Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Звънтящите кедри на Русия (10)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Анаста, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
3,5 (× 4 гласа)

Информация

Сканиране
Диан Жон (2012)
Разпознаване, корекция, форматиране
devira (2018)

Издание:

Автор: Владимир Мегре

Заглавие: Анаста

Преводач: Мариян Петров

Година на превод: 2011

Език, от който е преведено: руски

Издание: първо

Издател: Аливго

Град на издателя: София

Година на издаване: 2011

Националност: руска

ISBN: 978-954-8454-89-6

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/4883

История

  1. — Добавяне

„Отменям предречения ад на земята“

Тези думи са произнесени от отшелницата от тайгата Анастасия. Мисля, че е полезно да бъдат изречени от всички хора и да се действа в съответствие. Днес това е жизнено необходимо.

Мнозина осъзнават отрицателните последици от глобалното затопляне. Учените алармират за промяна на геомагнитното поле на Земята и за потъването на цели континенти в близко бъдеще. Пред очите ни се случват мащабни катастрофи като тази в Индонезия, при която загинаха повече от двеста хиляди души, или пък в САЩ, където потъна Ню Орлиънс — град с милионно население. Също така учените предупреждават за плашещи промени в активността на Слънцето.

Проблемите с екологичната безопасност на Земята са толкова остри, че по инициатива на Англия са включени в дневния ред на ООН през 2007 година. В началото на 2008 година те са разгледани от Съвета за безопасност на Русия.

За пръв път предсказанията за глобална катастрофа започват да съвпадат с мнението на съвременни учени и на правителства.

Жреците на маите също са твърдели, че ще има глобална катастрофа и че тя ще се случи през 2012 година.

В една или друга степен много хора го знаят и все пак масовите предсказания за катастрофата през 2012 година засягат само малка част от онова, което пише в засекретените доклади.

Може само по слухове да се досещаме, че японското правителство предприема стъпки за преселване на поданиците си. Според предсказанията сред първите пострадали ще е Англия и затова, изглежда, именно тя е инициаторът за включването на екологичните въпроси в дневния ред на заседанията на Съвета за безопасност към ООН.

Може би правителствата на различните страни постъпват правилно, като не афишират изцяло и подробно създалата се ситуация. Защо да се всява паника сред народа? От друга страна обаче, намирайки се в неведение, може да загине по-голямата част от населението, като при това положение може да се спаси само информираният елит, придружен от няколкостотин души за всеки.

Учените прогнозират кои страни ще бъдат погълнати от стихията като Атлантида и кои няма да бъдат засегнати. Например в Русия ще потънат крайбрежните региони, а най-добро място за оцеляване ще се окаже Сибир.

След глобалното затопляне на Земята ще настъпи ледников период.

А и има ли значение каква точно ще е глобалната катастрофа, след като обществото вече не е в състояние да се противопостави на настоящите катастрофални прояви като например замърсяването на въздуха в градовете; електромагнитните излъчвания, пронизващи жилищата ни; и много други.

Има ли алтернатива печалното бъдеще на човечеството? Разбира се, че има, но всичко по реда си.

И така, на международните форуми стигнаха до еднозначния извод, че е възможна катастрофа в най-близко бъдеще. И тук се повдига интересният въпрос — дали властимащите и науката могат да вземат мерки за предотвратяването й? Представителите на световната наука не могат да отговорят. Правителствата на различни държави се опитват все пак да повлияят на ситуацията, като разработиха така наречения Протокол от Киото, съгласно който на всички страни се предлага да съкратят вредните емисии на парниковите газове, изхвърляни в атмосферата. И досега протоколът не е ратифициран от много държави.

Това, което може да се случи в бъдеще, предизвиква, разбира се, безпокойство, но нима не трябва да се тревожим още повече от съществуващата в момента катастрофална ситуация, замаскирана като постижения на цивилизацията?