Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Тайната (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Magic, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,1 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2015)
Разпознаване и корекция
karisima (2015)

Издание:

Ронда Бърн. Вълшебството

Американска. Първо издание

ИК „Изток-Запад“, София, 2012

Редактор: Минка Цветомирова

Коректор: Людмила Петрова

История

  1. — Добавяне

Вълшебството никога не свършва

Аз съм изпълнена с благодарност във всеки ден от живота си и вече не мога да си представя как съм живяла дни, месеци и години, без да изпитвам благодарност по един или друг начин всеки ден. Благодарността е станала част от личността ми, тя е в клетките ми, тя е модел в подсъзнанието ми.

Ако обаче животът ни повлече и забравим да изпитваме благодарност в течение на някакъв период от време, вълшебството ще се изпари. Аз използвам вълшебството в живота си като ориентир, който да ми подсказва дали изпитвам достатъчно благодарност или трябва да изпитвам повече. Наблюдавам внимателно живота си и ако установя, че не се чувствам достатъчно щастлива, увеличавам благодарността си. Ако в определена област от живота ми започнат да възникват разни дребни проблеми, веднага увеличавам упражненията по благодарност в тази област.

Вече не съм заслепена от фалшивата външност. Вместо нея търся добротата, за която да бъда благодарна, във всяко обстоятелство, знаейки, че тя е там. А после яко дим, нежеланото нещо магически изчезва!

„Започнах да отдавам благодарност за малките неща и колкото по-благодарна ставах, толкова повече растеше богатството ми. Това е така, защото онова, върху което се съсредоточите, се увеличава, а когато се съсредоточите върху добротата в живота ви, вие създавате повече от нея. Благоприятните възможности, отношенията с хората, дори парите потекоха към мен, когато се научих да бъда благодарна, каквото и да се случеше в живота ми.“

Опра Уинфри (р. 1954) — медийна личност и бизнес дама

Чрез изпитването на благодарност вие използвате един непоклатим закон на Вселената; тя е дар на Вселената за вас и съществува, за да я използвате и да усъвършенствате живота си.

 

 

Вселената и вие

Съществува ниво, което можете да достигнете чрез благодарност и което води до неограничено изобилие в живота ви. Начинът, по който се достига това ниво на благодарност, е посредством вашата връзка с Вселената, или ако предпочитате, с Божия дух.

Може да сте склонни да мислите за Вселената като нещо отделно от вас, а когато се замислите за нея, да вдигате поглед нагоре към небето. Макар Вселената несъмнено да е над вас, тя е също и под вас, зад вас, до вас, както и във всяко отделно нещо и всеки отделен човек. Това означава, че Вселената е във вас.

„Каквото отгоре, такова и отдолу. Каквото отвътре, такова и отвън. Само с това познание можете да правите чудеса.“

Изумруденият скрижал (ок. 5000 — 3000 г.пр. Хр.)

Когато разберете, че Вселената е вътре във вас и че по самата си природа тя е за вас и иска да имате повече живот, повече здраве, повече любов, повече красота и повече от всичко, което желаете, ще усетите искрена благодарност към Вселената за всичко, което получавате в живота си. И ще сте установили лична връзка между себе си и Вселената.

Колкото по-искрена благодарност чувствате към Вселената за всичко, което получавате, толкова по-близка става връзката ви с Вселената — и тогава можете да достигнете нивото на неограниченото изобилие чрез вълшебството на благодарността.

Вие ще сте отворили напълно сърцето и ума си за вълшебството на благодарността, а с нея ще докоснете живота на всеки, с когото общувате. Ще станете приятел на Вселената. Ще станете проводник на безгранични дарове на Земята. Когато се сближите с Вселената, когато почувствате близостта на Вселената вътре в себе си, от този момент нататък светът ще ви принадлежи и няма да има нищо, което да не можете да бъдете, да имате или да направите!

 

 

Отговорът е в благодарността

Благодарността е лекът за съсипани или трудни взаимоотношения, за липсата на здраве или пари, както и за нещастието. Благодарността премахва страха, тревогата, скръбта и потиснатостта и носи щастие, яснота, търпение, доброта, състрадание, разбиране и душевен мир. Благодарността носи решения на проблемите и възможности и средства за осъществяване на мечтите ви.

Благодарността стои зад всеки успех и отваря вратите към нови идеи и открития, както са доказали великите учени Нютон и Айнщайн. Представете си, ако всеки учен следваше техните стъпки; светът щеше да бъде тласнат напред към нови области на разбирането, растежа и напредъка. Настоящите граници щяха да бъдат прескочени, щяха да се правят разтърсващи открития в технологиите, физиката, медицината, психологията, астрономията и всяка научна област.

Ако благодарността стане задължителен предмет в училищата, ще видим едно поколение от деца, които ще издигнат цивилизацията ни чрез впечатляващи постижения и открития, като заличат разногласията, сложат край на войните и донесат мир на света.

Страните, които ще поведат света към бъдещето, са онези, чиито лидери и народи са най-благодарни. Благодарността на един народ би довела до процъфтяването и забогатяването на страната, би намалила рязко болестите и заболяванията, бизнесът и производството биха се засилили, а цялата страна би била обхваната от щастие и мир. Бедността би изчезнала и не би имало нито един гладуващ човек, защото една благодарна страна не би допуснала да съществува подобно нещо.

Колкото повече хора открият вълшебната сила на благодарността, толкова по-бързо тя ще се понесе из света и ще доведе до революция на благодарността.

 

 

Вземете вълшебството със себе си

Взимайте благодарността със себе си, където и да идете. Наситете с вълшебството на благодарността своите увлечения, срещи, действия и житейски ситуации, за да се сбъднат всичките ви мечти. В бъдеще, ако животът ви изправи пред трудна ситуация, над която смятате, че нямате контрол, и не знаете какво да правите, вместо да се тревожите или плашите, обърнете се към вълшебството на благодарността и бъдете благодарни за всичко друго в живота си. Когато съзнателно благодарите на добротата в живота си, обстоятелствата около трудната ситуация ще се променят по вълшебен начин.

„Ние му показахме (на човека) пътя: дали той ще е благодарен, или неблагодарен (зависи от волята му).“

Коран (Сура Ал-Инсан, 76:3)

Произнесете вълшебната дума благодаря. Кажете я на глас, извикайте я от покривите, прошепнете я на себе си, повтаряйте си я наум или я почувствайте в сърцето си, но където и да отидете от този ден нататък, взимайте благодарността и нейната вълшебна сила със себе си.

За да имате вълшебен живот, изпълнен с изобилие и щастие, отговорът е на устните ви, той е в сърцето ви, готов е и ви очаква, за да осъществи вълшебството!