдещето

Руска. Първо издание

Издателство „Гарант-21“

 

Превод от руски: Татяна Кузманова Балова, 2006

Редактор: Лилия Анастасова

Предпечатна подготовка: Тодор Манов

Дизайн на корицата: „ЕЛЗЕВИР“, 2006

Формат 84/108/32. Печатни коли 24

ISBN 10 954–754–078–5

ISBN 13 978–954–754–078–1

 

ИД „Рипол классик“, 2006

История

  1. — Добавяне

Глава V
ВЪЗМОЖНОСТИ НА ЦИФРОВИЯ АНАЛИЗ

Да преминем към разглеждането на примери за използване на цифровите методики. Преди да започнем с конкретните дати и събития, нека се опитаме да осмислим и разберем какви възможности ни открива познаването на цифровите методи за изследване.

Най-важното, което трябва да знаем и да приемем като аксиома, е, че всяко събитие се случва в конкретен момент от времето, който се бележи с конкретна дата и определен набор от цифри, отразяващ въпросната дата (в зависимост от системата на летоброенето). Можем да кажем, че това е единствената координата от събития, която не може да се възстанови отново (пространствените координати лесно могат да бъдат повторени, достатъчно е да се върнем на мястото, къде то е станало събитието).

Мнозина от нас са посещавали музеи, бивши дворци и имения, но едва ли някой е успял да усети епохата на онова време, да почувства ритъма на живота — ние виждаме обстановката, мебелите, камините, залите, картините, дори съдовете, наредени по масите, но не можем да си представим, че тук е текъл един обикновен живот, че хората просто са живеели и не са забелязвали от какво са заобиколени, както ние с вас сме свикнали с малките си жилища. Времето на тези хора е отминало и вече не може да се върне колкото и да се мъчим.

Възниква друг въпрос: „Дали изобщо е възможно съвременният изследовател да разбере събития, които са се случи ли преди много векове или хилядолетия?“ Колкото по-отдалечено от нас е събитието във времето, толкова по-трудно можем да го оценим от гледна точка на хората, живели в онази епоха. Точно тук ни се притичва на помощ цифровият анализ, който използва датата на всяко събитие, като я представя във вида:

— причини, предизвикали събитието — трето и четвърто число;

— ход на самото събитие — датата, която четем отзад на пред;

— резултати или цели на събитието — първо и второ число;

— обща оценка на различните характеристики на събитието — психоматрица.

Преценете сами: всички емоции и основни реакции на човек, неговите инстинкти и физиологични потребности почти не са се променили, но тяхната проява е изглеждала различно, причините, които са ги предизвиквали, са били други, неизвестни за нас. Ако днес потръпваме, когато гледаме кадри с отсичането на главата на осъдения, как бихме могли да разберем римляните, които наблюдавали от трибуните на амфитеатъра играта на „футбол“ с главите на враговете или ликуването на парижани, наблюдаващи убиването на престъпниците, когато това е предизвиквало в града буквално празнично и карнавално шествие.

Ако знаем датата на събитието във вида, в който се е запазила (пълната или само годината, месеца или деня на събитието), можем да разберем какво е ставало в действителност. Нека не ни плаши липсата на някои параметри в датата: не известен е денят или месецът и денят — времето запазва само параметрите, които са носили най-ценната и правдива информация или най-важното от нея. Но все пак е имало и незначителни подробности, които неизбежно е трябвало да се изтрият от човешката памет, следователно да се загубят и цифрите, които отговарят за тях.

Можем да очертаем няколко направления при използването на дадения метод за цифров анализ. Те са най-интересни по евентуални резултати:

1. Анализ на вселенските процеси, свързани с цифровата система у-син.

2. Анализ на хода на развитието на цивилизацията въз основа на цифровата схема у-син.

3. Анализ на събитията, свързани със съдбата на планетата и човечеството.

4. Анализ на събитията в отделно взета страна.

5. Анализ на събитията, свързани с колектив от хора, семейство или отделен човек.

6. Анализ на евентуалния резултат и хода на конкретно събитие, ако няма свидетели (особено важно за криминалистите).

7. Изучаване на исторически събития, запазили дати, но имащи спорно тълкувание сред учените заради недостиг на сведения.

8. Анализ на археологически находки, ако е точно известна датата на откриване на находката, но не се знае точната дата на събитията, свързани с нея.

9. Психоанализа на отделно взета личност.

10. Анализ на хода и евентуалните резултати от взети решения или извършени дела.

11. Професионална ориентация.

12. Формиране на специализирани класове според рождената дата.

Нека се ограничим с изброените направления, тъй като възможностите за използване на нумерологичния метод наистина са безкрайни. Достатъчно е да споменем Питагор, кой то казва: „Всичко е числа“.

В тази книга няма да разглеждаме примери, базиращи се върху схемата у-син, защото те ще излязат в третата книга, посветена на дадения метод.