Към текста

Метаданни

Данни

Година
(Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5,4 (× 7 гласа)

Информация

Корекция
Диан Жон (2010)
Сканиране и разпознаване
?

История

  1. — Добавяне

Речник на специалните термини

Антиподален: който може да долети до антиподалната точка на земното кълбо. Това е точката, намираща се на обратната страна на Земята по отношение на стартовата точка (по продължението на линия, минаваща през центъра на Земята и съединяваща двете точки).

Асист: от английското assist, помощен двигател или устройство към основната двигателна или подемна система на летателен апарат.

Бустър: от английското booster, помощен механизъм или устройство, увеличаващо мощността на двигателната система. Също и ракета-носител.

Валявица: за разлика от тепавицата, която „тепа“ под струя вода новото платно или вълнени тъкани с голям дървен чук, задвижван от водно колело, валявицата прилича на голяма 4–5 м в диаметър „перална машина“, направена като ниска каца, в която се „валят“ дрехите. Водата се подава в нея с голяма скорост по наклонен улей така, че да влиза тангенциално на окръжността на кацата, за да развърта водата в нея в голям водовъртеж. Понеже водата се подава и под ъгъл спрямо хоризонталната равнина на кацата (и на въртенето на водата в нея), се генерира допълнително „усукване“ по хоризонталната ос (тангентна на окръжността на кацата). По този начин водата в нея извършва двойно жироскопиране едновременно по две оси — точно както и флуидите в антигравитационните генератори на Виктор Шаубергер, които работят като генератори на безплатна енергия, конвертирайки гравитационната енергия на Земята в механична.

Вортекс: от английското vortex — водовъртеж, спирален двойно-засукан циклонален вихър, като този на вихрушка, на атмосферен циклон, на торнадо, на галактика; или този оставян след въздушен или воден пропелер. Както при всички водовъртежи, циклони и въздушни вихри; така и при етерните вортекси всяка една точка от тях се върти едновременно по две оси, извършвайки двуосно жироскопиране. Тя жироскопира първо около главната централна вертикална ос на симетрия на вортекса. Освен това се върти и около една от безкрайно-многото вторични хоризонтални оси, които са перпендикулярни на главната ос и затова лежат в главната плоскост на въртене, тангентно на окръжността на въртене. От гледна точка на физическия апарат за анализа на етерните и всякакви други циклони най-подходяща би била специално създадената за тази цел вортексна имплозивна хидродинамика на гениалния австрийски учен и един от най-продуктивните контактьори на този век, Виктор Шаубергер (1996). От гледна точка на най-удобния математически апарат за описване на тези етерни циклони може би най-удачна би била базиращата се на тензорната алгебра математика на торсионните полета, създадена през последните 30 години от групата на академик Акимов (1994) в Москва.

вортекс, Етерен: виж етерен вортекс.

вортекс, Циклонален: виж вортекс.

Вортексор: генератор на вортекси, на спирални двойно-засукани циклонални вихри.

Възобновяемо гориво: от английското „renewable fuel“. Невъзобновяемите и изчерпваеми горива са например въглищата, нефта и урана. За разлика от тях, синтетични горива като алкохол, получен от биомаса — напр. от захарна тръстика, цвекло, картофи, слама и др. растителни отпадъци; или пък биогаз или метан, получен от канализационните отпадъци на животински ферми, се смятат за възобновяеми и неизчерпаеми горива.

Генеалогия: родословие; науката за родословните дървета на хора, или на животински видове. В по-широк инженерен смисъл проследяване на еволюцията на многобройните модели на машина, вървящи от простото и неефикасното към по-сложното, по-ефикасното, по-икономичното и по-мощното.

Генератор на безплатна енергия: от английското free energy generator, виж глава 2.9.

Двигател с безплатна енергия: от английското free energy motor (engine), виж глава 2.9.

Двигател на тоталната реакция: от английското total reaction engine. Бутален двигател с вътрешно горене, при който няма цилиндрова глава, а във всеки цилиндър са поставени по две реципрокиращи бутала (и съответно два колянови вала от двата края на цилиндъра). Буталата играят ролята на цилиндрова глава едно за друго. Или газотурбинен двигател, при който няма фиксиран статор, така че роторът се върти в една посока, а обгръщащият го статор се върти в другата посока. Проф. д-р Ренато Веско първи съобщава за това революционно немско откритие (1968). То повишава механичното КПД на двигателя, поради спирането на утечката на енергия през „неподвижния“ статор към земята. Или електродвигател, при който роторът се върти в едната посока, а обгръщащият го статор се върти в другата посока. Използването на двигатели и генератори на тоталната реакция в енергетиката например значително би повишило КПД-то на съществуващите ВЕЦ и ТЕЦ.

