Серия
Тайната (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Magic, (Пълни авторски права)
Превод от английски
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,8 (× 4 гласа)

Ден 17
Вълшебният чек

„Във вълшебния свят няма съвпадения, нито случайности. Нищо не се случва, без някой да го е пожелал.“

Уилям С. Бъроус (1914 — 1997) — писател и поет

Когато насочите вълшебната сила на благодарността към някакво негативно състояние, възниква ново състояние, което премахва старото. Това означава, че когато стигнете до положението да се чувствате благодарни за парите повече, отколкото чувствате липсата им, възниква ново състояние, което по вълшебен начин премахва липсата на пари и я заменя с повече пари.

Всички лоши чувства, свързани с парите, отблъскват парите от вас и намаляват количеството им в живота ви, а всеки път, когато се почувствате зле заради пари, вие ги намалявате още малко. Ако изпитвате чувства като завист, разочарование, тревога или страх заради пари, няма как да получите повече пари. Според закона за привличането сходните неща се привличат, така че ако се чувствате разочаровани, че нямате достатъчно пари, ще ви се случват още разочароващи обстоятелства, свързани с безпаричие. Ако се тревожите за пари, ще ни се случват още тревожни ситуации, свързани с пари. Ако се страхувате за състоянието на парите си, ще ви се случват още ситуации, които ще продължат да будят у вас страх за парите.

Колкото и да е трудно, трябва да пренебрегнете настоящата си ситуация и всяка липса на пари, в която може да сте изпаднали в момента, а благодарността е най-сигурният начин за това. Не можете да сте едновременно благодарни за парите и разочаровани за парите. Не можете едновременно да имате благодарствени и тревожни мисли за парите. Нито можете едновременно да сте благодарни за парите и да имате мисли, изпълнени със страхове. Когато сте благодарни за парите, вие не само възпирате негативните мисли и чувства, които отблъскват парите от вас, но и правите тъкмо онова, което привлича повече пари към вас!

Вече сте се упражнявали да бъдете благодарни за парите, които сте получили и продължавате да получавате. Така че преди да използвате вълшебната сила на благодарността за парите, които искате, трябва да разберете различните начини и пътища, по които парите или богатството могат да се появят в живота ви. Защото ако не сте благодарни всеки път, когато богатството или парите ви се увеличават, ще попречите на изобилието да се стече към вас.

Парите може да дойдат при вас чрез получаването на неочакван чек, увеличение на заплатата, лотарийна печалба или изненадващ паричен подарък от някого. Парите ви може да се увеличат и когато някой друг спонтанно плати сметката за кафето, обяда или вечерята ви, когато се каните да си купите нещо и откриете, че цената му е намалена, когато има връщане на част от парите при покупка или когато някой ви подари нещо, което е трябвало да си купите. Крайният резултат във всеки един от тези случаи е, че имате повече пари! Така че когато възникне някаква ситуация, запитайте се: означава ли тази ситуация, че ще имам повече пари? Защото ако е така, трябва да сте много благодарни за парите, които получавате посредством тази ситуация!

Ако кажете на приятел, че се каните да купите нещо, а приятелят ви предложи да ви заеме или да ви даде точно същото нещо, защото не го ползва, или ако планирате пътуване и чуете за промоция и в крайна сметка се възползвате от нея, или ако кредитната ви институция намали лихвите си, или ако провайдърът ви ви предложи по-добър пакет, вашите пари магически се увеличават чрез спестяването на пари. Давате ли си сметка за безбройните ситуации, в които можете да получите пари?

Най-вероятно някои от тези ситуации са ви се случвали в миналото и независимо дали сте ги осъзнавали тогава, те са се случили, защото вие сте ги привлекли. Когато обаче благодарността стане за вас начин на живот, вие привличате вълшебни ситуации през цялото време! Много хора го наричат късмет, но това изобщо не е късмет; това е Универсален закон.

Всички обстоятелства, които водят до това да имате повече пари или да получите нещо, което струва пари, са резултат от вашата благодарност. Ще изпитате голяма радост, научавайки, че вие сте го направили, а когато съчетаете тази радост с благодарност, ще имате истинска магнетична сила, която ще продължава да привлича все повече и повече изобилие.

Когато дойдох в Съединените щати преди няколко години, аз пристигнах с два куфара. Работех в празен апартамент с компютъра в скута си. Нямах кола, затова почти навсякъде ходех пеша. Но бях благодарна за всичко. Бях благодарна да съм в Съединените щати, бях благодарна за работата, която вършех, бях благодарна за празния апартамент с неговите четири чинии, четири ножа, четири вилици и четири лъжици. Бях благодарна, че мога да отида пеша до повечето места, и бях благодарна, че отсреща на улицата имаше стоянка за таксита. Тогава се случи нещо невероятно — един мой познат реши да ми подари шофьор и кола за няколко месеца. Освен компютъра, живеех само с най-елементарните неща, а сега изведнъж се оказах със собствен шофьор и кола! Бях благодарна и ми бе дадено още. Точно така се случва вълшебството с благодарността.

