Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Имението Дарингам (2)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Die Entscheidung, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,7 (× 12 гласа)

Информация

Сканиране
Silverkata (2018)
Разпознаване и корекция
asayva (2018)

Издание:

Автор: Катрин Тейлър

Заглавие: Решението

Преводач: Емилия Владимирова Драганова

Година на превод: 2017

Език, от който е преведено: немски

Издание: първо

Издател: ИК „Хермес“

Град на издателя: Пловдив

Година на издаване: 2017

Тип: роман

Националност: немска

Печатница: „Алианс Принт“ ЕООД

Отговорен редактор: Ивелина Балтова

Коректор: Мария Владова

ISBN: 978-954-26-1608-5

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/7890

История

  1. — Добавяне

16.

Кейт разбра, че Бен ще я целуне, още в мига, в който тръгна към нея. Прочете го в погледа му, излъчващ единствено тъмно желание, което вече не питаше кое е разумно. И тя също го искаше, искаше го толкова силно, че изстена, когато той стигна до нея и с нетърпящ възражение жест я притисна в обятията си. И в следващия миг устните му покриха нейните, а езикът плени устата й, не й даде дъх да си поеме.

С лудо биещо сърце Кейт го прегърна през врата и усети как ръцете се плъзнаха надолу по гърба й. Знаеше, че трябва да го спре, ала нямаше сили. Твърде много копнееше за него и твърде дълго се бе лишавала от близостта му.

Знаеше, че при нея го върна може би само плътско желание, но това нямаше значение, тъй като и тя самата чувстваше същото. И щеше да падне мъртва на място, ако той спреше дотук.

Бен обаче явно нямаше никакво намерение да спира, макар че за миг-два замря и задъхан се вторачи в нея. Погледът му не беше колеблив или неуверен, а замъглен от страст. Наясно беше какво иска и подири в очите й отговор на въпроса дали и тя чувства същото. Само това го задържа и сърцето на Кейт едва не се пръсна от копнеж, когато преодоля няколкото сантиметра, разделящи устните им, и го целуна отново.

Може би нямаше да й е толкова трудно да му устои, ако не я беше защитил от нападките на Бартън. Или ако не й беше донесъл сърната и не я бе утешил, след като не успя да я спаси. Ако не се беше отнасял толкова любвеобилно към кучетата. Всичко това й вдъхваше надежди, че не е изключено все пак да си върне Бен, в когото се беше влюбила до уши. А даже да не се получеше, даже да разполагаше само с този един-единствен момент в прегръдките му, тя въпреки всичко искаше да му се наслади докрай.

Бен простена и пак я привлече към себе си, повдигна я във въздуха. Ала Кейт не усети, а просто се вкопчи в него и потъна в опияняващата му целувка, не усети и къде я носеше — докато в един момент не си пое уплашено дъх, понеже гърбът й се опря в нещо студено.

Изненадана, отвори очи и видя, че е облегната на стената в спалнята си. Бен хвана китките й и ги вдигна над главата й, задържа ги там с едната си ръка, а другата плъзна бавно надолу. Прокара я по рамото и чувствителното местенце под мишницата, обхвана гърдата й в шепа и погали с палец настръхналото зърно, което щръкна под тениската. Слабините й веднага бяха пронизани от горещи стрели и Кейт потрепери от желание, изви се като дъга, за да го посрещне.

След това той изведнъж пусна китките й, хвана подгъва на тениската й и я свали през главата. Кейт му помогна с готовност, за да се освободи по-бързо от пречещата дреха. Трескаво посегна към ризата му и започна да я разкопчава, погали го по голата гръд, наслади се на играещите мускули под кожата му, когато той я повдигна и хълбоците им се озоваха на една височина. Тя инстинктивно го обви с ръце и крака и се прилепи до него, за да го почувства, а после пак се отдаде на настойчивата му целувка. Докато той внезапно я прекъсна и впи очи в нея.

— Господи, Кейт, толкова те желая — изрече дрезгаво и тя прочете в погледа му, че се бори със себе си също като нея. Знаеше, че нещата помежду им не са се оправили само защото и двамата нямаха сили да превъзмогнат желанието, което ги тласкаше един към друг. Онова, което ги разделяше, нямаше да изчезне от една целувка или една любовна нощ. Ала Кейт въпреки всичко не можеше да постъпи другояче.