Двигател с вътрешно горене: термодинамичен двигател, при който горенето се извършва вътре в разширяващия се работен обем, образуван от движещите се механични части на двигателя — бутала или турбинни ротори. Бензиновите и дизеловите бутални и роторни двигатели, газотурбинните, турбореактивните, правопоточните, пулсиращите и ракетните двигатели са примери на такива двигатели. А парните машини и турбини, стърлинговите двигатели, новите извънбордни провопоточни Scramjet двигатели са пример за двигатели с външно горене. Атомен реактор или слънчеви колектори, задвижващи чрез топлообменник парна турбина също.

Двоен спин: сложно едновременно жироскопиране по 2, даже и 3 оси, или т.н. жироскопен ефект на двойния спин. По този начин допълнително се увеличава ефективността на жироскопните антигравитационни двигатели чрез създаването на много по-буйно увличане и завихряне на етера, без обаче да се увеличава тяхното тегло. Жироскопиращите едновременно по две оси ротори на турбореактивните двигатели на немските чинии са идеален пример на такова увеличение на подемната антигравитационна тяга, генерирана от тези двойно-жироскопиращи двигатели. Всяка планета също участва в такова двойно жироскопиращо движение — около слънцето и около оста си.

Двойно (или двуосно) жироскопиране: виж двоен спин.

Двойно-жироскопен (или двойно-спинов) антигравитационен ефект: антигравитационния ефект, генериран при двуосното жироскопиране, което увлича етера по-ефективно отколкото едноосното въртене.

Двойно-спинова ротация: виж двоен спин.

Двуосни жироскопни устройства: механични системи от два маховика (жироскопа), въртящи се (по-точно форсирано развъртани) едновременно по две оси. Първата и основна ос — вертикалната, а втората спомагателна ос — обикновено хоризонтална (но може да е и във всяко едно друго направление). Като например експеримента с един такъв двуосен жироскоп на проф. Лейтуейт от Кралския колеж по наука и технология в Лондон (виж глава 1.4.), или експеримента с два такива двуосни жироскопа на инж. Санди Кид (глава 1.3.), или експериментите на д-р Спартак Поляков с два, три и четири такива жироскопа (глава 1.3.); или пък патентите на Отис Кар, съдържащи над една дузина такива вторични жироскопи, двойно-жироскопиращи и носени от големия пръстеновиден главен жироскоп-майка, въртейки се в кръг „на хоро“ около централната вертикална ос на симетрия на антигравитационния двигател (глава 1.3.).

Дисидент: от английската дума dissident, човек несъгласен с някакво мнение или политика; който е на противно мнение от това на болшинството. Руските политически „инакомыслящие“, „иначемислещи“ по времето на тоталитаризма предизвикаха широката употреба на думата политически дисидент в международната преса. В по-широкия смисъл на думата човек може да бъде дисидент не само по политически въпроси, но и по въпросите на културата, изкуството или науката. Именно в последния си смисъл е и честата употреба на тази дума в настоящата книга.

Дисидентски науки: всички области на познанието, които са били обявени за табу от тайните Земни общества, а информацията за тях е била заличена от световните библиотеки и бази данни по заповед на Илюминатите в най-добрата тоталитарна традиция на Оруеловия роман „1984“. Всички тези закони, открития, мнения и научни позиции на единични учени-дисиденти, които не отговарят на партийната линия на Илюминатите в областта на природознанието и естествените науки. Имената и научните трудове на най-великите учени-откриватели от последните два века не могат да се намерят в нито една американска университетска библиотека: Никола Тесла, геният на хиперпространствения електромагнетизъм и на електростатичната гравитоника; Джон Кили, геният на акустичната вибрационна гравитоника; Виктор Шаубергер, геният на имплозивната вортексна флуидна механика и гравитоника; Хаинрих Шуман — геният на машините на времето и левитаторите с безплатна енергия; Вилхелм Райх, геният на оргономиката — науката за оргоновата енергия; Роял Райф, геният на скаларната оптическа микроскопия; и много други безследно „изчезнали“ и напълно „забравени“ учени. Нашата Американска академия на дисидентските науки се специализира главно в областите на природознанието, естествознанието, приложните и точните науки, като политическите и социалните науки са оставени на втори план. Нейната цел е да върне обратно на обществото всички знания, които са били узурпирани и засекретени от тайните общества за техните тъмни егоистични и мегаломаниакални цели.

