Читателски коментари (за „Вълшебството “ от Ронда Бърн)

  • 1. Иво Х (31 юли 2022 в 05:05)

    Никой ли не е прочел книгата, че да си отдели малко време и да напише мнението си? Това ще помогне на другите при решението дали и те да почнат да четат книгата. И обратно, мненията на друкгите за прочетени книги, ще бъдат в полза. Щом си давате работа със смъкването на тази книга, значе си заслужава.

    • 3. Operation_Z (31 юли 2022 в 18:36)

      Прегледах книгата, Иво, и щом държиш, ще споделя мнението си. А то е, че има книги, чиито автори пишат с една-единствена цел — да изкарат достатъчно пари, за да не им се налага никога повече в живота си да спазват правилата, които описват във въпросните книги ???? Типичен пример — всяка книга за ползите от лечебния глад. Още по-типичен — конкретното произведение. Както става ясно от биографичните бележки за авторката:

      През 2006 г. Ронда Бърн описва своите познания и жизнен път в книгата „Тайната“ и в едноименния документален филм. В тях тя описва какво трябва да направи човек, за да приложи природните закони и да създаде щастие, любов, здраве и просперитет в живота си. Книгата става бестселър №1 в списъка на „Ню Йорк Таймс“, като са продадени над 19 милиона копия от нея, а филмът в над 2 милиона. Преведена е на над 40 езика по света.

      През 2007 г. Ронда Бърн е включена в списъка на 100-те най-влиятелни хора в света според списание „Таймс“ и участва в шоуто на Опра Уинфри.

      Ронда Бърн живее в луксозно предградие на Лос Анджелис.

      Уверявам те, че сред познатите ми, радващи се на щастие, здраве и просперитет (разбирай — притежаващи от 6- до 8-цифрени банкови сметки) няма нито един, който е чел подобни глупости. Или който би отделил и минута време, за да ги прочете. Започне ли някой да те успива кротко и напоително с благи библейски приказки как трябва да си благодарен за това, което имаш — бъди сигурен, че ръката му вече бърка в джоба ти. В действителност целите му са:

      — да ти продаде нещо негово, което няма никаква реална стойност;

      — да те подтикне да рекламираш безплатно въпросното нещо, за да го продаде на много други хора;

      — да те убеди колко е велик и мъдър, за да вдигаш безплатно популярността му, а той да прибира дивидентите.

      Още по-грозна картинка е, когато това се прави, вдъхвайки фалшива надежда на болни и страдащи хора: „Не се лекувайте, не се опитвайте да направите всичко по силите си, за да оцелеете, а си купете с последните си стотинки моята книга, молете се и бъдете благодарни, че още сте живи. А ви обещавам, че ще оздравеете и ще забогатеете! Пък ако евентуално се споминете — такава е била божията воля, никой не е завинаги на тоя свят…“

      Или когато авторът или PR-ите му си регистрират фалшиви профили и оставят хвалебствени отзиви, които след това се използват в рцензията на книгата като „мнения на читатели“.

      На кратко — тази книга и подобните и са литратурния аналог на инжекция хероин венозно — ще ви накарат известно време да се чувствате чудесно, но реалното ви положение няма да се подобри. И колкото повече живеете, откъснат от реалността, толкова по-зле ще става…

      • 4. Victor (13 август 2022 в 04:22)

        Operation_Z, с риск да не спазя съвсем точно правилата, изказвам моите благодарности за това, което сте написал. Доволен съм, че винаги се намира някой като вас, почти винаги де, който да напише нещата както са. То и преди, но още повече сега, като ти каже някой добър ден, трябва да прецениш дали не е някакъв пиар похват за зарибяване, хаха.

  • 2. Иво Х (31 юли 2022 в 05:18)

    Слагам някои мнения от чешките читатели.

    Вълшебството е в благодарността. Благодарността е вълшебство. ❣️ Книга за благодарността и признателността.

    Резюме: Говоренето с благодарност е учтиво и приятно. Да бъдеш благодарен е щедро и благородно. Но да живееш с благодарност означава да се докоснеш до небесата. ✨

    Книгата ми хареса. Трябва да кажа, че преди да започна да чета тази книга, много отдавна, практикувах всичко, което е описано тук, може би още от дете. Не разбирам защо хората (някои от тях) не са способни да направят това или още повече — не са способни да го приемат у другите. За мен да благодаря (на всички и на всичко) е нещо нормално, всеки ден. Още по-тъжно ми е, когато другите не са в състояние да благодарят на друг човек за нещо, което той прави за тях, и го приемат като свършен факт. А по-вероятно е хората, които изпитват благодарност, да бъдат гледани като странни (защо казвате „благодаря“?). Така че може би колкото повече хора прочетат тази книга сега, толкова по-хубаво място ще бъде светът за всички нас :o) Благодаря ти , Ронда o)

    За мен това е приятна среща и ласка в точния момент в борбата с трудното заболяване. Благодаря ви.

    Абсолютно възхитителна книга, която ще ви обогати по много начини, ако й позволите и я разберете добре. Известно време следвах съветите ѝ и редовно практикувах изброените дейности, като мога да добавя, че изведнъж дните ми станаха по-хубави и се чувствах значително по-добре психически.

  • 5. Тобиас (1 септември 2022 в 22:39)

    Не ми хареса. Много манипулативно. Блажени вярващите…

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.