Към текста

Метаданни

Данни

Година
(Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5,4 (× 7 гласа)

Информация

Корекция
Диан Жон (2010)
Сканиране и разпознаване
?

История

  1. — Добавяне

1.1. Общият знаменател на ротационната симетрия — най-важната геометрична характеристика на наблюдаваните НЛО.

В десетки страни са написани досега безброй доклади от военни, академични и цивилни организации, обобщаващи наблюденията на НЛО по целия свят. Независимо от безкрайното разнообразие на външните форми на забелязаните апарати, и независимо от това, че някои от тях имат наистина доста странни и несиметрични форми (като триъгълници, пентаграми, бумеранги, и какво ли не още), може съвсем уверено и определено да се каже, че главната характеристика и най-важният общ знаменател на топологията на външната повърхност на огромното болшинство от наблюдаваните около цялата наша планета НЛО е преобладаващата ротационна симетрия около вертикалната ос. (За нашите по-нататъшни дискусии това винаги ще бъде оста, спускаща се към центъра на Земята.) Независимо от най-различните форми на напречни сечения на тези летящи апарати, в преобладаващото си болшинство чиниите могат да бъдат завъртяни около своята вертикална ос, без да „бият“ или да „хлопат“. Което на популярен език значи, че те имат осова симетрия по тази ос.

По аналогия на това общо свойство на летящите чинии, и всички земни транспортни средства, също имат своя общ знаменател — независимо от тяхното огромно разнообразие. От малкото детско велосипедче до високата 100 метра пълзяща стартова площадка на космичните кораби Аполо-Сатурн. Читателят веднага би се досетил, че този общ елемент е обикновеното колело, което присъства във всеки различен представител на земните возила, и което също е ключът към разгадаването на физиката на преместването по повърхността на земята.

Да видим сега какво пък би ни донесъл като ключ към разгадаването на физиката на антигравитационния процес и по-нататъшният анализ на общия и видим знаменател на летящите чинии — тяхната осова или ротационна симетрия.