Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Тайната (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Magic, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,1 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2015)
Разпознаване и корекция
karisima (2015)

Издание:

Ронда Бърн. Вълшебството

Американска. Първо издание

ИК „Изток-Запад“, София, 2012

Редактор: Минка Цветомирова

Коректор: Людмила Петрова

История

  1. — Добавяне

Ден 24
Вълшебната пръчица

Не ви ли се е искало понякога да имате вълшебна пръчица, така че да можете просто да я размахате и да помогнете на хората, които обичате? Е, днешното упражнение по вълшебство ще ви покаже как можете да ползвате истинската Вълшебна пръчица на живота, за да помагате на другите!

Когато пламенно желаете да помогнете на друг човек, вие имате огромна сила, но когато насочите тази сила чрез благодарност, вече наистина разполагате с Вълшебна пръчица, която може да помага на хората, за които милеете.

Енергията потича натам, накъдето е обърнато вниманието ви, така че когато насочите енергията на благодарността към нуждите на друг човек, натам отива и енергията. Точно поради тази причина Иисус е казвал благодаря, преди да извърши чудо. Благодарността е невидима, но реална енергийна сила и в съчетание с енергията на желанието ви тя е като да имате Вълшебна пръчица.

„Хората, които чакат вълшебна пръчица, пропускат да видят, че вълшебната пръчица са самите ТЕ.“

Томас Ленард (1955 — 2003) инструктор по самоусъвършенстване

Ако някой ваш роднина, приятел или изобщо скъп за вас човек има здравословни проблеми, финансови неприятности, недоволен е от работата си, стресиран е, страда заради приключила връзка, изгубил е увереност в себе си, страда от психически проблеми или е депресиран от живота си, можете да използвате невидимата сила на благодарността, за да му помогнете за здравето, имуществото и щастието му.

За да използвате Вълшебната пръчица за здравето на друг човек, представете си, че здравето на човека е напълно възстановено, и кажете вълшебната дума благодаря, искрено ликувайки от получаването на новината, че той или тя си е възвърнал(а) напълно здравето. Можете да си представите как човекът ви се обажда, за да ви съобщи новината, или да си представите как ви го казва лично и наистина да видите и почувствате реакцията си. Когато успеете да се почувствате толкова благодарни сега, колкото бихте били, когато чуете новината, че здравето на човека е било напълно възстановено, това е гаранция, че благодарността, която чувствате, е възможно най-искрена и най-силна.

За да използвате Вълшебната си пръчица, за да помогнете на някого, когото обичате, по отношение на богатството му, направете същото упражнение по вълшебство и бъдете така благодарни, както ако човекът притежаваше в момента това богатство. Представете си, че богатството му е било напълно възстановено, случило се е и вие казвате вълшебната дума благодаря, защото току-що сте получили смайващата новина.

Ако човек, когото познавате, преминава през труден период, но не знаете от какво точно има нужда, или ако се нуждае от помощ в повече от една област, то може да изпълните същото упражнение по вълшебство и да използвате Вълшебната си пръчица, отдавайки благодарност за неговото щастие или за здравето, богатството и щастието му едновременно.

Днес изберете трима души, които са ви скъпи и които в момента имат нужда от здраве, богатство или щастие, или от трите. Вземете снимка на всеки от хората, ако имате такава, и дръжте тези снимки пред себе си, докато правите упражнението.

Започнете с първия човек, задръжте снимката му в ръка, после затворете очи и в продължение на една минута си представяйте как получавате новината, че човекът си е възстановил напълно онова, от което е имал нужда. Много по-лесно е да си представите себе си как получавате новината, отколкото например да си представите болен човек отново здрав, депресиран човек отново щастлив, или финансово затруднен човек отново забогатял. А и ще изпитате повече вълнение и благодарност, ако включите и себе си в представата.

Отворете очи и все още със снимката в ръка кажете бавно три пъти вълшебната дума благодаря за здравето, богатството или щастието на този човек или за съответното съчетание: Благодаря, благодаря, благодаря за здравето, богатството или щастието на ………………..(името на човека).

Щом приключите с единия от хората, преминете към следващия и изпълнете същите две стъпки, докато завършите упражнението с Вълшебната пръчица, като изпратите здраве, богатство или щастие на всичките трима души.

Можете да използвате това мощно упражнение и когато вървите по улицата или вършите задачите си през деня и се натъкнете на някого, на когото очевидно не му достига щастие, здраве или богатство. Представете си, че имате Вълшебна пръчица, размахайте я мислено, като отдадете искрени благодарности за неговото богатство, здраве или щастие, и знайте, че сте пуснали в действие една истинска енергийна сила.

Използването на благодарността, за да помогнете на някого другиго за неговото здраве, богатство и щастие, е най-големият единичен акт на благодарност, който можете да осъществите. А едно от вълшебните неща в него е, че здравето, богатството и щастието, които пламенно желаете за другите, вие ще привлечете и към себе си.

Упражнение по вълшебство номер 24
Вълшебната пръчица

1. Изброяване на благословенията: направете списък с десет благословения. Запишете си защо сте благодарни. Прочетете списъка, като след всяко благословение произнасяте: благодаря, благодаря, благодаря, и се изпълнете с възможно най-дълбока благодарност за този дар в живота ви.

2. Изберете трима души, които са ви скъпи и на които бихте искали да помогнете да имат повече здраве, богатство или щастие, или и трите.

3. Ако имате снимки на тези трима души, вземете ги и ги дръжте пред себе си, докато правите упражнението с Вълшебната пръчица.

4. Работете с хората един по един, като взимате снимката на човека в ръка. Затворете очи и в течение на една минута си представяйте как здравето, богатството или щастието на човека са напълно възстановени и вие получавате новината за това.

5. Отворете очи и все още със снимката в ръка кажете бавно вълшебните думи: „Благодаря, благодаря, благодаря за здравето, богатството или щастието на ………………..(името на човека)!“

6. Щом приключите с единия, преминете към следващия и изпълнете същите две стъпки, докато завършите упражнението с Вълшебната пръчица за всичките трима души.

Когато си легнете, вземете Вълшебното камъче в ръка и произнесете вълшебната дума благодаря по отношение на най-хубавото нещо, което ви се е случило днес.