Барбара Рен
Клетъчно пробуждане (9) (Как тялото задържа и създава светлина)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Cellular Awakening, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5 (× 4 гласа)

Информация

Сканиране и разпознаване
Еми (2015)
Корекция и форматиране
Nmereva (2017)

Издание:

Автор: Барбара Рен

Заглавие: Клетъчно пробуждане

Преводач: Станислава Миланова

Година на превод: 2011

Език, от който е преведено: Английски

Издател: ИК „Кибеа“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2011, 2013, 2015

Националност: Английска

Печатница: Инвестпрес АД

Редактор: Сирма Велева

Коректор: Милена Александрова

ISBN: 978-954-474-560-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3593

История

  1. — Добавяне

Как да изключим сигнала за дехидратация

Биохимичното изключване на сигнала за дехидратация в тялото е доста продължителен процес. Трябва да променим структурата на клетъчната мембрана, за да бъдем напълно хидратирани и да можем пълноценно да използваме светлината, а това отнема време. По-рано обаче споменах, че колонът (дебелото черво) е органът, който регистрира дали тялото е хидратирано или не и именно в него можем механично да изключим сигнала за дехидратация в тялото.

Не е възможно, например, да имаш алергия, ако не произвеждаш хистамини. Хистамини се произвеждат в мастите, повечето от които се намират в колона. Мастите в колона не могат да произвеждат хистамини, ако човек не е дехидратиран. Затова в центъра на нашето внимание ще бъдат храненето и начинът на живот и как те се отразяват върху дебелото черво.

Помислете за нашия начин на живот. Колко често използвате мобилен телефон? Колко често той е включен? „Старомоден“ жичен телефон ли имате у дома, или използвате безжичен? Може би е по-добре да изберете жичния. Колко често използвате компютър? Имате ли телевизор в спалнята? Изключвате ли електроуредите или те постоянно са на стендбай? Имате ли електрическо одеяло? Използвате ли микровълнова печка? Пътувате ли всеки ден с метро или влак? Помислете как всички тези неща влияят върху вашата полярност.

Много е важно да се справим с всички области на стрес, защото ако не изключим сигнала за дехидратация в тялото, няма начин да му помогнем по естествен път да постигне правилен клетъчен обмен. Всичко останало просто ще работи срещу него и ще причини още стрес.

Помагате ли на тялото да поддържа баланс, като се опитвате да бъдете в хармония с естествените ритми на околната среда? В северното полукълбо светлата част на деня е по-кратка през зимата, което прави нощта по-дълга. Това не е случайно. През зимата трябва да се засили метаболизмът, за да се поддържа телесната топлина, затова са ни необходими по-дълги нощи, така че клетките да имат повече време да се прочистят и да възстановят баланса си. Ако разполагаме с 14 часа мрак, в идеалния случай трябва да почиваме през тези 14 часа, защото толкова време е необходимо за осъществяването на пълния цикъл ден/нощ. През лятото, когато има много повече светлина, нямате нужда от толкова време. Затова, ако имате възможност да промените начина си на живот така, че да е в по-голяма хармония със светлината и мрака, съветвам ви да се възползвате.

След като накратко разгледахме начина на живот, нека сега се спрем на това как храненето може да ни помогне да изключим сигнала за дехидратация, регистриран в колона. Храненето ни трябва да бъде хидратиращо и окуражаващо за колона. Простата храна помага за премахването на стреса и осигурява на тялото свободна енергия, а съответно и свободен потенциал за изцеление. Простото, естествено хранене съдържа прости послания, които лесно могат да възстановят баланса на тялото.

Трябва да ядем храни, които помагат за балансирането на pH и няма да разстроят нивата на кръвната захар. Например, трябва да избираме зърнени храни, които не предизвикват прекомерно производство на инсулин.

Също така, не е естествено да се храним след падането на мрака, тъй като това е времето за почивка и възстановяване. Храносмилането използва огромни количества енергия няколко часа след хранене, затова яденето след смрачаване може да увеличи стреса в тялото. През зимата повечето хора не се прибират от работа, преди да се е стъмнило, затова е за предпочитане да си приготвят проста храна. Може дори да решите да хапнете само едно ястие, например купичка кафяв ориз или супа от един или два зеленчука, така че да не стресирате тялото, нарушавайки хармонията с по-съзерцателното време през зимата. През лятото можете да правите обратното и да се радвате на по-богато меню.

След като веднъж изключим механично сигнала за дехидратация при пациента, това му помага да възстанови връзката със себе си. Ако насърчавате хидратацията, вие насърчавате и централната нервна система, така че мозъкът и умът се пречистват. След това сме готови да преминем нататък и да променим биохимията. Ще използваме храненето и различни техники, за да променим постепенно условията в епруветката, така че клетъчното пречистване да бъде съвършено. Техниките са любимият ми аспект от клетъчното пробуждане. Те са прости и същевременно могъщи инструменти, способни да върнат енергията обратно в областите от тялото, които са лишени от нея. Това поражда по-силно движение и хидратация, а те непрекъснато укрепват централната нервна система. Затова техниките са способни да променят съзнанието.

За да увеличим пропускливостта на клетъчната мембрана, ние трябва също постепенно да подобрим способността на тялото да използва мазнините, тъй като липидната клетъчна мембрана има нужда от незаменими мастни киселини, за да функционира добре. Как става това, ще обясним по-долу.

И така, ако обобщим, водният компонент на тялото носи посланието за това кои сме, но също и нашия заряд, а чрез полярността, създадена от този заряд, показваме кои сме. Ако работим върху промяната на нашата полярност, не трябва да се учудваме, когато установим, че животът ни коренно се променя. Ние създаваме нова реалност. Щом промяната в клетъчната мембрана е правилна, с положителен заряд отвън и отрицателен — вътре, можем да привлечем електроните, които на свой ред привличат фотоните, в които се съдържа мъдростта на вселената. При клетъчното пробуждане ние помагаме на хората да се отворят и да разширят потенциала си, така че те си възвръщат способността да създават собствената си реалност и разширяват същността си.

Ние имаме невероятно тяло, което неизменно се стреми да намери баланс и хармония. Ако просто отделим време да обърнем внимание на великолепната си същност, ще открием изумителния потенциал на тялото. Щом добие способността да задържа електронните облаци около клетъчните си мембрани, човек се свързва с цялата информация, която му е необходима, за да бъде здрав и жизнен.

Ако в тялото има достатъчно фотони (светлина) и кислород, може да се осъществи преобразуване на електролитите. Например натрий в калий. Известно е, че в клетъчните мембрани няма достатъчно канали, за да може целият обмен на електролити, необходим през 24-часовия цикъл, да се осъществи чрез физическо движение, затова преобразуването се грижи за останалото.