Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Тайната (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Magic, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,1 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2015)
Разпознаване и корекция
karisima (2015)

Издание:

Ронда Бърн. Вълшебството

Американска. Първо издание

ИК „Изток-Запад“, София, 2012

Редактор: Минка Цветомирова

Коректор: Людмила Петрова

История

  1. — Добавяне

Ден 28
Припомнете си вълшебството

„Там е работата при вълшебството. Трябва да знаете, че още е тук, навсякъде около нас, иначе то ще остане невидимо за вас.“

Чарлс де Линт (р. 1951) — писател и изпълнител на келтска народна музика

Всеки ден е уникален; няма ден, който да е еднакъв с някой друг. Хубавите неща, които се случват всеки ден, са винаги различни и винаги променящи се, така че когато си припомняте вълшебството, изброявайки си вчерашните благословения, все едно колко пъти го правите, всеки път ще е различно. Това е една от причините упражнението „Припомнете си вълшебството“ да е сред най-силните постоянни практики за поддържане на вълшебството на благодарността в живота ви. Независимо какви са желанията ви в момента или какви желания може да имате в бъдеще, това упражнение по вълшебство ще остане най-действената практика за целия ви живот.

Най-лесният начин да си припомните благословенията от вчерашния ден е да започнете, като си спомните началото на деня, когато сте се събудили, и да прехвърлите мислено деня, припомняйки си по-важните събития от сутринта, следобеда и вечерта, докато стигнете до времето за лягане. Когато си спомняте вчерашните благословения, това би трябвало да става с лекота; вие просто прехвърляте повърхността на вчерашния ден, а докато я прехвърляте, благословенията ще избликнат на повърхността на съзнанието ви.

Можете да започнете това упражнение по вълшебство, като зададете въпроса:

Кои са хубавите неща, които се случиха вчера?

Винаги когато си зададете въпрос, съзнанието ви незабавно започва да търси отговор. Дали е дошла някаква хубава новина? Дали сте получили или осъществили по вълшебен път някое от желаните от вас неща? Получили ли сте по вълшебен начин неочаквани пари? Чувствали ли сте се особено щастливи? Обадил ли ви се е приятел, с когото отдавна не сте се чували? Може би нещо е протекло прекрасно за вас? Имали сте чудесно телефонно обаждане или имейл? Получили сте комплимент или може би някой е изразил високата си оценка за вас? Помогнал ли ви е някой да решите проблем? Помогнали ли сте вие на някого? Завършили ли сте проект или започнали ли сте нещо ново, което ви въодушевява? Хапнали ли сте любимата си храна или може би сте гледали страхотен филм? Получили ли сте подарък, разрешили ли сте някаква ситуация, имали ли сте стимулираща среща, прекарали ли сте ценни мигове с някого, имали ли сте чудесен разговор или може би сте кроили планове за нещо, което наистина искате да направите?

Припомнете си вълшебството и направете на компютъра си списък с всички вчерашни благословения или го запишете в тетрадка. Прехвърлете мислено вчерашния ден, докато се почувствате доволни, че сте си спомнили благословенията от деня. Те може да са малки неща или големи неща, защото при благословенията важното не е размерът; важното е колко благословения откривате и колко благодарност чувствате за всеки от тях. Докато си припомняте и отбелязвате всеки от тях, просто бъдете благодарни и казвайте за тях вълшебната дума — благодаря.

Когато решите да правите това упражнение по вълшебство след днешния ден, може да го направите съчетано, като в някои дни записвате благословенията си, а в други ги запомняте и си ги казвате на глас или наум. Може да направите един кратък списък с благословенията или пък по-подробен списък, казвайки защо сте благодарни всеки път.

Няма определен брой благословения, които да трябва да откриете във вчерашния ден, защото всеки ден е различен. Но мога да ви уверя, че всеки един ден от живота ви е изпълнен с благословения, и когато отворите очи, за да прозрете тази истина, ще сте отворили сърцето си за вълшебството на живота, а животът ви ще стане богат и великолепен.

„Който има благодарност, ще му/й бъде дадено още и той или тя ще има в изобилие. Който няма благодарност, ще му/й бъде отнето и онова, което има.“

Припомнете си вълшебството — то е било създадено за вас!

Упражнение по вълшебство номер 28
Припомнете си вълшебството

1. Изброяване на благословенията: направете списък с десет благословения. Запишете си защо сте благодарни. Прочетете списъка, като след всяко благословение произнасяте: благодаря, благодаря, благодаря, и се изпълнете с възможно най-дълбока благодарност за този дар в живота ви. Докато четяхте тази книга, вие изброихте 280 благословения!

2. Припомнете си вълшебството, като изброите благословенията от вчерашния ден и ги запишете. Задайте си въпроса: Кои са хубавите неща, които се случиха вчера? Прехвърлете мислено вчерашния ден, докато останете доволни, че сте си спомнили и записали всички благословения от деня.

3. Когато си припомняте всеки от тях, просто казвайте за него наум вълшебната дума благодаря.

4. След днешния ден може да правите това упражнение писмено или като го произнасяте на глас, или като си го казвате наум. Може да направите кратък списък на нещата от вчерашния ден, за които сте благодарни, или да направите по-подробен списък и да кажете защо сте благодарни за тях.

5. Когато си легнете, вземете Вълшебното камъче в ръка и произнесете вълшебната дума благодаря по отношение на най-хубавото нещо, което ви се е случило днес.