Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Котън Малоун (12)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Lost Order, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,4 (× 5 гласа)

Информация

Сканиране и разпознаване
Еми (2020 г.)
Корекция и форматиране
sqnka (2020 г.)

Издание:

Автор: Стив Бери

Заглавие: Изчезналият орден

Преводач: Боян Дамянов

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Обсидиан

Град на издателя: София

Година на издаване: 2017

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Абагар“ АД, В. Търново

Излязла от печат: 19.10.2017

Редактор: Свилена Господинова

Технически редактор: Вяра Николчева

Коректор: Симона Христова

ISBN: 978-.954-769-437-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/8615

История

  1. — Добавяне

Благодарности

За трети път искрени благодарности на Джон Сарджън, директор на „Макмилън“, на Сали Ричардсън, директор на „Сейнт Мартинс“, и на моя издател Андрю Мартин. Искам да благодаря и на Хектор Дежан в отдел „Реклама“, на Джеф Доудс и всички в „Маркетинг и продажби“, особено на Пол Хокман; на Джен Ендърлин, която отговаря за книгите с меки корици, на Дейвид Ротстейн, който направи корицата, на Стивън Саймън за отличното вътрешно оформление на книгата и на Мери Бет Рош и нейните страхотни хора в „Аудио книги“.

Поклон пред Саймън Липскар, моя агент и добър приятел, и пред редактора ми Кели Рагланд, с която е удоволствие да се работи. Накрая, благодарности на Елизабет Лакс, асистентката на Кели, която е чудесна.

Трябва да спомена и Мерил Мос и страхотния й екип (особено Деб Зипф и Джери Ан Гелър); Джесика Джонс и Естер Гарвър, които продължават да се трудят в „Стив Бери Ентърпрайзис“; Ричард Стам, уредника на Замъка, който ми показа тайните места, отговори на безброй въпроси и прочете ръкописа; Нанси Гуин, директора на библиотеки „Смитсониън“, за вниманието й към детайлите; Уилям Бакстър от библиотеки „Смитсониън“ за страхотната обиколка на Националния музей на американската история; Тина Мурако за организирането на полезно посещение във Вашингтон, когато говорих с: Том Уикам, парламентатора на Камарата на представителите, Матю Уаснивски, историка на Камарата, Кенет Кейто, помощник-историк на Камарата, Брайън Райсинджър, бивш служител на сенатор Ламар Александър, и конгресмен Марша Блекбърн, която заедно със служителите си ми показа Капитолия. Искрени благодарности на всички вас.

Както винаги, съпругата ми Елизабет ме подкрепяше и окуражаваше през цялото време (и ми казваше да се стегна, когато имаше нужда).

Тази книга поставя „Смитсониън“ в центъра на света на Котън Малоун. Имам честта да съм член на Консултативния съвет към библиотеките „Смитсониън“. Тези 21 институции са далече от светлината на прожекторите, но със сигурност са интелектуалното сърце на „Смитсониън“.

Но за тяхната поддръжка е нужно много. За 2016 г. това бяха 17 милиона долара.

Конгресът осигурява около 70% от тази сума. Останалите 30% идват от други източници. Например корпоративни и индивидуални дарения. Вторите са малки в по-голямата си част, но заедно представляват 1,5 милиона долара, без които библиотеките може би няма да са отворени и безплатни за всички.

По тази причина книгата е посветена на служителите и на дарителите.

Благодаря ви, че правите възможни библиотеките „Смитсониън“.

Край