Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Тайната (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Magic, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,1 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2015)
Разпознаване и корекция
karisima (2015)

Издание:

Ронда Бърн. Вълшебството

Американска. Първо издание

ИК „Изток-Запад“, София, 2012

Редактор: Минка Цветомирова

Коректор: Людмила Петрова

История

  1. — Добавяне

Ден 19
Вълшебни крачки

„По сто пъти всеки ден си напомням, че моят вътрешен и външен живот зависи от труда на други хора, живи и мъртви, и че трябва да положа усилия, за да се отплатя в същата мяра, в която съм получил и още получавам.“

Алберт Айнщайн (1879 — 1955) — физик, носител на нобелова награда

С тези си думи Айнщайн ни е оставил дар, равностоен на научните му открития. Дал ни е една от магическите тайни на успеха му. Благодарност — всеки ден!

Айнщайн е вдъхновителят на днешното упражнение по вълшебство и вие ще последвате стъпките му, за да доведете успеха във вашия живот. Днес и вие като Айнщайн ще кажете благодаря сто пъти и ще го сторите, като направите сто Вълшебни крачки. Макар да ви изглежда невероятно, че правенето на крачки може да внесе промяна в живота ви, ще откриете, че това е едно от най-мощните неща, които можете да сторите.

„Бог ви е дал дара на 86 400 секунди днес. Използвахте ли една от тях, за да кажете «благодаря»?“

Уилям А. Уорд (1921 — 1994) — писател

За да предприемете Вълшебните крачки, направете една крачка и кажете наум вълшебната дума благодаря, когато кракът ви допре земята, а после кажете отново благодаря, когато другият ви крак допре земята. Единия крак, благодаря, другия крак, благодаря, и така продължавайте да казвате вълшебните думи с всяка крачка.

Най-хубавото във Вълшебните крачки е, че можете да правите произволен брой Вълшебни крачки навсякъде и по всяко време; у дома от едната стая до другата, отивайки да си вземете обяда или кафето, изхвърляйки боклука, отивайки на бизнес среща, на път да хванете такси, влак или автобус. Можете да правите Вълшебните крачки на път към всяко нещо, важно за вас, като например изпити, интимна среща, интервю за работа, прослушване, среща с клиент, посещение в банката, на зъболекар, лекар, фризьор, на мач на любимия ви отбор, по коридори, летищни терминали, в паркове или от една пресечка до друга.

Аз правя Вълшебните крачки около дома си, от леглото до банята, от кухнята до спалнята и навън до колата и пощенската кутия. Винаги когато вървя по улицата или отивам някъде пеша, избирам някаква точка като моя цел и отдавам благодарност с крачките си през целия път.

Ако обърнете внимание как се чувствате, преди да започнете, ще забележите голяма разлика с начина, но който се чувствате, след като сте направили Вълшебните крачки. Няма значение, че може да не успеете да почувствате много благодарност, докато ги правите; гарантирам ви, че въпреки това после ще се почувствате по-добре. Ако сте потиснати, Вълшебните крачки ще ви накарат да се почувствате по-добре, а дори и вече да се чувствате чудесно, Вълшебните крачки ще повдигнат духа ви още повече!

За да направите Вълшебните си крачки най-ефективни, изпълнявайте ги в продължение на около деветдесет секунди; толкова е необходимо на средностатистическия човек, за да измине сто крачки със спокоен ход. Това упражнение не изисква да се направят точно сто крачки, а да се направят поне толкова, защото вероятно ще е необходим поне такъв брой крачки, за да се получи промяна в начина, по който се чувствате. След като веднъж сте си изяснили приблизителното разстояние, можете да правите своите сто крачки на благодарност по всяко време на деня. Не бройте крачките, докато правите упражнението, защото тогава ще броите, вместо да казвате с всяка крачка благодаря, — вълшебната дума.

Когато завършите днешното упражнение по вълшебство, ще сте казали вълшебната дума благодаря сто пъти! През колко дена от живота си сте казвали благодаря сто пъти?

А Айнщайн го е правил всеки ден!

Упражнение по вълшебство номер 19
Вълшебни крачки

1. Изброяване на благословенията: направете списък с десет благословения. Запишете си защо сте благодарни. Прочетете списъка, като след всяко благословение произнасяте: благодаря, благодаря, благодаря, и се изпълнете с възможно най-дълбока благодарност за този дар в живота ви.

2. Направете с благодарност сто Вълшебни крачки (в продължение на около деветдесет секунди) по което и да било време през деня.

3. На всяка крачка казвайте и чувствайте вълшебната дума благодаря.

4. Когато си легнете, вземете Вълшебното камъче в ръка и произнесете вълшебната дума благодаря по отношение на най-хубавото нещо, което ви се е случило днес.