Към текста

Метаданни

Данни

Година
(Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5,4 (× 7 гласа)

Информация

Корекция
Диан Жон (2010)
Сканиране и разпознаване
?

История

  1. — Добавяне

8.1. Подземни бази и градове в съвременна Америка.

За да можем да разберем състоянието на немските технологии за подземно строителство преди половин век, необходимо е първо да разгледаме положението в съвременните частни подземни строежи на Илюминатите по Земята. Защото много от използваните в тях технологии също бяха разработени от немците преди повече от половин век.

На една от многобройните конференции на алтернативната десидентска американска субкултура, които редовно посещавам, слушах лекцията на мистър Уйлям Купър, посветена на стотиците подземни бази на американските военни. Те бяха тайно построени през последните 50 години в САЩ под мнимата заплаха от съветската опасност. Това огромно подземно строителство е тема за цяла отделна книга. Ще кажа само, че в момента в Щатите съществува гигантска автономна мрежа, построена частно с пари на Илюминатите, и съставена от стотици, може би от хиляди подземни евакуационни бази-градове.

Оборудвани са със супермаркети, паркове с водопади и зоологически градини, заводи, складове, училища, университети, жилищни комплекси, конферентни зали, административни центрове, места за отдих и увеселителни комплекси, автостради и подземни железници. Този подземен архипелаг от автономни бази е предназначен за разквартируването и оцеляването на посветения илюминатски елит в една бъдеща глобална катастрофална ситуация — независимо дали естествено природно бедствено явление, или много по-вероятно изкуствено инженирана трета световна война и следващата я апокалиптична ситуация, която би довела до драстичното намаляване на незащитеното население на повърхността на планетата. Не трябва да забравяме, че контролът на населението е една от най-важните точки в протоколната програма на Илюминатите (Купър, 93).

Всичко това звучи доста не за вярване, но още през ранните петдесет години секретният тинк-танк (мозъчен тръст) на ВВС на САЩ — Корпорацията Ранд — проведе таен научен симпозиум по подземно строителство. На най-високо ниво на него бе обсъдено началото на тази епохална програма. Бяха показани фотографии на огромни тунелокопни машини с размерите на тези, прокопали 30 години по-късно тунела под Ламанша. Също и фотографии на вече завършени гигантски подземни бази и трансконтинентални тунелни системи. Преди няколко години в американския дисидентски ъндърграунд се появи копие от доскоро секретния сборник със статиите и докладите, изнесени пред тази конференция, пълен с фотографии на уникални подземни съоръжения. Някои от подземните зали са големи колкото стадион.

От тогава е минал почти половин век. Американските учени-дисиденти са на мнение, че в момента в САЩ съществува цяла трансконтинентална суперсекретна военна система от подземни вакуумизирани тунели, която свързва всички големи градове на САЩ, големите военни бази и фирми. По тези тунели се движат магнитно-левитирани влакове със скорост от 2000 км/час. Едно пътуване от Вашингтон до Лос Анжелис за тайния илюминатски елит трае 2 часа. Цялата система е завършена към 1970 година. Досега тя е свързана под Беринговия проток с подобната руска трансконтинентална система. Вероятно е свързана също и с европейската и южно-американската мрежи. Последната е построена от немците, за да свърже техните подземни бази, разпръснати по частни плантации и имения из цяла Латинска Америка. Според разкази на очевидци, тя има връзка с тяхната колония на Южния полюс, и другите техни бази по-навътре в дълбините на Земята. Къде точно ще говорим в следващия том.

Тунелите се прокопават автоматично от гигантски атомни „къртици“, които разтапят скалната порода с нажежения си връх. След това уплътняват и „набиват“ разтопената скална маса в стените, оставяйки след себе си готов гладък тунел с диаметър от 5 до 10 м. Скоростта на пробиване е много висока — става дума може би за десетки метри на ден, ако не за стотици. Толкова бързо, колкото скалата може да изстива зад къртицата, без да се разтече и да я затрупа. Няма изхвърляне на изкопаната скална маса, няма кофражиране, бетониране и хидроизолация, няма зареждане с електроенергия и т.н. Статии описващи доста подробно тази технология се появиха в специализирани американски списания някъде в средата на седемдесетте години.

Не трябва да забравяме, че в цялата аерокосмична техника всичко, което съюзниците са постигнали след войната, са „предъвкани“ стари немски открития. Твърде вероятно е такова да е положението и в подземните технологии. Скоро ще се убедим, че може би немците са имали още през войната и по-напреднали подземни тунелокопни технологии, които все още не се употребяват в Щатите.