Донътблиц: виж Крингелблиц.

Дреднаут: от dreadnought — страшилището на моретата — първите големи тежко-въоръжени и бронирани военни линейни кораби от Първата световна война, наследници на по-малките броненосци и крайцери. Например германския флагман „Бисмарк“, потопен от англичаните. От тогава е останало като нарицателно за всякакви големи военни кораби, и още повече немски.

Елемент с пореден номер 115: химически елемент с пореден номер 115 и с вероятен извънземен произход. Не случайно физиците от тайните американски проекти на шега са му дали името ънъбтейниъм, Unobtainium, или елементът, който не може да се набави от никъде. В няколкото дизайнерски утечки на информация до американската уфологична преса, произлизащи от инж. Боб Лазар, за него се твърди, че е от извънземен произход, и е бил подхвърлен на американското правителство като технологичен подарък, по точно като излишък, от извънземната раса на „малките сиви“. Инж. Боб Лазар е бивш служител в аерокосмичната компания ИДжи&Джи, EG&G, и е работил в много секретен проект на военните в най-тайния американски изследователски център в „Областта 51“, Area-51, северозападно от Лас Вегас, щата Невада (Лазар, 93; Таф, 95). Въпреки тези „умишлено-изтечени“ откровения за извънземния произход на откритията по антигравитация като единствената възможност да се построи антигравитационен двигател, постигнати в тайните американски военни проекти в суперсекретната база в Невада, простото и противоположно заключение в нашата книга е, че антигравитацията може да се постигне много лесно. Без никакъв „извънземен“, „черномагьоснически“ или пък „научнофантастичен“ хардуеър. Простото въртене около вертикалната ос намалява теглото на всяко въртящо се тяло, независимо от какво е направено то — на всяко тяло, а не само на тела, направени от елемента с пореден номер 115.

Ентропийно-жироскопен антигравитационен ефект: взаимодействие между две физически явления: между въртене и необратим във времето процес. То се наблюдава около въртящ се жироскоп, като интензитетът на антигравитационния му ефект се повишава, когато в непосредствена близост до него се постави някакво ентропийно явление. Това е физически процес, който е еднопосочен и необратим във времето. Като например разтварянето на бучка захар в чаша силен руски чай, или разтапянето на кубче лед в термос с топла вода. Или, както видяхме в главите за немските летящи чинии, горенето на авиационния керосин или на ракетното гориво в камерите на бързо жироскопиращите двигатели на немските правопоточни, реактивни и ракетни чинии-пумпали. Или пък разпадането на атомното ядро във въртящия се ядрен реактор-жироскоп на извънземната чиния, описана в глава 1.4. от руски контактьор — офицер от червената армия. Гениалният руски астрофизик проф. д-р Николай Козирев от Пулковската обсерватория на Академията на Науките на СССР край Ленинград е един от първите, който описа това явление в „нелегалния“ съветски академичен печат.

Етер, физически: физическа субстанция, която заема едно по-фино, по-ниско йерархично ниво на организация на материята, под елементарните частици. Всяко материално тяло, съставено от молекули и атоми, може да се разгради чак до съставящия ги физически етер, като при това се отделя енергия, значително по-голяма от ядрената или термоядрената. Във Вселената всичко е съставено от енергия. Материята е само забавена в своите вибрации енергия. И в тази регресия на все по-забавящи се вибрации, чрез която се слиза от чистата начална вселенска енергия към все по-гъстите форми на грубата материя, етерът стои по-близо до първоначалната и основна енергия на Вселената, отколкото елементарните частици например. Едно от най-обстойните описания на вездесъщността на физическия етер във Вселената може да се намери в книгата-откровение „Оаспи“. В обширните обяснения в нея, посветени на проблемите на фундаменталната вселенска физика около нашата планета Земя, се споменава за повсеместното присъствие и неизбежимост на физическия етер в цялата Вселена изобщо, и неговото присъствие около всяко едно материално творение по-специално, под формата на един вечно въртящ се циклонален вортекс (Оаспи, 1882: Хорст, 1987).

