Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Тайната (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Magic, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,1 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2015)
Разпознаване и корекция
karisima (2015)

Издание:

Ронда Бърн. Вълшебството

Американска. Първо издание

ИК „Изток-Запад“, София, 2012

Редактор: Минка Цветомирова

Коректор: Людмила Петрова

История

  1. — Добавяне

Ден 9
Магнитът за парите

„Само с благодарност животът става богат.“

Дитрих Бонхьофер (1906 — 1945) — лутерански пастор

Благодарността е богатство, оплакването е бедност; това е златното правило за целия ви живот, независимо дали става дума за здравето, работата, взаимоотношенията или парите ви. Колкото сте по-благодарни за парите, които имате, дори и да не са много, толкова повече богатства ще получите. А колкото повече се оплаквате заради пари, толкова по-бедни ще ставате.

Днешното упражнение по вълшебство превръща една от най-големите причини хората да се оплакват заради пари в акт на благодарност и така то има двойната сила да променя обстоятелствата около парите ви: ще замените оплакването, което ви прави бедни, с благодарност, която ви носи богатство по вълшебен път.

Повечето хора смятат, че не се оплакват на тема пари, но ако не им достигат пари в живота, те се оплакват, без да го съзнават. Оплакването става и чрез мислите на хората, не само чрез думите им, а повечето хора не си дават сметка за много от мислите в главата си. Всички недоволни, негативни, завистливи или тревожни мисли или думи за пари буквално създават бедност. А, разбира се, най-големите оплаквания идват, когато парите трябва да се дават.

Ако нямате достатъчно пари, плащането на сметките може да се окаже едно от най-трудните неща. Може да ви се струва, че потокът от сметки е по-голям от парите за плащането им. Но ако се оплаквате от сметките си, то онова, което в действителност правите, е да се оплаквате заради пари, а оплакването ви държи в бедност.

Ако нямате достатъчно пари, последното, което обикновено бихте изпитали, е благодарност за сметките си, но всъщност точно това трябва да направите, за да получите повече пари в живота си. За да имате богат живот, трябва да сте благодарни за всичко, свързано с парите, а мърморенето за сметките не е чувство на благодарност. Трябва да направите точно обратното, тоест да сте благодарни за стоките или услугите, които сте получили от онези, които са ви изпратили сметките. Да се направи това е съвсем просто, а то ще има грандиозен ефект върху парите в живота ви. Вие буквално ще се превърнете в магнит за парите!

За да бъдете благодарни за някоя сметка, помислете си колко много сте се облагодетелствали от услугата или стоките по сметката. Ако това е вноска за наем или ипотека, бъдете благодарни, че имате дом и живеете в него. Ами ако единственият начин да живеете в дом беше като спестите всички необходими пари и платите в брой за него? Ами ако нямаше такова нещо като кредитни институции или жилища под наем? Повечето от нас щяха да живеят на улицата, така че бъдете благодарни на кредитните институции или на наемодателя си, защото те са ви дали възможност да живеете в къща или апартамент.

Ако плащате сметка за газ или електричество, помислете за отоплението или прохладата, които сте получили, за горещите душове и за всеки уред, който сте могли да ползвате благодарение на тази услуга. Ако плащате сметка за телефон или интернет, представете си колко труден би бил животът ви, ако трябваше да изминавате огромни разстояния, за да говорите с всеки човек лично. Помислете си колко пъти сте могли да се обадите на роднините и приятелите си, да изпратите и получите имейли или да получите чрез интернет моментален достъп до информация благодарение на провайдъра си. Всички тези забележителни услуги са ви под ръка, така че бъдете благодарни за тях и бъдете благодарни, че компаниите ви имат доверие и ви доставят услугите си, преди да сте платили за тях.

Откакто открих феноменалната сила на благодарността, аз изписвам вълшебните думи „Благодаря — платено“ на всяка сметка, когато я платя, като не съм пропуснала нито една. В началото, когато нямах пари да платя някоя сметка, въпреки това използвах магическата сила на благодарността и изписвах върху сметката: „Благодаря за парите.“ А когато по-късно имах пари да я платя, добавях: „Благодаря — платено.“

Днес вие ще направите същото. Вземете всички неплатени сметки, които имате, и приложете вълшебната сила на благодарността, като напишете върху тях „Благодаря за парите“ и се почувствате благодарни, че имате парите да платите сметката, независимо дали ги имате наистина. Ако получавате и плащате повечето си сметки онлайн, когато получите онлайн сметка, препратете я до себе си като имейл и напишете в графата: „Относно“ с главни букви в получер шрифт БЛАГОДАРЯ ЗА ПАРИТЕ.

След това намерете десет сметки, които сте платили в миналото, и напишете върху всяка от тях вълшебните думи: „Благодаря — платено.“ Докато пишете върху всяка сметка, почувствайте се колкото се може по-благодарни, че сте имали парите да платите сметката. Колкото повече благодарност съумеете да съберете за сметките, които сте платили, толкова повече пари ще привлечете магически като магнит!

От този ден нататък можете да превърнете това в свой постоянен навик и винаги когато плащате сметка, да помисляте за кратко за чудесната услуга, която сте получили чрез нея, и да записвате върху сметката вълшебните думи „Благодаря — платено“. А ако нямате парите да платите сметката, приложете вълшебната сила на благодарността, напишете „Благодаря за парите“ и се почувствайте така, сякаш благодарите, защото сте имали парите да платите сметката!

Чувството на благодарност за парите, които сте платили, ви гарантира, че ще получите още. Благодарността е като магнитна златна нишка, закачена за парите ви, така че когато давате пари, те винаги се връщат към вас, понякога в същото количество, понякога десетократно, понякога стократно. Изобилието, което получавате в отплата, зависи не от това колко пари сте дали, а от това колко благодарност сте отдали. Когато плащате сметка за четиридесет долара можете да изпитвате толкова благодарност, че да получите обратно стотици долари.

Упражнение по вълшебство номер 9
Магнитът за парите

1. Изброяване на благословенията: направете списък с десет благословения. Запишете си защо сте благодарни. Прочетете списъка, като след всяко благословение произнасяте: благодаря, благодаря, благодаря, и се изпълнете с възможно най-дълбока благодарност за този дар в живота ви.

2. Вземете всички неплатени сметки, които имате, и приложете вълшебната сила на благодарността, като напишете върху тях „Благодаря за парите“. Почувствайте се благодарни, че имате парите да платите сметката, независимо дали ги имате наистина.

3. Вземете десет сметки, които сте платили в миналото, и напишете върху всяка от тях вълшебните думи: „Благодаря — платено.“ Почувствайте се истински благодарни, че сте имали парите да платите сметката.

4. Когато си легнете, вземете Вълшебното камъче в ръка и произнесете вълшебната дума благодаря по отношение на най-хубавото нещо, което ви се е случило днес.