Барбара Рен
Клетъчно пробуждане (36) (Как тялото задържа и създава светлина)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Cellular Awakening, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5 (× 4 гласа)

Информация

Сканиране и разпознаване
Еми (2015)
Корекция и форматиране
Nmereva (2017)

Издание:

Автор: Барбара Рен

Заглавие: Клетъчно пробуждане

Преводач: Станислава Миланова

Година на превод: 2011

Език, от който е преведено: Английски

Издател: ИК „Кибеа“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2011, 2013, 2015

Националност: Английска

Печатница: Инвестпрес АД

Редактор: Сирма Велева

Коректор: Милена Александрова

ISBN: 978-954-474-560-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3593

История

  1. — Добавяне

Приложение І
Три кратки истории на болестта

Щом започнем да прилагаме принципите на клетъчното пробуждане към конкретен случай, връзките в историята на човека започват да се разкриват. Виждаме как нивата на дехидратацията и стреса постепенно са навлезли по-навътре и си даваме сметка, че тялото многократно се е опитвало да се справи с дисбаланса. Наблюдаваме закона на Херинг в действие и как тялото е танцувало с природните ритми. С разгръщането на този процес започваме да осъзнаваме изумителната цялостност на тялото и да разбираме, че природата ни осигурява всички необходими енергии за нашето изцеление. За да добиете представа за разкриването на връзките в историята, следват три различни случаи заедно с тълкуването. Те показват три различни начина, по които може да се прояви туберкулозната следа. Историите на заболяванията не са пълни и включват само основните събития, които са най-силните свързващи точки в живота на тези хора.

Кратка история на болестта 1

• Седалищна позиция при раждането.

• Липса на кърмене.

• Всички ваксини са поставени.

• Ушни инфекции, лекувани с антибиотици.

• БЦЖ ваксина, съвпадаща с началото на пубертета.

• Възпаление на лимфните възли.

• След всяко възпаление на лимфните възли — болки и артритни прояви. Сънят се превръща в проблем — ляга си късно и става късно. Симптоми на МЕ.

Тълкуване

Когато едно бебе се появи в неправилна позиция, това се дължи на неправилен заряд в утробата на майката, поради който плацентата се е закрепила неправилно. От разбирането за обмена ден/нощ знаем, че промяна в заряда може да има само ако в майката е налице дехидратация. При дехидратация клетката ще се защити, изграждайки холестеролен слой, който ще затрудни обмена на електролити вътре в клетката. Ще има натрупване на неподходящи електролити в клетката и обменът ден/нощ няма да се осъществява напълно. При дехидратирана майка тази промяна в заряда поражда промяна в полярността на матката. Когато полярността на матката е правилна, плацентата се закрепва към горната част на матката, така че пъпната връв виси надолу, позволявайки на развиващото се дете да танцува свободно. Когато полярността не е достатъчно силна, плацентата се закрепва отстрани на матката и това води до неправилна позиция на детето при раждането. В най-крайните случаи плацентата може да се закрепи над родовите пътища или дори извън матката във фалопиевата тръба, водейки до извънматочна бременност. Когато майката е дехидратирана, част от тази дехидратация се предава и на детето.

Липсата на кърмене означава, че съотношението мед — цинк не е било коригирано, което може да доведе до проблеми със зависимостта. Нещо повече, кърмата помага на бебето да развие правилна чревна флора, което не се случва, когато чуждороден продукт като адаптираното мляко се дава още от раждането.

Ваксините внасят вибрационен стрес в бебето и това още повече засилва дехидратацията. Често в пълната история на заболяването лесно се вижда дисбалансът в петте елемента, особено на елемента Метал. Бебето може да прояви първите признаци на запек, кожни проблеми като екзема или дори промяна в поведението (например не спи много добре или има по-малко енергия). Дълбочината на проявата (дали се проявява в кожата, дебелото черво, белите дробове или ума) е ясен индикатор за нивото на дехидратацията. Когато дехидратацията се засили, често се забелязва и ръст на острите заболявалия, тъй като тялото се опитва да изчисти токсичността, натрупана в резултат на това, че обменът ден/нощ не се осъществява напълно. В дадения случай това са ушните инфекции. В системата на петте елемента има връзка между ушите и бъбреците, и двете са управлявани от елемента Вода, така че виждаме увеличаване на сухотата в човека. Антибиотиците не само са потиснали болестта и са я изпратили по-навътре в тялото, но са повлияли и върху телесната температура, така че виждаме упадък на условията в „епруветката“.