Етерен вортекс: циклонален вихър, създаден от завихрянето на физическия етер около една точка — например около едно материално тяло. Етерът съществува навсякъде в Космоса, и в най-дълбокия „вакуум“ там. Но никъде в космичното пространство не съществува такова нещо като „стационарен“ етер, „закован“ за абсолютната отправна система на Вселената. Според монументалните физични откровения на книгата „Оаспи“, във великата Вселена всичко тече, всичко се върти и вихри, всичко вортексира: не само материалните тела, но също и техните неотделими и неразделни етерни „двойници“ или „спътници“. Това „постоянно присъствие“ се изразява под формата на един неотделим етерен двойник на всяко физическо тяло — на един вечно въртящ се етерен вортекс, вихър, циклон или чакра. От микроскопичните елементарни частици, през молекулите и материалните предмети, чак до планетите, звездите, галактиките и галактичните купове — всички те притежават своите вечно въртящи се етерни циклонални вортекси (Оаспи, 1882: Хорст, 1987). Тези етерни спътници се въртят и вихрят със същата скорост, както техните материални господари, най-малкото там, където вортексът пресича повърхнината на материалното космическо тяло. Това важи в пълна сила и за Земята като планета. Така че, когато Земята се върти, нейният неотделим етерен спътник, нейната чакра, се върти със същата скорост, като нея — поне мерено на повърхнината на Земята. А взаимодействието между етерните циклонални вортекси на телата е основата на техните гравитационни и антигравитационни взаимодействия (виж глава 2.3.).

Етерен циклон, етерен циклонален вортекс: виж етерен вортекс.

Жироскоп: обикновените навигационни жироскопни компаси на борда на самолети и ракети могат да се въртят, „фиксирани“ около всяка една ос в пространството. За нашата книга сме приели, че жироскопът е един маховик, който се върти в хоризонталната равнина, около вертикалната ос (спрямо повърхността на Земята). По-точно, за да се прояви антигравитационния ефект, жироскопът трябва не да се върти по инерция, а форсирано да се развърта от някакъв двигател, като по този начин отвън постоянно му се „влива“ механична енергия. Той я консумира, превръщайки я в антигравитационно взаимодействие. Създаването и поддържането на етерния циклонален вортекс е главния „товар“ на форсирано развъртания жироскоп. Ако той се разглежда сам за себе си, той се върти само около една ос — вертикалната. Но ако го разглеждаме като една обединена система заедно със Земята, то тогава той се върти (или двойножироскопира) едновременно по две оси: около своята и около полярната ос на денонощното въртене на Земята. По същата логика и всяко едно небесно тяло двойно-жироскопира най-малкото около две оси — денонощното му въртене около собствената му ос, и орбиталното въртене около звездата (планетата, галактичния център или около центровете на локалната група или суперкупа от галактики).

Жироскопна антигравитация: физическото явление на генериране на подемна сила, действаща върху всеки атом и молекула от въртящия се около вертикалната ос маховик, която се появява след преминаването на определени обороти. Тя е пропорционална на произведението на оборотите в минута и масата на въртящия се маховик. Появата й се обяснява чрез взаимодействието на жироскопиращите в противоположни посоки етерни циклонални вихри на Земята и на антигравитационния двигател.

Жироскопна антигравитационна подемна сила: подемната сила, появяваща се при явлението на жироскопната антигравитация.

жироскопи, Вторични: виж жироскопи-паразити.

жироскопиране, Двуосно (или двойно): едновременното въртене около две оси, едната от които — основната — е винаги вертикална. Виж двоен спин.

жироскопиране, Контра-: контраротиране; въртене на два успоредни диска, жироскопиращи един до друг (един над друг, или един в друг) около вертикалната ос в две противоположни посоки.

жироскоп, Летящ: достатъчно голям по диаметър дисковиден жироскоп (при който диаметърът е многократно по-голям от височината му), въртящ се около вертикалната ос, който може да левитира под действието на генерираната жироскопна антигравитационна подемна сила при неговото форсирано развъртане от някакъв двигател над определени критични обороти в минута. От немското Flugkreisel — летящ пумпал или летящ жироскоп.

Жироскоп-майка: първичен или главен жироскоп (mother gyro(scope)) на една двойноспинова, или двуосна жироскопна механична антигравитационна система. Той е значително по-голям по размер от многобройните малки вторични жироскопи-паразити, които той носи „на борда си“ и развърта около централната вертикална главна ос на въртене (и на симетрия) на антигравитационния жироскопен двигател.

Жироскопи-паразити: вторични или подчинени малки жироскопи (baby gyros), носени от главния жироскоп-майка на една механична двуосна жироскопна система. Те са развъртани форсирано от индивидуални малки двигатели, или пък чрез предавателен механизъм от главния двигател на жироскопа-майка. Те са двойно-жироскопирани, или форсирано-развъртани едновременно по две оси. Първата от тях е главната централна вертикална ос на симетрия и въртене на антигравитационния двигател. Те се въртят в кръг и обикалят „като на хоро“ около нея. Втората ос е собствената ос за всеки един от многото паразитни жироскопи. Чрез тези жироскопи се генерира двойно-спиновия антигравитационен ефект, получен от тяхното двуосно или двойно жироскопиране.

