Към текста

Метаданни

Данни

Година
(Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5,4 (× 7 гласа)

Информация

Корекция
Диан Жон (2010)
Сканиране и разпознаване
?

История

  1. — Добавяне

1.5. Потвърждения на жироскопната антигравитация даже и от областта на научната фантастика.

Докато размишлявах и медитирах години наред върху тайните на антигравитацията, най-неочаквано за себе си открих подобна идея за вертикално жироскопиране даже и в едно наистина фиктивно произведение, в един научнофантастичен разказ. Точно там, където най-малко можеше да я очаква човек — сред необятните простори на творенията на човешката фантазия. В научнофантастичния разказ „Нивото на шума“ от 60-те години намерих една допълнителна нишка към разгадаването на методите на шоковата „стимулация“ на съзнанието, използвани от психолозите на американската агенция ДАРПА (DARPA — Defence Advanced Research Project Agency — Агенцията за напреднали военни изследователски проекти). Тази тяхна шокова терапия служеше за изкарването на скептичните, недоверчиви и летаргични мозъци, даже и на елитните военни учени, от състоянието им на ментално самодоволство. Тя ги принуждаваше да повярват в съществуването на антигравитацията, и в това, че вече някой я беше открил преди тях. Накрая ги заставяше да я преоткрият отново за своите военни работодатели.

За целта бил измислен, детайлно хореографиран и изфабрикуван един фиктивен случай с „откриването“ на антигравитацията от несъществуващ изобретател. Той бил представен като затворен в себе си мечтател, трагично загинал при полет, изпробвайки собственото си откритие. Монтираният за целта „документален“ филм за последния и фатален експериментален полет бил показан на групата специално подбрани елитни учени, които естествено си нямали и понятие, че гледания от тях филм, а и целия случай зад него, са пълен блъф. След прожекцията военните организатори на този малък фарс дали на учените спешната задача да преоткрият сами тайната на това експлодирало и безвъзвратно загубено антигравитационно откритие — първото на Земята, както твърдели военните.

Двама от дълбоко впечатлените от фалшивия филм физици отишли да ловят риба, за да се поотърсят малко от шока на току-що видяния трагичен инцидент, донесъл смъртта на тайнствения изобретател на това антигравитационното устройство. Газели унесено в реката, заплеснати в мислите си. Съвсем случайно навлезли в този съдбовен за тях водовъртеж, и за малко не се удавили. След филма те гледали вече с други, широко отворени очи на всичко около себе си. По-специално на водовъртежа, в който попаднали по недоглеждане. Изведнъж интуитивно се досетили, че могат да използуват същия принцип на завихрянето на водата във водовъртежа и засмукването на предмети от вихъра надолу към дъното за създаването на вихров електромагнитен антигравитационен двигател. Той би работел на подобен принцип, като се „самозасмуква“ нагоре с обратно-въртящия се електромагнитен вихър, генериран от него.

За да открие гравитацията, Нютон бил ударен по главата от една ябълка. За да открият антигравитацията, нашите физици едва не се удавили в този водовъртеж. Не трябва да забравяме, че всички водни вихри и водовъртежи на повърхността на земните реки се въртят около вертикалната ос, в хоризонтална равнина. Nil novi sub sole!

 

И дори и в този измислен във фантазията на писателя научнофантастичен разказ, дори и в него учените отново действително съществуващия антигравитационен ефект, основан на принципа на вихровото въртене на поле около вертикалната ос. Основан на ефекта на магнитното завихряне или вортексиране — който е подобен на завихрянето на водата в речните водовъртежи. Това е един принцип, който ще разгледаме в следващия параграф, при описанието на вихровите вортексни кръгове-отпечатъци в житните ниви на Великобритания, оставени там от извънземни чинии с електромагнитни двигатели, кацнали в тях.

А дали целият този „научнофантастичен“ разказ не е все пак още едно инженирано изтичане на информация, подхвърлена умишлено на американската преса? Едно изтичане по дизайн за още един от многобройните тайни проекти по антигравитация, разработвани секретно вече повече от 50 години от толкова много военни агенции и институти в САЩ.