Когато този човек навлиза в пубертета, тялото му вече се бори за поддържане на баланса. Поставянето на БЦЖ ваксина, която е противотуберкулозна, в началото на пубертета задълбочава енергийната картина на болестта. Ако индивидът носи туберкулозната следа в предразположенията си, тази ваксина може да премести следата от миналото (предците) в настоящето. Много често това се проявява като възпаление на лимфните възли, както е в случая. Възпаление на лимфните възли има само при хора, които се борят да изчистят токсините. Също така много често се случва хората да не се чувстват добре, „откакто са имали възпаление на лимфните възли“. Това е знак, че лимфната система и черният дроб са задръстени, което винаги оказва пряко въздействие върху нивата на енергията. Следват симптоми на артрит и болки — знаци за повишаване на токсичността, а с тях и промяна в pH. Човекът става по-киселинен.

След това е ясно, че са засегнати и по-висшите аспекти на човека, както личи от проблемите със съня („Не мога да спя“ е по-висше от „Ставите ме болят“). Естественият телесен часовник вече не танцува със слънцето и луната и индивидът си ляга късно и става късно. Това е ясен признак за задълбочаване на срива в обмена ден/нощ, а оттук и по-дълбоко ниво на дехидратация. Към този момент човекът вече е изгубил способността си да предизвиква остри заболявания, за да се освободи от токсичността, затова не е учудващо, че има всички симптоми на МЕ.

Кратка история на болестта 1

• Много високо телесно тегло при раждането.

• Кърмене в продължение на три месеца.

• Обичайните ваксини.

• Ушна инфекция — лекувана с антибиотик.

• Начало на менструацията — много нередовна.

• Една година след началото на менструацията е поставена БЦЖ ваксина.

• Шест месеца след поставянето на БЦЖ — хранителни проблеми.

• В началото на двадесетте години — поликистозни яйчници.

Тълкуване

В този случай бебето е с много високо телесно тегло при раждането. Това е знак за предразположение към диабет, а диабетът е свързан както със сериозен проблем с кръвната захар, така и с ендокринен дисбаланс. Дисбалансите в кръвната захар се дължат на неспособността на тялото да задържа калций на правилното място, а това води до дехидратация, така че вероятно жената е родена с вече съществуваща дехидратация, предадена от предците. Наследената дехидратация я предразполага към дисбаланси на кръвната захар и оттук в крайна сметка към диабет. Тя обаче трябва да задълбочи нивата на дехидратация, за да се прояви диабетът в действителност. От закона на Херинг знаем, че болестта се придвижва в тялото отдолу нагоре. В дадения случай виждаме, че ендокринният дисбаланс е достигнал едва до нивото на репродуктивната система и още не е достигнал нивото на панкреаса. Помните, че ендокринният дисбаланс е свързан с липса или дисбаланс на незаменимите мастни киселини, така че вероятно въпросната жена е родена и с наследена липса или дисбаланс в тези жизненоважни хранителни вещества. Тя е била кърмена през първите три месеца, но не бива да забравяме, че качеството на кърмата зависи от качеството на майчиното хранене. После виждаме, че прилагането на обичайната ваксинационна програма е засилило стреса в тялото и така е задълбочило нивото на дехидратация. Това означава, че жената е станала по-суха и по-откъсната от всички естествени ритми, с които тялото обикновено танцува. Ушните инфекции са били опити на тялото да изхвърли токсините, но поради потискащото лечение с антибиотици процесът не се е осъществил.

Когато тази жена е достигнала пубертета, менструацията й е била нередовна, което ясно показва нейната откъснатост от ритъма на луната. От работата ни върху петте елемента разбираме, че това въздейства върху черния дроб и жлъчния мехур, защото нещата в тялото не вървят според плана. Нещо повече, можем да заключим, че ще има и липса на жизненоважни съставки в храненето, необходими за ендокринната система, хидратацията и pH.