изтичане, Дизайнерско (изтичане по дизайн, инженирано изтичане): от английското designer leak или engineered leak, умишлено, проектирано или „поръчково“ изтичане на достоверна и истинска информация до масовите медии за някой таен проект, направено от самото правителство или тайни общества, за да служи на техните дългосрочни интереси, като „обучава“ и привиква широките маси с много често ужасните изследвания, които се провеждат в дълбините на подземните лаборатории-преизподни. Или пък служи за димна завеса, зад която да се скрият по-големите и още по-секретни изследвания в същата област.

Илюминати: от латинското iluminatus — човек, осветен от светлина. Американските конспиратолози са на мнението, че това са най-висшите и секретни рангове на масонството. Те са значително над известните на широката публика 33 ранга — те са някъде между 80-я и 180-я ранг. Номинално Илюминатите са създадени по поръчка на големите банкерски фамилии в 1776 в Бавария от Адам Вайсхаупт, професор по каноническо право в Инголщадтския университет. Той ги възхвалява в своята иззета от библиотеките книга „Апология на Илюминатите“ (1786). Като специални избраници, те са озарени от Тайната доктрина на скритите окултни знания на своя енигматичен бог. Коя е тази тайна доктрина, която не само озарява Илюминатите, но е и така обстойно отразена в трудовете на Блаватска. Малко хора знаят, че тя издава списание Луцифер и основава Луциферовия Тръст, който публикува нейните трудове като Събраните съчинения на Луцифер. В началото на XX век Луциферовият Тръст се преименува в Луцис Тръст, който в момента е „придворното“ издателство на Обединените нации. Братските и нерушими връзки между Илюминатите, банкерите и Новия световен ред, форсиран и натрапван на целия свят от Обединените нации и от още десетки други световни организации проличават и от следния факт. И земята, и парите за сградата на ООН са дарение на международната организация от Рокфелеровата фондация. Седалището на тази фондация в Ню Йорк, в тъй-наречената „Голяма ябълка“, Big Apple, (отново виждаме старата библейска метафора за Империята на изкусителя) дълги години се помещава на главна Ню йоркска улица, в огромен черен небостъргач с още по-огромен уличен номер 666, изписан на върха на сградата.

Коя е пътеводната звезда, осветяваща тайните илюминирани братя, може да се разбере също и от думите на Великия дракон Алберт Пайк, масон от 33 ранг (само този негов ранг е разгласен на широката публика) и водач в края на XIX век на американското масонство (а между другото и основателя на ККК — Клу Клукс Клан): „Ние трябва да пазим масонството в светлината на най-чистата Луциферова доктрина“, заявява патетично Пайк на тайна сбирка на висшето американско масонство от 33 ранг. А това е същата доктрина, за която говори и Блаватска.

Според книгата Урантия, името на Луцифер в голямата райска библиотека е Ярката утринна звезда, Bright Morning Star. Той именно е пътеводната звезда, която осветява и илюминира със своето ярко сияние посветените братя от този таен култ. Истината обаче е, че колкото по-високо се изкачва един член в това тайно общество, толкова повече той загубва ясната граница между доброто и злото, и толкова повече нараства вероятността той да се окаже в задушаващите прегръдки на Черното братство с неговата содомия и сатанизъм. Напълно в традицията на много други още по-стари тайни общества, които имат за цел да обединят, Илюминатите са организирани на нашата планета като петата колона на извънземните интереси на цивилизациите, принадлежащи към Черната космическа армада, и служещи на Тъмната страна на силата. Всички те са контролирани от по-високите вселенски нива от Ариманска империя на Космозлото. Още от ден първи на своето основаване от лукавия Адам, Илюминатите са замислени като тайните агенти на интересите на тази империя, която те представляват до голяма степен на Земята, финансирани задкулисно от щедрата ръка на международния банкерски картел.

Инертна, инерциална или инерчна маса: виж маса, инерчна.

