Барбара Рен
Клетъчно пробуждане (15) (Как тялото задържа и създава светлина)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Cellular Awakening, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5 (× 4 гласа)

Информация

Сканиране и разпознаване
Еми (2015)
Корекция и форматиране
Nmereva (2017)

Издание:

Автор: Барбара Рен

Заглавие: Клетъчно пробуждане

Преводач: Станислава Миланова

Година на превод: 2011

Език, от който е преведено: Английски

Издател: ИК „Кибеа“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2011, 2013, 2015

Националност: Английска

Печатница: Инвестпрес АД

Редактор: Сирма Велева

Коректор: Милена Александрова

ISBN: 978-954-474-560-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3593

История

  1. — Добавяне

Цикълът ден/нощ

В цикъла ден/нощ виждаме, че луната оказва силно въздействие върху натрия, но има и по-незабележимо влияние върху нас. Ако приемем зодиака като средство за отбелязване на отминаващото време, положението на луната в зодиака се променя средно на два до три дни. Всеки зодиакален знак въздейства върху различна част от тялото. И така, в рамките на лунния месец, освен притеглянето и отблъскването, на всеки два до три дни има и акцент върху различна част от тялото, както следва:

● Луна в Овен: от върха на главата до върха на носа

● Луна в Телец: челюсти, врат и гърло

● Луна в Близнаци: рамене, ръце и длани

● Луна в Рак: от белия дроб до жлъчния мехур

● Луна в Лъв: сърце и кръвообращение

● Луна в Дева: органи на храносмилателната система

● Луна във Везни: ханш, бъбреци и пикочен мехур

● Луна в Скорпион: полови органи

● Луна в Стрелец: бедра

● Луна в Козирог: колене, кожа и кости

● Луна във Водолей: прасци

● Луна в Риби: стъпала.

Въздействието на луната се променя в хода на месечния й цикъл. По време на нарастването на луната за клетката е много по-лесно да всмуква вещества в себе си. При намаляваща луна клетката много по-лесно изхвърля. Това означава, че храненето се осъществява в по-голяма степен при нарастваща луна, а детоксикацията — при намаляваща.

При пълнолуние в атмосферата има по-голяма концентрация на положителни йони. За повечето от нас концентрацията на положителни йони предизвиква силен дискомфорт. Оттук идва и думата „лунатик“, тъй като отдавна е известно, че високото равнище на положителни йони по време на пълнолуние оказва негативен ефект, особено върху хора с психични заболявалия. Тези хора неизменно имат много слаб потенциал на клетъчната мембрана и затова на клетъчно равнище им е много трудно да се адаптират към промените в лунния заряд.

Някои хора забелязват голяма полза от гладуването по време на пълнолуние и наистина за тялото ще е много добре да не трябва да използва енергия за храносмилането точно през тези 24 часа. Силната енергия на пълнолунието осигурява на тялото прекрасна възможност да се пречисти на по-дълбоко ниво от нормалното. Тялото обаче трябва да има достатъчно свободна енергия, за да се възползва от този момент. Ако по време на нарастващата луна храненето е било правилно, еднодневното гладуване ще бъде лесно и много полезно. Също така, тялото трябва да бъде напълно хидратирано, за да може да се пречисти по този начин.

При новолуние в атмосферата има много повече отрицателни йони, което за повечето хора е много по-приятно. Усещането за вътрешно спокойствие превръща новолунието в подходящ момент за отпускане и изхвърляне на токсините, но по много по-мек начин. Някои хора избират да гладуват в този ден, за да осигурят на тялото максимална енергия за пречистване, тъй като по това време потенциалът ни за изхвърляне е най-висок.