Серия
Тайната (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Magic, (Пълни авторски права)
Превод от английски
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,8 (× 4 гласа)

Ден 16
Вълшебството и чудесата в здравето

„Чудесата не противоречат на природата, а само на онова, което ние знаем за нея.“

Свети Августин (354 — 430) — теолог и католически епископ

Би трябвало през повечето време да се чувстваме здрави, енергични и изпълнени с щастие, защото такова усещане поражда цялостното здраве, което е наше рождено право. В действителност обаче много хора често пъти или дори никога не се чувстват така. Мнозина се сблъскват с болести, с проблеми с функционирането на тялото им или страдат от пристъпи на депресия и други психически здравословни разстройства, всички те признаци на далеч недобро здраве.

Благодарността е един от най-бързите начини, които знам, да започнете по вълшебен начин да се чувствате напълно здрави, каквито би трябвало да бъдете телесно и душевно. Всички чудеса на изцелението, които виждаме да се случват, са просто резултат от мигновеното възстановяване на цялостното здраве на човешкото тяло, което преди това се е намирало в непълно и несъвършено здраве. Ако смятате, че благодарността не прави чудеса със здравето и тялото ви, прочетете някои от хилядите истории за чудеса на Тайния уебсайт: www.thesecret.tv/stories.

Вълшебната сила на благодарността увеличава естествения поток на здравето към ума и тялото и може да помогне на тялото да оздравее по-бързо, както показват безброй изследвания. Вълшебната сила на благодарността действа също така ръка в ръка с добрата грижа за тялото, храненето и медицинската помощ, която сте избрали да приемете.

Ако тялото ви има някакво заболяване или разстройство, разбираемо е, че може да имате негативни чувства към тях, като например тревога, потиснатост или страх. Само че негативните чувства към болестта не възстановяват здравето. Всъщност те имат точно обратния ефект — отслабват още повече здравето. За да засилите здравето си, трябва да замените негативните чувства с добри чувства, а благодарността е най-лесният начин да направите това.

Много хора имат критична нагласа и изпитват неудовлетворение от външния си вид. За съжаление, тези мисли и чувства също намаляват вълшебния поток на здравето. Ако в тялото ви има нещо, което не харесвате, вие проявявате неблагодарност по отношение на тялото си. Замислете се за това. Съгласно закона за привличането оплакванията от тялото ви носят още повече проблеми, от които да се оплаквате, и така оплакванията от тялото или външността ви излагат на риск самото ви здраве.

„Който няма благодарност (за здравето и тялото си), от него ще се отнеме и това, което има.“

„Който има благодарност (за здравето и тялото си), нему ще се даде, и ще има изобилие.“

Може в момента да сте болен или да ви е зле, дори може да сте в силни болки, но ако четете тези думи, вие продължавате да получавате дара на здравето. Може да е много трудно да се постигне чувство на благодарност, когато човек е болен или нещо го боли, но дори и най-мъничката благодарност помага за увеличаването на вълшебния поток на здравето в тялото.

Днешното упражнение, „Вълшебството и чудесата в здравето“, има за цел да засили рязко здравето и щастието ви. Ще предприемем един подход от три стъпки за ускоряване на резултатите.

 

 

Стъпка 1: здравето, на което сте се радвали (минало)

Помислете си за чудесното здраве, на което сте се радвали през детството, юношеството и зрелостта си. Помислете си за моментите, когато сте се чувствали пълни с енергия и сте били щастливи. Припомнете си три отделни случая, когато сте се чувствали на върха на щастието си, кажете вълшебната дума благодаря и почувствайте искрена благодарност за тези моменти. Ако се замислите за големите мигове в живота си, ще успеете много лесно да си спомните три такива случая.

 

 

Стъпка 2: здравето, на което продължавате да се радвате (настояще)

Помислете за здравето, на което продължавате да се радвате днес, и се изпълнете с благодарност за всеки орган, система и сетиво, които в момента работят добре в тялото ви. Изберете пет функции на тялото ви, които са добре, и една по една кажете за тях вълшебната дума благодаря.