Инерчната маса, изчезване на, inertial mass negation: ефектът-близнак на изчезването на гравитационната маса, gravity mass negation, около работещ антигравитационен двигател. Фундаменталният принцип на еквивалентността между инерчната и гравитационната маса в механиката, открит и опитно установен от унгарския физик д-р Л. Етвеш е залегнал в основата на цялата физична теория на Земното привличане, на гравитацията и на теорията на относителността. Той гласи, че масата на едно тяло, определяща създаваното от него гравитационно поле (неговата т.н. тежка маса), съвпада с масата, определяща ускорението, получено от тялото под действието на дадена външна сила (неговата т.н. инертна или инерчна маса). Или с други думи поведението на едно тяло в едно външно гравитационно поле, на което ние залепваме етикета гравитационна маса, е еквивалентно на неговото поведение в едно външно ускоряващо поле (например една ускоряваща външна сила на ракетен двигател), и на това второ поведение ние залепваме етикета инерчна маса (по-точно транслационно-инерчна маса). Може би д-р Етвеш е успял да пооткрехне малко вратата към тайнствения вътрешен механизъм на появяването на гравитационната и инерчната маси на едно тяло, и може би е налучкал правилната посока на разсъждение, че на едно по-дълбоко и по-високо йерархично ниво това е един и същ механизъм. Аз бих предположил тука, че този механизъм не е нищо друго освен същите извечни етерни циклони на всяко едно материално тяло, които в първите две глави се оказаха толкова важни за генерирането на антигравитацията като физическо явление.

Изчезването на инерчната маса е тази проста физическа причина, която позволява на една чиния да се ускорява значително по-бързо и лесно, отколкото нормалните летателни машини без антигравитация, да извършва завои под прав ъгъл, или обратни завои на място, без да спира, при скорости многократно превишаващи скоростта на звука, без да се разпада на парчета от огромните центробежни сили и ускорения. Това е същата причина, която позволява и на пилотите в кабината да не чувстват абсолютно никакво ускорение при тези бесни аеробатични маневри. Тя е и ключът към евтините космически полети с ракетни антигравитационни чинии.

Конвертори на безплатна енергия: виж глава 2.9.

Контраротация: едновременното въртене в две противоположни посоки на двата ротора на антигравитационния двигател, поставени на една и съща ос (обикновено вертикална) — или един в друг, или един до друг (т.е. един над друг), като например двойните контраротиращи витла-ротори на вертолетите на руския конструктор Камов.

Краутбол, krautball: в превод от английски — „зелева топка“: презрителен съюзнически пилотски жаргон за сферичния безпилотен изтребител Кугелблиц, Kugelblitz — кълбовидната мълния в превод от немски (виж глава 4.3.).Така както италианците са „макаронаджиите“, а румънците — „мамалигарите“ за останала Европа, през войната немците са били презрително наричани „the krauts“, или „зелниците“ от съюзниците, заради огромните количества кисело зеле — зауер краут, Zauerkraut, което те употребяват в своята кухня.

Крингелблиц, Kringelblitz: мой превод на немски от английското donut blitz, или геврековидния (тороиден) блиц (виж глава 4.3.).

Кугелблиц, Kugelblitz: „кълбовидна мълния“ в превод от немски. Най-известният от огнените кълбовидни антигравитационни изтребители на Третия райх (виж глава 4.3.).

Логистика: науката за подсигуряването на армия или военна операция с нужните боеприпаси, екипировка и материали.

Мазерно оръдие: лъчево оръдие, построено на принципа на мазера — на магнитния лазер. Научноизследователските и развойни институти към тайното общество „Черното слънце“ на СС построяват едно от най-страшните оръжия в немския арсенал — мазерните, или магнитно-лазерните лъчеви оръдия — тъй наречените на немски „Kraftstrahlkanone“, или KSK — „оръдия стрелящи със силови лъчи“. Те имат калибри от 2 до 12 см. Даже и малките калибри са в състояние да стопят броня с дебелина 10 см. На няколко километра разстояние (ТХГ, 91 и 93; Ратхофер, 90). Тези оръдия се захранват с електроенергия от бордовите Колерови конвертори на гравитационната енергия в електрическа. Това значи, че мазерните оръдия не се нуждаят от муниции, и могат да стрелят с часове, без да се презареждат с боеприпаси. Докато не се повреди самото оръдие, или захранващия го конвертор.

Майкълсън и Морли, Експеримент на: виж глава 2.2.

Майндуеърни решения: от английското mind-ware solutions. Решения на проблеми от човешката практика, които използват единствено силата на човешкия мозък за постигането на определена цел. За разлика от хардуерните решения, които използват единствено материални устройства за постигането на същата цел; или софтуерните решения, които използват единствено компютърни програмни пакети от информация за постигането на същата цел.

маса, Гравитационна: виж маса, тежка.

маса, Инерчна: физическата променлива, асоциирана с едно материално тяло, която определя поведението му в ускоряващо външно поле или сила. Тя е еднаква с неговата гравитационна маса.

