Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Тайната (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Magic, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,1 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2015)
Разпознаване и корекция
karisima (2015)

Издание:

Ронда Бърн. Вълшебството

Американска. Първо издание

ИК „Изток-Запад“, София, 2012

Редактор: Минка Цветомирова

Коректор: Людмила Петрова

История

  1. — Добавяне

Ден 5
Вълшебството във финансите

„Благодарността е богатство. Оплакването — бедност.“

сборник с химни на движението „Християнска наука“

Страдате ли, че все не ви достигат пари? Трябва да разберете, че ако във връзка с тях изпитвате безпокойство, завист, разочарование, обезсърчение, съмнения или страх, това няма да ги увеличи, тъй като тези чувства произтичат от липса на благодарност за парите, които вече имате. Оплакванията, споренето, притесненията, критичността по отношение на високата цена на нещо или внушаването на неприятни чувства към парите у другиго не са признак на благодарност. Ето защо те винаги ще пречат финансовото ви състояние да се подобри; то само ще се влошава.

Независимо в каква ситуация се намирате в момента, самата мисъл, че нямате достатъчно пари, демонстрира неблагодарност за парите, които имате. Трябва да се абстрахирате от настоящата си ситуация и вместо това да се почувствате благодарни за парите, които имате, тъй че те да могат да се увеличат по чудотворен начин!

„Който има благодарност (за пари), нему ще се даде, и ще има изобилие. Който няма благодарност (за пари), от него ще се отнеме и това, което има.“

Да изпитваме чувство на благодарност за парите в период, когато имаме съвсем малко, е сериозно предизвикателство за всеки. Ала когато разберем, че нищо няма да се промени, докато не станем благодарни, ще се вдъхновим да го направим.

За мнозина въпросът за парите може да се окаже труден, особено ако нямат достатъчно, тъй че упражнението по вълшебство за парите се състои от две стъпки. Важно е да го изчетете цялото в началото на деня, тъй като ще продължите с него до вечерта.

Седнете за малко и се върнете в детството, когато още не сте имали никакви пари или съвсем малко. Спомняйки си моментите, когато някой е плащал за вас, произнесете и почувствайте вълшебните думи благодаря с цялото си сърце за всеки отделен случай.

Имахте ли винаги какво да ядете?

Имахте ли дом, в който да живеете?

Получавахте ли образование години наред?

Как пътувахте до училище всеки ден? Имахте ли учебници, обяд и всичко необходимо за училище?

Ходехте ли на почивка, когато бяхте дете?

Какви бяха най-вълнуващите подаръци, които сте получили за рождения си ден като дете?

Имахте ли колело, играчки или домашен любимец?

Имахте ли дрехи, въпреки че израствахте бързо и сменяхте номерата?

Ходехте ли на кино, спортувахте ли, научихте ли се да свирите на някакъв инструмент, имахте ли хоби?

Когато не бяхте добре, ходехте ли на лекар и взимахте ли лекарства?

Ходехте ли на зъболекар?

Разполагахте ли с основните неща за ежедневна употреба, като паста за зъби, четка за зъби, шампоан и сапун?

Пътувахте ли с кола?

Гледахте ли телевизия, обаждахте ли се по телефона, използвахте ли осветление, електричество и вода?

Всичко това струва пари, а вие го получавахте съвсем безплатно! Връщайки се в спомените си за детството и младостта, ще си дадете сметка, че сте получили много неща, които струват пари, спечелени с тежък труд. Бъдете благодарни за всеки случай и спомен, защото когато изпитвате искрена благодарност за парите, получени в миналото, в бъдеще те ще се увеличат чудотворно! Вселенският закон ви го гарантира.

За да продължим с упражнението за вълшебните пари, вземете банкнота от един долар и залепете върху нея лепенка с надпис: БЛАГОДАРЯ ЗА ВСИЧКИ ПАРИ, КОИТО СЪМ ПОЛУЧИЛ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ.

Вземете вълшебната банкнота със себе си през деня — сложете я в портмонето, чантата или джоба си. Най-малко веднъж сутринта и веднъж следобед (може и повече, ако искате) я извадете и задръжте в ръцете си. Прочитайте написаните думи и изпитайте истинска благодарност за изобилието от пари, на което сте се радвали в живота си. Колкото по-искрени сте, колкото по-силно е чувството ви, толкова по-бързо ще видите чудотворна промяна в обстоятелствата около парите ви.

Никога няма да знаете предварително как ще се увеличат парите ви; вероятно най-различни обстоятелства ще се стекат така, че да получавате повече. Възможно е да намерите пари, за които сте забравили, да получите неочаквана сума или чек, намаления, отстъпки, спад в разходите, или пък материални неща, за които щеше да се наложи да плащате.

В края на деня сложете вълшебната си банкнота на място, където ще продължите да я виждате всеки ден. Нека ви напомня да сте благодарни за изобилието от пари, което ви е било дадено, без да забравяте, че колкото повече изпитвате благодарност, поглеждайки я, толкова по-голямо ще е вълшебството. Дълбоката благодарност за парите се равнява на изобилие от пари!

Ако в даден момент се усетите, че ще започнете гласно или негласно да се оплаквате за нещо, свързано с пари, запитайте се: „Готов ли съм да понеса последствията от това оплакване?“ Имайте предвид, че това оплакване ще забави и дори спре потока на парите.

Обещайте си от днес нататък, че когато и да получите пари, независимо дали става въпрос за работната ви заплата, възстановяване на някакви средства, намаление или подарък, който би ви струвал някаква сума, вие ще сте истински благодарни. Всяко от тези обстоятелства означава, че сте получили пари и ви се дава възможност да използвате магическата сила на благодарността, за да ги увеличите и умножите още повече, бидейки благодарни за току-що полученото!

Упражнение по вълшебство номер 5
Вълшебни пари

1. Повторете трите стъпки от Упражнение по вълшебство номер 1 — Изброяване на благословенията: направете списък с десет благословения. Запишете си защо сте благодарни. Прочетете списъка, като след всяко благословение произнасяте: благодаря, благодаря, благодаря, и изпитайте благодарност за всяко благословение.

2. Седнете и се замислете за детството и всичко, което сте получили и ви е било осигурено безплатно.

3. Спомняйки си отделни случаи, когато друг е плащал за вас, произнасяйте вълшебните думи благодаря и ги почувствайте с цялото си сърце.

4. Вземете еднодоларова или друга малка банкнота. Залепете върху нея надпис с големи удебелени букви: БЛАГОДАРЯ ЗА ВСИЧКИ ПАРИ, КОИТО СЪМ ПОЛУЧИЛ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ.

5. Вземете вълшебната банкнота със себе си и най-малко един път сутринта и един път следобед или колкото пъти искате, я извадете и подръжте в ръка. Прочетете залепените на нея думи и изпитайте истинска благодарност за изобилието от пари, което ви е било дадено.

6. На следващия ден сложете вълшебната банкнота някъде, където ще я виждате всеки ден, за да ви напомня да продължавате да сте благодарни за изобилието от пари, което ви е дадено.

7. Когато си легнете, вземете Вълшебното камъче в ръка и произнесете вълшебната дума благодаря по отношение на най-хубавото нещо, което ви се е случило днес.