Барбара Рен
Клетъчно пробуждане (20) (Как тялото задържа и създава светлина)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Cellular Awakening, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5 (× 4 гласа)

Информация

Сканиране и разпознаване
Еми (2015)
Корекция и форматиране
Nmereva (2017)

Издание:

Автор: Барбара Рен

Заглавие: Клетъчно пробуждане

Преводач: Станислава Миланова

Година на превод: 2011

Език, от който е преведено: Английски

Издател: ИК „Кибеа“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2011, 2013, 2015

Националност: Английска

Печатница: Инвестпрес АД

Редактор: Сирма Велева

Коректор: Милена Александрова

ISBN: 978-954-474-560-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3593

История

  1. — Добавяне

Законът на Херинг в действие

Какво обяснение дават законът на Херинг и йерархията на органите за дете, родено със сърдечен проблем? За да разберем защо се е случило, трябва просто да приложим закона на Херинг спрямо предишните поколения. Щом го направим, ясно виждаме как се е натрупала токсичността и е била предавана от едно поколение на следващото. Сякаш детето се е родило доста навътре по коридора на болестта заради натрупаната от предците му токсичност. Затова при клетъчното пробуждане ние винаги обръщаме внимание на предразположенията, предадени от предишни поколения.

Пътуването на един човек по коридора на болестта винаги е уникално, но законът на Херинг е неизменно валиден. Типичното пътуване може да започне с проявление на дребен кожен проблем. Ако той бъде потиснат, обикновено червата ще проявят признаци на дисбаланс като запек или редуване на запек и разстройство. Днес много хора на Запад страдат от някакъв вид чревна дисфункция или синдром на раздразненото черво. Когато те се потискат, може да видим възникването на симптоми в белия дроб и т.н.

Говорейки за потискането на симптомите, нямам предвид само употребата на западните медикаменти за лечение на симптомите, но също и прекомерното използване на ваксини. Всички ваксини са супресивни по природа. Такова е предназначението им.

Установила съм, че ако се ваксинира здраво дете, то често развива дисбаланс на колона като запек или колики. Ако се ваксинира дете с дисбаланс на колона, често то развива кожен дисбаланс, например екзема. Ако се ваксинира дете с кожен дисбаланс, често при него се появяват проблеми с белия дроб. Дисбалансът в белия дроб не означава задължително астма. Такова дете започва да страда от спад в енергията и жизнената сила, което му пречи да разгърне потенциала си. И накрая, ако дисбалансът в белите дробове бъде потиснат, болестта навлиза в ума. Много често се среща дете с проблеми в белия дроб или колона да развие аутизъм след ваксиниране с MMR (ваксина срещу морбили, заушки и рубеола). Експлозията на аутизъм, СДВХ (синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност) и проблемите с ученето при нашите деца ясно показват колко голяма токсичност им предаваме. Затова аз работя поне две години и с двамата родители, преди да лекувам безплодие.

Не само детските ваксини създават болестни модели. Както споменах в глава 1, в практиката си съм установила, че 90 процента от случаите на анорексия, които съм лекувала, са възникнали в рамките на шест месеца след поставяне на БЦЖ (ваксината срещу туберкулоза), което в миналото често е съвпадало с началото на пубертета. Анорексията е болест, при която токсичността е достигнала нивото на главата.

„Алтернативните“ лечения също могат да бъдат супресивни. Въпросът не е толкова, какво използваш, за да подпомогнеш оздравяването, а как го използваш. Дори проста добавка като магнезия, ако се прилага неправилно, може да окаже потискащ ефект. Нещо повече, практики като психотерапията, когато се фокусират върху проблеми от миналото, а не върху решения в настоящето, могат да имат същия потискащ ефект.