маса, Тежка: гравитационна маса; физическата променлива, асоциирана с едно материално тяло, която определя поведението му във външно гравитационно поле, създадено от друго значително по-голямо материално тяло, като планета или звезда. Тя е еднаква с неговата инерчна маса.

Маховичен момент: въведена от мене физична величина на ротиращо или жироскопиращо тяло, която е идентична с ротационния инерчен момент на тялото, но максимизиран чрез една негова „маховична“ геометрична трансформация, при която най-голямото възможно количество маса се изнася максимално близо до периферията, за да се получи един още по-ефективен маховик. Ясно е тогава, че едно тяло с формата на торта ще има по-голям маховичен момент от друго с формата на салам; а трето с формата на геврек — още по-голям момент и от този като торта (разбира се и трите тела трябва да са изработени от един и същ материал). Големият маховичен момент на един маховик е показател за неговия капацитет да складира в себе си ротационна кинетична енергия. Той е индикатор на неговата способност да бъде един „образцов“ маховик. Когато маховикът жироскопира около вертикалната ос, маховичният момент е и показател за неговата способност да увлича, завърта и завихря първоначално стационарния около него физически етер в един циклонален вортекс. Това пък определя ефикасността на маховика като антигравитационен генератор. Това е и способността му да бъде един образцов „летящ жироскоп“.

Мезосфера: Земната атмосфера се дели на 5 слоя. Отдолу нагоре следват биосферата (до 12 км), тропосферата (от 12 до 15 км), стратосферата (от 15 до 50 км), мезосферата (от 50 до 500 км) и екзосферата (от 500 км нагоре). Въздухът в стратосферата е съставен от 99% азот и кислород при понижаващо се налягане с увеличение на височината; като останалия 1% газове се поделя между CO2, H2, O3, Ar2, Kr2 и Ne2. Въздухът в мезосферата съдържа кислородни молекули до 150 км височина, а He2 и Н2 до 500 км височина. Екзосферата съдържа предимно водородни атоми.

Партийната линия (на тайното общество на Илюминатите): не само добре познатите на българския читател журналистически клишета като „линията на Партията“, „Партийната линия“ и т.н., но въобще и цялата останала философия, идеология и йерархична организация на комунистическите партии, и особено на тайните спецслужби зад тях, са директно наследени чрез масонството от неговите най-висши и секретни кръгове — от Илюминатите. В тази светлина, ако перифразираме Маяковски, поета на болшевишката „партийна линия“, можем да кажем: „когато говорим за компартията — трябва да мислим за нейните задкулисни идеолози — Илюминатите; когато говорим за Илюминатите — трябва да мислим за техните слепи и верни агенти — компартиите“. Оттук става ясно защо американското общество, на пръв поглед за българския читател толкова различното от едно тоталитарно социалистическо общество от Източна Европа, в крайна сметка се ръководи задкулисно по същата глобална „партийна линия“ на Илюминатската партия, както и социалистическите страни. Комунистическият манифест на Маркс и Енгелс, писан по поръчка на Илюминатите, постепенно е изместил Американската конституция като основния „партиен“ документ за строителството на съвременна Америка.

Политически некоректен: от американския вестникарски жаргон „политически коректен“, „politically correct“, който означава спазващ партийната линия на Илюминатите; не минаващ границите на „политическата коректност“, изисквана от всеки американски държавен служител, и особено от Вашингтонския елит. „Политически некоректен“ значи всичко обратно на това, и най-точно се превежда с българската дума „дисидентски“.

Постериорен: заден, за разлика от антериорен — преден. Свързан със „задния вход“ на една биологична система.

Безплатна енергия: виж глава 2.9.

безплатна енергия, Генератори на: устройства, които конвертират един вид безплатна енергия, която все още не може директно да се използва в нашата техника (като гравитационната), в друг по-лесно използваем вид енергия, като електрическата. Например гравитационно-електрическите конвертори на деПалма, на Сърл, на Шаубергер, на Шуман (с движещи се части), или тези на Т. Хенри Морей или на Ханс Колер (без движещи се части). Виж също и глава 2.9.

Пиене на кръв със сламка: Това не е само едно смразяващо литературно сравнение, но и съвсем буквална ритуална сатанистка практика в напредналите рангове на сатанизма, където се практикува вампиризъм и хемато-наркомания. В Полша съществуват например стари гравюри на дърво, които най-релефно и подробно показват местата по тялото на жертвата, където артериите минават близо до повърхността на тялото. С малък срез там може да се пъхне сламка в артерията, и чрез нея да се пие кръвта на жертвата.

