Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Звънтящите кедри на Русия (10)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Анаста, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
3,5 (× 4 гласа)

Информация

Сканиране
Диан Жон (2012)
Разпознаване, корекция, форматиране
devira (2018)

Издание:

Автор: Владимир Мегре

Заглавие: Анаста

Преводач: Мариян Петров

Година на превод: 2011

Език, от който е преведено: руски

Издание: първо

Издател: Аливго

Град на издателя: София

Година на издаване: 2011

Националност: руска

ISBN: 978-954-8454-89-6

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/4883

История

  1. — Добавяне

Опознаване на планетите

Докато с Анастасия се връщахме, отново се заговорихме за възможен биологичен начин за опознаване на други планети и галактики от земляните. Аз й напомних:

— Ти, Анастасия, каза, че непрестанно мислиш за биологичния начин за опознаване на други планети и намираш логични потвърждения за съществуването му. Ще споделиш ли тези логични разсъждения?

— Можем да помислим заедно, а после да продължиш сам.

— Добре, Анастасия, ти започни.

— Трябва да се съгласим с първия достоверен факт. Всичко, създадено в технократския свят, е съществувало и съществува в биологичния, и то в значително по-съвършен вид. Съгласен ли си, Владимире? Осъзнаваш ли колко важно е да стигнем до това разбиране?

— Разбира се, че съм съгласен. Не само на мен ми е ясно, но и на много други. Преди човека е смятал много по-добре и по-бързо наум, защото всеки е имал свой вътрешен калкулатор. Могат да се дадат и много други примери.

Най-много ми харесва този с раждането на човека, защото е най-ярък и нагледен, а и сега в света се практикуват едновременно два начина — технократски и биологичен.

Технократският начин е, когато в специализирано заведение учени вземат от мъжа сперматозоид, а от жената — яйцеклетка, и ги поставят в епруветка, която държат в специална апаратура. Трябва да се поддържат необходимата температура и влажност и като цяло са необходими много главоболия и средства. А биологичният начин е много по-лесен и резултатен. Мъжът и жената в постелята… И удоволствие получават, и е бързо и ефективно.

— Примерът е добър, Владимире, само че, моля те, отбележи една важна подробност. Когато се сътворява човек дори и по технократския метод, в основата е заложен биологичен материал.

— Разбира се, че е заложен. Без сперматозоида и яйцеклетката няма да се получи нищо.

— А при биологичния метод не се използва нищо от технократския свят.

— Съгласен съм. Освен може би легло. Макар че може и без него. Като цяло, Анастасия, съм напълно съгласен и разбирам, че биологичните възможности са значително по-съвършени от технократските. Със своите така наречени изобретения и открития технократичният човек заменя наличните съвършени биологични механизми с примитивните технократски. Тази ситуация е напълно против разума.

— И въпреки това човешките цивилизации, забравили за естествените си способности, неведнъж са ги заменяли с примитивните технократски възможности.

Сега не можем да си представим как по естествен начин да попаднем на друга планета. И точно така хората от друга цивилизация не са си представяли раждането на дете по начин, различен от технократския.

Днес много жени не могат да си представят раждането на дете без странична помощ, без родилен дом и технократски приспособления. Ако развитието продължи в тази посока, то все повече деца ще се раждат с помощта на сурогатни майки.

Ще създадат един вид ферми за жени, оплодени по изкуствен начин. Те цял живот ще раждат деца и ще ги предоставят на други. Ще им бъдат осигурени храна, жилище, но самите те ще представляват инкубатори за човешки ембриони. Това вече се е случвало в историята на една от човешките цивилизации.

В тази цивилизация било развито също така и клонирането на хора. В резултат хората тогава нямали представа, че човек може да се роди и по биологичен път. Липсата на мисъл и представа за това не позволявала на жената да зачене дете, независимо колко пъти встъпвала в интимна връзка с мъжа. Ако все пак някоя жена забременявала по естествен начин, това се смятало за патология и човешкият зародиш бил унищожаван веднага или вземан за отглеждане по изкуствен начин.

Съгласен ли си с твърдението, Владимире, че всяко технократско постижение е предшествано от загуба на естествените човешки биологични способности?

— Съгласен съм.

— А сега ми кажи може ли човекът да премести по технократски начин изображение, например снимка на родовото си имение, от една точка на Земята в друга или в космическото пространство?

— Разбира се, че може с помощта на компютър и интернет. Трябва само да избере електронния адрес, да копира изображението в собствения компютър, да влезе в интернет и да го изпрати на избран адрес, където ще се появи в компютъра. От другия компютър то може да се разпечата с помощта на принтер. И в Космоса може да се изпрати, ако се знае електронният адрес на космическия кораб. И на Луната може да се изпрати, и от Луната на Земята може да се изпрати изображение, което вече е правено.

— Добре, Владимире, много добре. Само че ти забрави една важна подробност. Най-важната.

— Коя?

— Преди да се извършат каквито и да е операции с компютъра, в човека се е зародила мисълта да изпрати изображението.

— Съгласен съм. Не казах нищо за мисълта, защото това се разбира от само себе си.

— А сега ми кажи дали е възможно със съвременните технократски методи да се пренесе не само изображение, но и предмет във всичките точки, които ти изброи?

— Предмет ли? Предмет, мисля, че не може — замислих се за известно време, след което добавих: — Сетих се, Анастасия, има машини, които чрез компютърни програми изрязват от дърво разни фигурки и ако на електронен адрес на друг континент или на Луната се изпрати компютърна програма със задача да се изреже фигурка, то там друг компютър, ако е включен към такава машина, ще изреже точно такава фигурка. И тогава те ще са две — една, която е направена от моя компютър, и друга, която ще бъде изрязана от друг компютър. По такъв начин фигурката, която имам, ще бъде копирана на друг континент или на Луната.

— Следователно чрез съвременния технократски метод може да се пренесе или да се копира и пресъздаде предмет дори и на друга планета.

— Да, може.

— Разбираш ли какво означава това, Владимире?

— Какво?

— Това означава, че съществува биологичен начин за пренасяне на предмет от една планета на друга и този метод е хиляда пъти по-съвършен и по-лесен и може да бъде достъпен за всеки човек. За биологичния начин не се изисква наличие на каквато и да било техника. Основното в него е човешката мисъл.

— Да, съгласен съм, че както и в случая със създаването на дете основното е мисълта, но на мъжа, решил да създаде дете, му трябва и жена, а на жената, искаща дете, й е необходим мъж. Те заедно ще материализират замисъла.

— Те заедно…

Възможността за създаване, за раждане на човек от мъж и жена, Владимире, е висше постижение. Следователно създаването на живот на друга планета от човека по биологичен начин е напълно възможно. Засега не е ясно какво е необходимо за тази материализация.

— Да, Анастасия, това е грандиозно откритие. Ще е поразително, ако ти или някой друг изнамери какво е необходимо.

— Трябва да се мисли. Много би могло да се разбере и усети, ако се имат предвид знанията, притежавани от хората от първата земна цивилизация.