Днешното упражнение по вълшебство за парите, които искате да получите, е донесло изумителни резултати на много хора. В края на упражнението ще намерите празен Вълшебен чек от Благодарствената банка на Вселената и ще си попълните Вълшебния чек на самите себе си. Попълнете сумата, която искате да получите, заедно с името и днешна дата. Изберете конкретна сума за едно нещо, което наистина искате, защото ще сте в състояние да изпитате повече благодарност за парите, когато знаете за какво ще ги похарчите. Парите са средство за онова, което искате, но те не са крайният резултат, затова ако просто мислите за пари изобщо, няма да можете да изпитате толкова благодарност. Когато си представите как получавате нещата, които наистина искате, или правите нещата, които наистина искате, ще усетите много повече благодарност, отколкото ако просто сте благодарни за парите.

Можете да преснимате или да сканирате Вълшебния чек от книгата. Можете да получите и предостатъчно празни Вълшебни чекове от: www.thesecret.tv/magiccheck.

Ако искате, може да започнете с по-малка сума при първия си Вълшебен чек, а след като получите по-малката сума, да продължите да увеличавате сумите на следващите си чекове. Предимството на започването с по-малка сума е, че когато магически я получите, ще знаете, че вие сте го направили и ще разберете със сигурност, че вълшебството на благодарността действа, а благодарността и радостта, които ще изпитате, ще ви помогнат да повярвате в по-големите суми.

След като сте попълнили данните във Вълшебния чек, вземете го в ръце и помислете за конкретното нещо, за което искате парите. Извикайте в мислите си картината и си представете себе си как наистина използвате парите, за да получите тъкмо онова, което искате, като вложите в това колкото се може повече въодушевление и благодарност.

Може би искате парите за нови обувки, компютър или ново легло тогава представете си как наистина си купувате в магазина онова, което искате. Ако купувате желаното нещо онлайн, представете си как получавате доставката, така че да усетите въодушевление и благодарност. Може да искате парите да заминат за чужбина или да отидат за образованието на детето ви в колежа, тогава представете си как си купувате самолетен билет или откривате спестовна банкова сметка. И се почувствайте така щастливи и благодарни, сякаш наистина се е случило!

След като сте изпълнили тези стъпки, вземете Вълшебния чек със себе си днес или го сложете на място, където ще го виждате често. Поне още два пъти през деня вземете Вълшебния чек в ръцете си, представете си как наистина използвате парите за онова, което сте искали, и се почувствайте колкото се може по-благодарни и въодушевени, сякаш наистина го правите. Ако искате, можете да го правите и повече пъти на ден. Както и с всяко друго упражнение по вълшебство, няма начин да прекалите.

В края на деня или оставете Вълшебния чек там, където е бил, или го сложете на друго видно място, където ще го виждате ежедневно. Може да го сложите на банята в огледалото, на хладилника, под Вълшебното си камъче, в колата или в портмонето си, или пък на компютъра си. Всеки път, когато видите Вълшебния чек, почувствайте се така, сякаш сте получили парите, и бъдете благодарни, че вече можете да имате или да направите онова, което искате.

Когато получите парите от вашия Вълшебен чек, или ако получите по друг магически начин нещото, за което сте искали да похарчите парите, сменете чека с нова сума за нещо друго, което наистина искате, и продължете с упражнението с Вълшебния чек толкова дълго, колкото желаете.

Упражнение по вълшебство номер 17
Вълшебният чек

1. Изброяване на благословенията: направете списък с десет благословения. Запишете си защо сте благодарни. Прочетете списъка, като след всяко благословение произнасяте: благодаря, благодаря, благодаря, и се изпълнете с възможно най-дълбока благодарност за този дар в живота ви.

2. Попълнете във Вълшебния си чек сумата, която искате да получите, както и името си и днешна дата.

3. Вземете Вълшебния си чек в ръце и си представете как си купувате конкретните неща, за които искате парите. Почувствайте се колкото се може по-щастливи и благодарни, че сте ги получили.

4. Вземете Вълшебния чек със себе си днес или го сложете на място, където можете да го виждате често. Поне още два пъти през деня вземете чека в ръце, представете си как използвате парите за онова, което искате, и се почувствайте така благодарни, сякаш наистина го правите.

5. В края на деня сложете Вълшебния си чек на видно място, където можете да го виждате всекидневно. Когато получите парите от чека или ако получите нещото, за което сте искали да похарчите парите, сменете чека с нова сума за нещо друго, което искате, и повторете стъпки 2–4.

Преснимайте или сканирайте чека, попълнете датата, името си и сумата, която искате да получите, във валута по ваш избор.