А. Ф. Александров
Числа и съдби (18) (Ключ към разбиране на миналото, настоящето и бъдещето)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Числа и судьбы — ключ к пониманию прошлого, настоящего и будущего, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Разни
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,7 (× 11 гласа)

Информация

Сканиране и разпознаване
sir_Ivanhoe (2008)
Корекция
ira999 (2008)

Издание:

А. Ф. Александров. Числа и съдби: Ключ към разбиране на миналото, настоящето и бъдещето

Руска. Първо издание

Издателство „Гарант-21“

 

Превод от руски: Татяна Кузманова Балова, 2006

Редактор: Лилия Анастасова

Предпечатна подготовка: Тодор Манов

Дизайн на корицата: „ЕЛЗЕВИР“, 2006

Формат 84/108/32. Печатни коли 24

ISBN 10 954–754–078–5

ISBN 13 978–954–754–078–1

 

ИД „Рипол классик“, 2006

История

  1. — Добавяне

ЗНАЧЕНИЕ НА ЦИФРАТА 8

За да обясним значенията на цифрата 8, можем да използваме представянето й във вид на сума от различни цифри. Но точно това няма да правим, за да не тласнем мнозина читатели към произволна замяна на всяка цифра с нейни суми. Този метод можеше да се използва, за да се изследва цифрата 7, която означава свят, Вселена, природа, а те на свой ред включват всякакви понятия и обекти, които се отнасят за човека, тъй като всичките са неизменна част от света, Вселената, природата и затова могат да се разглеждат като отделни събираеми, представляващи част от едно цяло. Не бива да прекаляваме с подобно представяне на другите цифри, тъй като за това първо трябва да докажем, че предлаганите събираеми влизат в самото число като негови скрити, а не явно видими качества.

В китайската система на петте първоелемента у-син цифрата 8 се отнася за елемента дърво, отговарящ за живота. Подобно съответствие от съвременна или научна гледна точка е възможно: на този пореден номер отговаря кислородът в периодичната таблица на Менделеев (тук е мястото да кажем, че авторството на Менделеев може да бъде поставено под съмнение, тъй като е напълно възможно даденият закон да е бил открит от друг руски химик — И.В.Авдеев, и в случая става дума за плагиатство. Но подобно нещо трудно може да се докаже — няма достатъчно информация за Авдеев и контактите му с Менделеев). Щом кислородът има пореден номер 8, а тъкмо благодарение на него ние имаме живот на планетата, то съответствието „8 — живот“ е напълно научнообосновано.

Тази цифра обаче отговаря за отношението на човека към околните, тъй като 8=4+4, което разкрива отношенията между хората. Интересно е да си припомним, че в генетиката съществуват 4 белтъчни кода, които определят наследствеността на човека и на всяко живо същество на нашата планета. Следователно, щом става дума за наследственост, цифрата 8 засяга отношенията между родители и деца и по точно синовния дълг на децата. Точно това качество може да бъде наречено най-важно при определяне значението на цифрата 8.

Отношенията с другите хора могат да бъдат представени двояко: партньорски, приятелски отношения са възможни, ако човек е добър и търпелив спрямо другия; може да възникне конфликт, който се характеризира с преминаване на 8 в 11 и се разглежда според значенията на цифрите 1 — използване на власт, потискане, подчиняване. Докато самата цифра 8 не притежава подобни качества.

Трябва да имаме предвид още едно качество на цифрата 8, почиващо върху представянето й чрез цифрата седем: 8=7+1=1+7. Вече знаем, че в случай на преминаване цифрата 8 се разпада на 11, така че в дадения случай нямаме право да тълкуваме (7 и 1) като волева проява на самия човек спрямо природата или света, защото 1 и 11 са съвсем различни цифрови единици, които се тълкуват различно. В такъв случай трябва да говорим за воля, власт и лидерство, което принадлежи на Бога или на Вселенския Разум (който както иска да го възприема). Точно Бог или Разумът има право да установява истината и да раздава правосъдие за всяко събитие, което става в света, включително и за хората. Точно затова цифрата 8 приема още едно значение — познаване на истината, търсене на правдата, правосъдие, справедливост. Колко то и да е тъжно, именно човек е успял да превърне истината в оръжие и е създал шантажа, който почива върху познаване на истината, а хората се страхуват от нея, но качеството на шантажиста е започнало да влиза в значението на цифрата осем.

