Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Огледален свят (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
In Too Deep, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,4 (× 34 гласа)

Информация

Сканиране
viki-kati (2011)
Разпознаване и корекция
sonnni (2012)
Допълнителна корекция и форматиране
Xesiona (2012)

Издание:

Джейн Ан Кренц. Опасни тайни

ИК „Хермес“, Пловдив, 2011

САЩ. Първо издание

Редактор: Ивелина Балтова

Коректор: Недялка Георгиева

ISBN: 954-26-1018-1

История

  1. — Добавяне

38.

Седмицата се бе оказала много лоша.

Виктория Найт изнесе чашата си с вино на балкона на апартамента си. Светлините на Сиатъл блестяха в дъжда.

Много лоша седмица.

Два грижливо обмислени проекта се бяха провалили. Вярно, че привличането на Каролин Остин носеше несигурност от самото начало. Всъщност тя самата не виждаше шансове за успех, помисли си Виктория, но когато новият й бизнес партньор в „Аркейн“ й предложи идеята, реши, че си струва да опитат. Възможността да изолират „Джоунс и Джоунс“ и евентуално да отслабят контрола на семейство Джоунс над Обществото беше неустоима. Бяха опитали да впрегнат суровата енергия на скърбящата майка, обсебена от желание за отмъщение, и почти бяха успели. Почти.

Вторият проект беше много по-задълбочено планиран и осъществен. Виктория стисна тънкото столче на чашата. Идеята за създаване на лаборатория за паранормални оръжия по модела на изобретенията на Брайдуел беше гениална. Трябваше да успее.

И двата проекта се бяха провалили заради Изабела Валдес и поради някаква причина — заради Скаргил Коув. Нещо в енергията на Изабела я правеше изключително труден противник. Какъв срам, че Силвия Тремънт не беше успяла да вкара отровата в кухнята на Изабела. Но и тази идея не обещаваше успех.

Що се отнасяше до Скаргил Коув, сякаш някакво защитно силово поле охраняваше малката общност.

Два отлични проекта се бяха провалили. В доброто старо време, когато Крейгмор ръководеше „Нощни сенки“, подобен резултат би означавал смъртна присъда.

Но сега „Нощни сенки“ бяха различни. След смъртта на Крейгмор хората от Вътрешния кръг не можаха да изберат нов директор. Вместо това се бяха хванали за гушите, в някои случаи буквално. Двама от хората на върха бяха открити мъртви наскоро. Официалната версия и в двата случая беше, че смъртта е настъпила по естествени причини, но Виктория бе сигурна, че не това е истината. Някой разчистваше конкуренцията.

Междувременно оцелелите кръгове на „Нощни сенки“ действаха самостоятелно и независимо. Виктория нямаше как да разбере колко бяха на брой останалите, освен онзи, който тя контролираше, но трябваше да приеме, че има и други клетки на организацията, които притежаваха своя версия на формулата.

Ала тя разполагаше с Хъмфри Хълси, най-талантливия учен, който работеше по усъвършенстването на формулата. В момента той контролираше строежа на новата лаборатория. Виктория бе абсолютно сигурна, че версията на формулата, създадена в неговата лаборатория, ще бъде най-силната и стабилната.

А който контролираше най-силния вариант на формулата, контролираше „Нощни сенки“.

Лоша седмица. Но все пак бе успяла да разкрие трима предатели в „Аркейн“ и така да си гарантира, че по същество стратегията й има потенциал. Каролин Остин и Силвия Тремънт се бяха провалили, но те бяха доказателство, че семейство Джоунс има врагове, които можеха да се обърнат срещу него.

Що се отнася до третия враг на семейство Джоунс, сега той беше новият й бизнес партньор. Той щеше да се окаже безценен, защото се бе издигнал до най-високите кръгове на Обществото. Желанието за отмъщение бе могъща мотивация. Новият й партньор мразеше семейство Джоунс със страст, която кипеше в кръвта на рода му от поколения.

— Още вино, Виктория? — той се появи зад нея.

Тя сведе глава и видя, че чашата й е празна. Обърна се.

— Да, благодаря. Имах трудна седмица.

Ейдриън Спанглър се усмихна. Студена енергия потрепери в атмосферата около него.

— Нещо ми подсказва, че нещата скоро ще се оправят. Заедно — ти и аз — ще унищожим семейство Джоунс и всичко, което те са създали. Ние ще превземем „Аркейн“.

Приближи се към нея с бутилката вино. Преди да напълни чашата й, я целуна. Тя усети как кръвта й кипва.

Ейдриън беше ценен заради позицията си в „Аркейн“. Той притежаваше силен талант и също като нея бе достатъчно умен да избягва формулата, докато Хълси не успееше да докаже, че вече е напълно стабилна. Сексуалното привличане помежду им бе пламнало веднага, от самото начало.

Ейдриън Спанглър беше всичко, от което тя се нуждаеше, за да постигне целите си, мислеше си Виктория. Но тя започваше да се чуди кой кого използва.

Понякога Ейдриън Спанглър я плашеше до смърт.