Смарт муниции: боеприпаси (бомби, снаряди и ракети) с пасивна или активна корекция на траекторията — чрез пасивни въздушни кормила или активни ракетни двигатели. Те се водят визуално и ръчно от оператор по радиото, по тънка жица, по лазерен лъч, или автоматично от бордовата електроника по данните от най-различни оптически, радарни, акустически, електромагнитни, електростатични, инерциални и други бордови датчици.

Стар трек, Star Trek: в превод „Звездният път“. „Научнофантастичен“ американски ТВ сериал, вървящ с малки прекъсвания още от 60-те години. Благодарение на щедрите финанси, на съвършения декор, отлични артисти, и най-вече на цялата положителна медийна обработка, сериалът „Стар Трек“ стана най-гледаната в света ТВ програма на всички времена, не само от деца, но най-вече от възрастни. Което масовизиране беше и първоначалната голяма цел на тази може би най-важна за ХХ-я век от многобройните глобални образователни и възпитателни операции на Илюминатите и на бялото планетно братство зад част от тях. Защото в нея под фиктивната научнофантастична форма се разказва за истинското шеметно строителство на „евакуационни и оцеляващи“ колонии за земния елит на Луната, по планетите на Слънчевата система и по планетите на близките звездни системи, започнало преди около 80 години, и продължаващо с пълна пара и до днес. Най-вече в серията се открехва капака и на супер-секретните изследвания на дълбокия космос в нашата галактика със свръх-светлинните кораби с атомни реактори, построени частно например от Рокфелеровата фондация в САЩ по поръчка на нейните господари — Илюминатите. Тези епохални изследвания бяха популяризирани пак с техните щедри пари в многобройните американски „научнофантастични“ ТВ сериали като „Бък Роджърс“, „Buck Rodgers“, от ранните шестдесет години, и най-вече в по-модерните „Стар Трек“ и в неговите многобройни деривати, като „Вавилон-5“, „Babylon-5“ и „База в дълбокия космос № 9“, „Deep Space 9“.

Закон на стоте маймуни: закон известен от приматната бихейвиористика, където са правени експерименти с даването на логически задачи за решаване от стадо маймуни. Забелязано било, че щом броят им в стадото нараствал над сто, се повишавала значително вероятността да бъде намерено решение на задачата от някоя от маймуните. А след това останалите чрез подражаване бързо правели същото.

Таблоид: от английското tabloid, жълто-булеварден вестник на сензации и клюки.

Тежка маса: виж маса, тежка.

Терминиран: американски жаргон от езика на спецслужбите, значещ да се ликвидира някой, на когото е била подписана смъртната присъда.

Флугкрайсел, Flugkreisel: в превод от немски — летящ жироскоп, летящ пумпал.

Флугшайба, Flugscheibe: „летящата шайба“ в превод от немски. Летящият диск, построен от инженерите Джузепе Белонцо, Рихард Миите и Рудолф Шривер (виж глава 4.3.).

Флюгелрад, Fluegelrad: в превод от немски — „лопатно колело“ на турбина. В по-модерен превод в тази книга: „Вентилаторното колело“, построено от д-р Рудолф Шривер (виж глави 3.2., 4.1. и 6.5.).

Фойербал, Feuerball: в превод от немски „огнено кълбо“, пилотираният вариант на Кугелблица (виж глава 4.3.).

Фуу файтър, Foo fighter: от френската дума feu, огън. Огнените кълбовидни изтребители-прехващачи на Третия райх (виж глава 4.3.).

Хардуерни решения: от английското hardware solutions, професионален жаргон от компютърните науки. Техническо решение на проблем, което използва материална апаратура, уреди, приспособления, устройства за постигането на целта. За разлика от софтуерни решения, software solutions, при които не се използват материални устройства, а само различни пакети програми за постигането на същата цел.

Хотрод: от американския жаргон на мотоциклетните банди: хипарски мотоциклет, от който е смъкнато всичко освен най-необходимото — оставени са само голата рамка, двигателя, седалката, нищожен ауспух и малък резервоар за гориво. Няма калници, фарове, огледала, измерителни уреди, клаксон.

Циклоида: например кривата, описвана нощем от движението в пространството на отражател, монтиран на спиците на велосипедно колело, при движението на велосипеда напред, и гледано от страничен наблюдател далече в страни от пътя на велосипедиста. Може да се види във всеки справочник по геометрия.

Чопър: жаргонна дума за хеликоптер на американските пилоти от Виетнамската война.