Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Parafaith (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Parafaith War, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,6 (× 14 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
Dargor (2015 г.)

Издание:

Л. Е. Модезит-младши. Войната на вярата

Американска, първо издание

Редактор: Вихра Манова

Художествено оформление на корица: „Megachrom“ — Петър Христов

Компютърна обработка: ИК „БАРД“ ООД — Дима Василева

Формат: 84/108/32

Печатни коли: 35

ИК „БАРД“, 1999

История

  1. — Добавяне

11.

„И какво ще спечели човек, придобивайки всички земи под небето, ако цената на тези земи са чувства, проникнали в сърцето му, които отвращават Бога?

Но какво отвращава Бога, ще попитате. Вие сте избрания от Бога народ, а аз съм Неговия Пророк и ви казвам, че отвратително за Бог е онова, което не Му се нрави и отхвърля учението Му.

Но какво не се нрави на Бог? Мъж, който не почита Бога и учението Му повече от всичко на света. Жена, която поставя светските развлечения над дълга си да ражда нови души и да ги възпитава в дух на преклонение пред Бога и Неговото учение.

Макар че за човека има много домове сред небесата на нашия Отец, всяко същество, независимо от това дали е заченато в глъбините на най-далечната галактика, или сред огньовете на най-близките звезди — всяко същество, което не приема Бог и Неговите заповеди, не се нрави на Бог. Защото онези, които не приемат Бог, са загубили душите си, захвърляйки ги сред тъмата. Те струват по-малко от праха под ботушите на мъжа, по-малко от пясъка между пръстите на женските крака.

Дори още по-малко струват онези, които са познали Бога и са Го отхвърлили, защото са предпочели нищото пред сиянието на Бога.

Това е първата и най-великата заповед сред законите на Бога, която трябва да приемеш — не бива да тачиш друг бог пред Него. Втората заповед е: никой мъж и никоя жена не трябва да отвръщат глави от нуждите на друга душа, повярвала в Бога.

Защото работата на Бога е работа на всичките вярващи души. И горко на онези, които не работят в благословените полета на Бога. Те няма да знаят какво е покой и сигурност, нито докосването на хладната вода по напуканите устни, нито помощта на любещия Отец. Всяко тяхно начинание ще завършва безславно, те ще бъдат неспокойни и отчаяни през всичките дни на живота си, който ще угасне и ще изтече бързо, както преброените часове от живота на мушицата-еднодневка.

Божиите души ще живеят завинаги защитени от взора на Бога, Той с радост ще ги приеме при себе си и те ще живеят в Неговия дом, докато на света има небеса и след това.

Както казах аз, Пророкът на Бога, така и ще бъде, сега и завинаги.

Ето, вдигам лявата си ръка и карам светкавицата да блесне. От мен зависи дали вие ще виждате, или не. Издигам този огън в името на Бога и го издигам с по-слабата си ръка; а аз стоя далеч по-ниско от Бог. Ще ме предизвикате ли да вдигна силната си ръка? Или искате Господ Бог да изпрати Своето могъщество срещу вас?“

Книгата на Торен

Оригинално издание