На този етап нередовната менструация е знак, че нещата не са в ред, но симптомите още не са станали сериозни и опустошителни. След поставянето на БЦЖ обаче бързо виждаме упадък чрез появата на хранително разстройство. Ясно е, че преди това жената вече се е борила да поддържа здравето си. Стресът от тази ваксина я е тласнал към хранителни проблеми. Често това се проявява чрез копнеж за храни, съдържащи високи нива на рафинирани въглехидрати (особено пшеница и захар), сол и неестествени мазнини. Затова при нея са настъпили драматични промени в нивата на кръвната захар и се е появило силно и неустоимо желание за храни, докато предразположеността й към дисбаланс на кръвната захар се е проявявала все по-отчетливо.

Накрая, в двадесетте й години, й поставят диагнозата поликистозни яйчници. При супресивно лечение и в този случай появата на диабет по-нататък в живота е почти неизбежна.

За щастие, след като възстанови връзката с истинската си същност, тази жена разбра как да върви по пътеката на здравето и започна да пише новата си история на нарастващо благополучие.

Кратка история на болестта 3

• Нормално раждане.

• По време на раждането на майката е поставен синтометрин (медикамент, поставян в третия етап на раждането за по-бързо изхвърляне на плацентата, което често води до жълтеница при бебето).

• Кратко кърмене.

• Всички ваксини са поставени.

• Инфекции на гърлото, лекувани с антибиотици.

• БЦЖ ваксината съвпада с началото на пубертета.

• Синдром на раздразненото черво в тийнейджърска възраст.

• Тежка форма на акне, лекувана три пъти чрез шестмесечен курс с окситетрациклин (антибиотик).

• Много ниско ниво на енергията в края на пубертета.

• Сериозни проблеми с телесното тегло.

Тълкуване

В третия случай имаме ситуация, при която — макар раждането да е нормално — медикаментът синтометрин е поставен, за да се ускори изхвърлянето на плацентата. Този медикамент се поставя, докато бебето все още е свързано с майката чрез пъпната връв. Това спъва нормалния план на родилния процес при майката и така засяга черния дроб („плановика“) и на майката, и на детето. При бебето това се проявява като жълтеница — чернодробно заболяване и сигурен знак за стрес и дехидратация. После бебето е кърмено съвсем кратко време, а използването на адаптирано мляко — неестествен продукт — в такава ранна възраст е засилило стреса. Ваксините също са увеличили стреса, затова не е учудващо, че са се появили инфекции на гърлото като опит на тялото да изчисти токсичността. Когато те са били лекувани с антибиотици, стресът, дехидратацията и потискането на потенциала отново са нараснали. Инфекциите на гърлото говорят за застой в лимфата, който тялото се опитва да изчисти чрез острото заболяване. При потискането на болестта стресът, дехидратацията и токсините неизбежно навлизат по-надълбоко в тялото.

После стигаме до пубертета, който — както знаем — е тежък период и отново е поставена БЦЖ ваксина. Това със сигурност оказва огромно въздействие върху вече стресираното тяло и виждаме проблеми както с дебелото черво, така и с кожата. В теорията за петте елемента тези органи са част от елемента Метал и са силно застъпени в туберкулозни картини. Синдромът на раздразненото черво показва, че колонът не е в състояние да се изчисти по нормален начин поради хронична дехидратация. Тогава тялото в своя съвършен интегритет, се опитва да изхвърли токсините през кожата (акне). Акнето се потиска с продължителна антибиотична терапия на три пъти, като никой не е търсил връзките между дебелото черво, кожата, черния дроб и лимфата в историята на пациента. Продължителната употреба на антибиотици води до голямо изчерпване, тъй като антибиотиците разрушават нормалната чревна флора и така подкопават храносмилането и абсорбцията. В края на пубертета индивидът е с толкова небалансирана храносмилателна система, че резултатите са ниска енергия и проблеми с телесното тегло.

Много често в подобни случаи никой не прави връзка между всички аспекти и така историята остава неразбрана, а решението — невъзможно за откриване. Но аз не спирам да се учудвам колко бързо хората успяват да преобърнат собствената си история и да започнат да оздравяват, когато разберат как и защо са стигнали до болестта.