Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Тайната (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Magic, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,1 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2015)
Разпознаване и корекция
karisima (2015)

Издание:

Ронда Бърн. Вълшебството

Американска. Първо издание

ИК „Изток-Запад“, София, 2012

Редактор: Минка Цветомирова

Коректор: Людмила Петрова

История

  1. — Добавяне

Ден 20
Вълшебството на сърцето

„Благодарността е паметта на сърцето.“

Жан-Батист Масийо (1743 — 1818) — френски революционен деец

Може вече да сте се досетили, че при всяко вълшебно упражняване на благодарност целта винаги е да почувствате благодарността колкото се може по-силно. Причината за това е, че когато увеличавате отвътре чувството си на благодарност, нещата, за които трябва да сте благодарни във външния свят, също се множат.

Накрая, след като сте практикували благодарност за дълъг период от време, ще започнете автоматично да я чувствате дълбоко в сърцето си. Днешното упражнение по вълшебство обаче ще съкрати времето, което обичайно е необходимо за достигането на това ниво.

Упражнението Вълшебството на сърцето има за цел да направи неимоверно дълбока благодарността, която изпитвате, като съсредоточи ума ви върху областта на сърцето, докато казвате и чувствате вълшебната дума благодаря. Научните изследвания са показали, че ако се съсредоточите върху сърцето си, докато изпитвате благодарност, сърдечният ви ритъм веднага става много по-хармоничен, което води до значителни подобрения в имунната ви система и здравето ви. Това ви дава представа колко могъщо е Вълшебството на сърцето. Ще трябва малко да се поупражнявате първия път, когато го опитате, но усилията си заслужават. След няколко опита ще сполучите и всеки път, когато го практикувате, чувството ви на благодарност ще нараства многократно.

За да изпълните Вълшебството на сърцето, съсредоточете ума и вниманието си върху областта около сърцето си. Няма значение дали сте се съсредоточили върху външната или вътрешната част на тялото си. Затворете очи, защото това ще ви улесни, и задържайки съзнанието си съсредоточено върху сърцето си, кажете наум вълшебната дума благодаря. След като сте го направили няколко пъти, няма да има нужда да си затваряте повече очите, но като общо правило ще усетите много повече благодарност, ако затворите очи.

Има няколко неща, които можете да направите, за да усвоите Вълшебството на сърцето наистина бързо. Можете да сложите дясната си ръка върху областта около сърцето, за да държите ума си съсредоточен там, докато казвате вълшебната дума благодаря. Или може да си представяте, че вълшебната дума благодаря извира по-скоро от сърцето ви, отколкото от ума ви, докато я казвате.

Като част от днешното упражнение по вълшебство вземете своя Списък с десет най-големи желания и приложете Вълшебството на сърцето върху всяко желание. Прочетете наум или на глас всяко желание и когато стигнете до края на всяко от тях, затворете очи, съсредоточете ума си върху областта около сърцето, задръжте ума си върху тази област и кажете вълшебната дума благодаря отново, бавно. И тук може да използвате съветите, които ви дадох по-горе, ако това ще ви помогне. След като сте изпълнили Вълшебството на сърцето за всяко от желанията си, вие не само ще сте увеличили дълбочината, до която можете да стигнете в благодарността си, но и значително ще сте увеличили своята благодарност за десетте си най-големи желания.

Може да продължите да прилагате Вълшебството на сърцето върху желанията си редовно, ако искате да ускорите сбъдването им, или да използвате Вълшебството на сърцето всеки път, когато казвате вълшебната дума благодаря. Дори и да използвате Вълшебството на сърцето само два-три пъти на ден, това ще има голям ефект върху щастието ви и върху вълшебството в живота ви.

След като сте приложили Вълшебството на сърцето няколко пъти, ще усетите огромно увеличение в дълбочината на чувството си, а при благодарността най-важното е дълбочината на чувството, защото колкото по-дълбоко е чувството, толкова по-голямо е изобилието, което ще получите. Първият физически признак, че сте задълбочили чувството си, може да е леко изтръпване около сърцето ви или прилив на радост, преминаващ през цялото ви тяло. Очите ви може да се насълзят или да ви полазят тръпки. Това, което е сигурно, е, че ще започнете да чувствате дълбок мир и щастие, каквито никога преди не сте изпитвали!

Упражнение по вълшебство номер 20
Вълшебството на сърцето

1. Изброяване на благословенията: направете списък с десет благословения. Запишете си защо сте благодарни. Прочетете списъка, като след всяко благословение произнасяте: благодаря, благодаря, благодаря, и се изпълнете с възможно най-дълбока благодарност за този дар в живота ви.

2. Съсредоточете ума и вниманието си върху областта около сърцето си.

3. Затворете очи докато сте съсредоточени върху областта около сърцето си и мислено кажете вълшебната дума благодаря.

4. Вземете списъка с десетте си най-големи желания и приложете Вълшебството на сърцето, като прочетете всяко желание, а после затворите очи, съсредоточите ума си върху областта около сърцето и бавно кажете отново благодаря.

4. Когато си легнете, вземете Вълшебното камъче в ръка и произнесете вълшебната дума благодаря по отношение на най-хубавото нещо, което ви се е случило днес.