Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Does it Pay to Pray?, (Пълни авторски права)
Превод от
[Няма данни за преводача; помогнете за добавянето му], ???? (Пълни авторски права)
Форма
Религиозен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5 (× 1 глас)

Информация

Корекция и форматиране
logixoul (2020 г.)
Източник
veren.bg

Издание:

Автор: Уилиям Макдоналд; Карл Нот

Заглавие: Молитва и ежедневие

Преводач: Момчил Петров

Година на превод: 2014

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: второ (не е указано)

Издател: Верен

Град на издателя: София

Година на издаване: 2014

Тип: беседи

Националност: американска (не е указано)

Редактор: Детелина Георгиева

Художник: Мая Димова

ISBN: 978-619-7015-29-4

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/10496

История

  1. — Добавяне

Силата на молитвите на една майка

Една майка от Ню Джърси, Доротея Клап, притеснена от условията в средното училище, където учели двамата й сина, се молела Бог да посети това училище със Своето спасение и от Рамзи да потекат благословения до всички краища на земята.

Един ден нейният син, Дан Клап, се върнал у дома с новината, че един ученик на име Джордж Въруер е претърпял травма на врата, и тя започнала да се моли за него.

След време Джордж отишъл на местната жп гара и взел една брошура от един рафт на стената. Брошурите били поставени там от господин и госпожа Клап.

След това Джордж започнал да посещава библейския клуб, на който Дан Клап бил председател. Един ден очакваните говорители не се появили и Дан провел беседата. Тръгвайки за библейския лагер „Слово на живот“, той бил измъчван от съжаление, че не е могъл да обясни пътя на спасението по-ясно. Затова написал от лагера писмо, в което обяснявал какво означава Евангелието на Йоан за него.

Копие от писмото плюс Евангелието на Йоан получили всички, записани в библейския клуб през 1953–54 г. Джордж жадно погълнал Евангелието на Йоан, след което приел Господ Иисус за свой Господар и Спасител. На една от евангелизациите на Били Греъм в Медисън Скуеър Гардън той пристъпил напред, за да изрази публично посвещението си на Христос.

Малко след това, когато учел в колеж в южните щати, Джордж се срещнал с един пламенен християнин на име Дейл Ротън. Докато изучавали Библията заедно и се запознавали със строгите изисквания на християнското ученичество, те стигнали до извода, че Спасителят има предвид точно онова, което казва, и че те трябва да Му се подчиняват безусловно.

Джордж се записал в Мууди Байбъл Инститют в Чикаго, а Дейл — в Уийтън Колидж. Те започнали да провокират други млади хора да оставят всичко и да последват Христос. Организирали молитвени събрания, продължаващи цяла нощ, където се молели за евангелизирането на света. По Коледа и през летните ваканции водели групи в Мексико. Формирало се сдружение с името „Изпрати Светлината“, което по-късно в чужбина станало известно като „Операция Мобилизация“.

От това начало работата се разпространила в Испания, Турция, след това из цяла Европа, до Близкия изток и Азия. С помощта на два кораба Евангелието стигнало до Африка и до Южна Америка.

Една единствена жена в Ню Джърси се молила Бог да посети едно училище със Своето спасение. Той направил това! Пресметнато е, че стотици ученици са били достигнати за Христос след обръщението на Джордж Въруер.

Тя се молила Благата вест да потече от Рамзи към четирите края на земята. И действително станало така. Чрез благовестителските екипи, чрез литература и чрез два кораба, посланието на спасението било прогласено по целия свят.

И всичко това, защото една жена се молела!