— Тогава ме вземи — прошепна досами устните му и сърцето й възликува, щом видя как очите му потъмняха още повече. Прегърна я по-силно и я отнесе до спалнята, легна до нея. Бързо я съблече, а Кейт направи същото с него, докато устните им бяха слети в целувка.

Беше готова за него, жадуваше да го усети в себе си, но и на Бен не му се чакаше. Нетърпеливо издърпа чекмеджето на нощното шкафче, защото знаеше, че там има пакетче с презервативи. С треперещи пръсти измъкна един и разкъса опаковката. Кейт му помогна да си го сложи и протегна ръце към него, простена, когато той с един-единствен тласък проникна дълбоко в нея.

За момент Бен застина, а тя потрепери в очакване, почувства се така, сякаш бе в окото на буря, защото подозираше с каква сила щеше да се разреди напрежението помежду им, когато се задвижеха.

Ала в тези задъхани секунди Кейт осъзна, че с него я свързва не само страст, нещо много повече. Аз го обичам, помисли си и потъна в бездната на сивите му очи. Не беше преставала да го обича. И нищо че утре пак трябваше да бъде разумна — сега искаше да получи онова, което само той можеше да й даде, затова обви ръце около него и го привлече надолу към себе си, целуна го и се обърна заедно с него на една страна, претърколи се върху гърба му. Бавно го възседна и наведе глава към него, наслади се на желанието, което прозираше в погледа му. Той я искаше, както и тя него, и дори да имаха на разположение само тази нощ, тя нямаше да пропусне нито миг блаженство.

Бен сложи длани върху бедрата й, погали я по корема, плъзна ги нагоре, пое гърдите й в шепи и започна да ги масажира нежно, а тя изстена от удоволствие. Познаваше я добре и беше наясно какво харесва, така че Кейт не изтрая, раздвижи таза си и го почувства дълбоко в себе си. Отметна глава назад и изцяло се отдаде на ритъма, в който телата им се намериха от само себе си, усети как най-съкровената й същност се стегна, съсредоточи се да посрещне мощната експлозия, която набираше скорост в нея.

— Бен — изхълца Кейт, защото вече не издържаше, а той, сякаш чакал този сигнал, отново пое инициативата, отметна я от себе си, притисна я с тежестта си към матрака и я взе с необуздани, груби тласъци, които изтръгваха от нея викове на наслада.

О, Господи, толкова се нуждаеше от него, че изгуби всякакъв контрол над себе си. И тогава вълната на екстаза се разби в тялото й и плисна извън него, остави я без дъх и двамата с Бен заедно се потопиха в нея, защото той я последва с гърлен стон.

Мина доста време, докато Кейт спря да трепери и нормализира пулса и дишането си. Не искаше да пусне Бен, неохотно отслаби прегръдката си, когато той се откъсна и легна до нея. За миг затвори очи, после пак се обърна към нея и я погледна.

— Кейт, аз… — започна, ала тя сложи два пръста върху устните му и поклати глава.

Точно в този миг не искаше да чуе, че идеята не е била добра или че той съжалява. Както и не искаше Бен да си тръгне и да й отнеме блаженството, с което я бе дарил. Чувството беше крехко, а тя се боеше да се събуди от съня. Тъй като онова, което изпитваше към него, нямаше да се промени. Не можеше да се предпази от него и това й вдъхваше страх, понеже я правеше уязвима.

Но Бен също беше уязвим, четеше се в очите му. Случилото се преди малко помежду им не го беше оставило равнодушен, а бе предизвикало буря в душата му точно както и в нейната. Значи не му беше безразлична, както си мислеше през последните седмици, и това — смешно или не — й донесе щастие. Искаше да го задържи още малко, затова се наведе и целуна Бен.

— Ще ми кажеш по-късно — изрече досами устните му и се усмихна блажено, когато той отново я привлече в прегръдките си и отвърна на целувката й с ново пробудена страст.