Предвид това, че Бог или Разумът имат възможност да влияят върху света, Вселената и всеки човек, напълно естествено възниква обратната реакция спрямо отрицателните деяния на човека. Тази реакция се изразява в неуспехи, мъка, страдания, които спохождат съответния човек. Тъй като всички тези злини се стоварват върху него от самата природата, човек не може нито да ги отмени, нито да ги избегне и му остава само да ги изтърпи. Така се проявява последното качество на цифрата 8 — търпимост към страданията и неуспехи те.

Доста често можем да наблюдаваме хора, които активно приветстват страданията, още повече, че тъкмо чрез тях, според много вярвания, се пречиства човешката душа, особено в православието. Да оценяваме страданията като положително влияние върху съдбата и развитието на човек е доста сложно, тъй като далеч не всички страдания и изпитания са изпратени на човек от природата или Бога, много от тях са създадени или измислени от самия човек, за да може чрез тях той да оправдае нежеланието си да върви напред, да развива своите способности и талант. Доста по-лесно е да припишеш несъвършенството си и своята недоразвитост на страданията, които са те споходили и са ти попречили да се реализираш в живота.

За най-често срещаната грешка можем да смятаме случаите, когато се отхвърлят или не се вземат предвид значенията на цифрата 8, каквито са стремежът към страдание, шантажът, животът. Ако един шантажист най-лесно може да бъде открит по цифровото квадратче, когато в него има три и по вече осмици, за първата характеристика се забравя напълно, а тъкмо тя дава отговор на много въпроси.

Например студентка, която има 99, 22, 33 в психоматрицата си и успешно е издържала кандидат-студентския изпит, изведнъж бива скъсана на два изпита и обезкуражена от не успехите, възнамерява да зареже следването. При анализиране на рождената й дата откриваме, че четвъртото число е 8. Възниква подозрението, че тя не е успявала да научи един или два въпроса за изпита и е теглила билет точно с тези въпроси, сякаш за да се възстанови справедливостта и тя да се накаже, че не е могла да научи всичко. Точно така е било: и двата пъти (на двата изпита) тя е теглила билет с ненаучените въпроси. След разговор успях да я убедя, че съществуват обективни причини, заради които тя не е успяла да научи един или друг въпрос, а да се наказва при условие, че се старае и учи, е глупаво и несправедливо. На следващата сесия тя издържа всички изпити, и то без тройки.

Няма да повтаряме, но трябва да анализираме цифрата 8 във всяка конкретна позиция, която тя заема. Само тогава ще можем да разберем какви проблеми има съответният човек.

Нека разгледаме още два примера, за да разберем цифрата 8. На разговор при мен дойде възрастна жена, която ми разказа за странното поведение на сина си. Наскоро младежът се оженил за хубава девойка. Съвсем неочаквано за майка си и жена си той подал молба за развод, разрушил семейството си и се оженил за друга, която е с няколко години по-възрастна от него и има три деца, но живее сама, защото е останала вдовица. При разчитане на психоматрицата му (методът на анализиране на допълнителните цифри тогава още не беше разработен) се оказа, че той има 888, които са породили в него свръхсъжаление към тази жена и децата. Избирайки между страданията на жена си и майка си, от една страна, и вдовицата с децата — от друга, той решил, че ще е по-справедливо да създаде ново семейство. Много е трудно да го съдим за това.

Друг, не по-малко интересен пример е капитанът на крайцера „Варяг“ В.Ф.Рудньов. В неговата психоматрица има 888, което му дава способността да знае истината за много събития. По-подробно ще научите за него в главата, посветена на гибелта на руските кораби „Варяг“ и „Кореец“, а сега искам да ви кажа само едно: Рудньов е повел към сигурна гибел своя кораб, като много добре е знаел, че той самият ще оцелее, а останалото малко го е вълнувало, защото е трябвало да изпълни своя, именно своя дълг пред Отечеството, а може би и пред по-големите началници (тъй като е имал характер 111, който при 888 преминава в 1 и 8888 и говори за егоизъм и желание човек да се докара). Като потвърждение за това, че той не е имал за цел да защити честта на руския флаг, може да служи фактът, че самият Рудньов дори не споменава в мемоарите си, че е бил командир на крайцера „Варяг“ и заповядал крайцерът му и канонерската лодка „Кореец“ да бъдат потопени, но затова пък красноречиво описва околосветското си пътешествие като мичман с крайцера „Африка“. Знаенето на истината не му е позволило да излъже, че се е бил за честта на Родината, защото той просто е извел кораба и хората на смърт и за да е спокойна съвестта му като на командир на боен кораб, призван да защитава интересите на Русия (по-подробно четете в примерите).