 

 

Стъпка 3: здравето, на което искате да се радвате (бъдеще)

За днешното упражнение по вълшебство ще изберете едно нещо, което искате да подобрите в тялото си, но ще използвате за него вълшебната сила на благодарността по много специален начин. Помислете си за идеалното състояние на онова, което искате да подобрите. Когато отдавате благодарност за идеалното състояние на нещо, вие задвижвате процеса по възстановяването на това състояние.

Много често, когато на човек му диагностицират някаква болест или заболяване, той не само започва да говори много за нея, започва да проучва болестта, събирайки информация за възможните влошаващи се симптоми и опасни изходи. С други думи, отдава цялото си внимание на заболяването. Законът за привличането обаче твърди, че не можем да накараме един проблем да изчезне, като се съсредоточаваме върху него, защото съсредоточаването върху проблема може само да го влоши. Вместо това трябва да направим точно обратното, да се съсредоточим върху идеалното състояние на онази част от тялото ни, която не е добре, и да посветим на него мислите и чувствата си. Благодарността за идеалното състояние на която и да било част от тялото ни впряга мощно в действие мислите и чувствата ни, за да привлечем като магнит това състояние към нас — с един замах!

Отделете една минута, за да си представите нагледно себе си в идеалното телесно състояние, което желаете. И когато видите мислено тялото си по начина, по който го искате, бъдете благодарни за него, сякаш наистина го имате.

Така ако искате по вълшебен път да възстановите здравето на бъбреците си, бъдете благодарни за силните и здрави бъбреци, които филтрират и прецеждат всички отпадъчни продукти от тялото ви. Ако искате по вълшебен път да възстановите здравето на кръвта си, бъдете благодарни за чистата и здрава кръв, която пренася кислород и хранителни вещества до всички части на тялото ви. Ако искате по вълшебен път да възстановите здравето на сърцето си, отдайте благодарност за силното и здраво сърце, което поддържа доброто състояние на всеки орган в тялото ви.

Ако искате по вълшебен път да подобрите зрението си, тогава отдайте благодарност за отличното виждане. Ако искате да подобрите слуха си, отдайте благодарност за идеалното чуване. Ако искате повече гъвкавост, отдайте благодарност за съвършено гъвкавото и подвижно тяло. Ако искате да промените теглото си, първо помислете за идеалното тегло, което искате да имате, а после си се представете с това идеално тегло и отдайте благодарност за него, сякаш вече сте го постигнали.

Каквото и да искате да подобрите, първо си се представете в това идеално състояние, а после бъдете благодарни за идеалното състояние, сякаш вече сте в него.

„Естествените сили вътре в нас са истинските лечители на болестта.“

Хипократ (ок. 460 г.пр. Хр. — ок. 370 г.пр. Хр.) — Баща на западната медицина

Ако трябва, можете да правите всеки ден упражнението „Вълшебството и чудесата в здравето“, а можете да го правите и многократно в рамките на един ден, ако искате наистина да ускорите вълшебното възстановяване на цялостното си здраве или да подобрите тялото си в някакво отношение. Много е важно обаче винаги когато имате негативна мисъл или чувство за настоящото състояние на тялото или здравето си, да ги замените, като веднага си представите себе си в идеалното състояние, което искате, и като бъдете истински благодарни, сякаш вече сте го постигнали.

Най-ефикасният начин да си осигурите здраве, освен като се грижите добре за тялото си, е да продължавате да бъдете благодарни за здравето си.

Упражнение по вълшебство номер 16
Вълшебството и чудесата в здравето

1. Изброяване на благословенията: направете списък с десет благословения. Запишете си защо сте благодарни. Прочетете списъка, като след всяко благословение произнасяте: благодаря, благодаря, благодаря, и се изпълнете с възможно най-дълбока благодарност за този дар в живота ви.

2. Припомнете си три отделни случая в живота си, когато сте се чувствали на върха на щастието си, и отдайте искрена благодарност за тези случаи.

3. Помислете си за пет функции на тялото ви, които са добре, и една по една отдайте благодарност за всяка от тях.

4. Изберете едно нещо в тялото или здравето си, което искате да подобрите, и отделете една минута да си представите нагледно себе си в идеалното състояние на тялото или здравето си. После отдайте благодарност за това идеално състояние.

5. Когато си легнете, вземете Вълшебното камъче в ръка и произнесете вълшебната дума благодаря по отношение на най-хубавото нещо, което ви се е случило днес.