Барбара Рен
Клетъчно пробуждане (19) (Как тялото задържа и създава светлина)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Cellular Awakening, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5 (× 4 гласа)

Информация

Сканиране и разпознаване
Еми (2015)
Корекция и форматиране
Nmereva (2017)

Издание:

Автор: Барбара Рен

Заглавие: Клетъчно пробуждане

Преводач: Станислава Миланова

Година на превод: 2011

Език, от който е преведено: Английски

Издател: ИК „Кибеа“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2011, 2013, 2015

Националност: Английска

Печатница: Инвестпрес АД

Редактор: Сирма Велева

Коректор: Милена Александрова

ISBN: 978-954-474-560-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3593

История

  1. — Добавяне

Йерархията на органите

Съществува йерархия на органите, като мозъкът и сърцето са най-важните. Болестта навлиза по-надълбоко в тялото по пътя на тази йерархия, но можем да я използваме и за да разберем освобождаването от болестта.

Най-нисшият орган е кожата, която е и най-големият орган в тялото. Това я прави много полезна, защото ако успеем да постигнем елиминиране на токсичността през кожата, често ще постигаме огромно облекчение на претовареното тяло. Можем да го постигаме чрез изпотяване, както при висока температура. При повишена температура кожата е основният път за елиминиране. Потискането на високата температура означава болестта да прониква по-навътре в тялото.

Следващият орган в йерархията е дебелото черво (колонът). Помните, че колонът държи посланието за това дали сме дехидратирани или не. Дисбалансът в колона е много по-неприятен от дисбаланса в кожата.

След това стигаме до черния дроб — най-издръжливия орган. Две трети от него могат да бъдат унищожени и той ще регенерира. Изключително силен е и наистина трябва да бъде в ред, за да оцеляваме в токсичната среда, в която живеем днес.

Отивайки още по-навътре, стигаме до бъбреците и белия дроб. Обърнете внимание, че тези органи са двойни. Причината е, че са много по-деликатни от органите по-надолу в йерархията. Разбирате, че когато укрепвате черния дроб, вие същевременно предпазвате бъбреците и белия дроб. Любопитно е, че на Запад кожата се смята за нещо като трети бъбрек, а на Изток — за трети бял дроб.

И накрая, ядро ни са сърцето и мозъкът. Без тях няма да оцелеете. Очевидно е, че тези жизненоважни органи имат нужда от цялата защита, която могат да получат, и тази защита им се осигурява от други по-нисши органи. Затова природата абсорбира токсичността по този път и я освобождава по обратния.