Джон Кехоу
Подсъзнанието може всичко (11) (Техники за овладяване поразителната сила на мисълта)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Mind Power into the 21st Century (Techniques to Harness the Astounding Powers of Thought), (Пълни авторски права)
Превод от
, ???? (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,3 (× 100 гласа)

Информация

Първоначална корекция и форматиране
ira999 (2010)
Корекция и форматиране
Диан Жон (2010)
Сканиране и разпознаване
?
Допълнителна корекция
Диан Жон (2012)

Издание:

Джон Кехоу. Подсъзнанието може всичко

Трето преработено издание.

Издателство „Феникс Дизайн“

ISBN 954889016

История

  1. — Добавяне
  2. — Корекция

10
Действителността

Бъдещето на човека е в него самия и динамично се променя в настоящия момент.

Ейбрахам Маслоу

Това, което се случва сега в живота ви, не е случайно. Миналите ви съзнателни мисли са помогнали за създаването му. Причините за вашето „сега“ се коренят в миналото.

Нека разгледаме следната аналогия: когато гледате небето и звездите на него, вие всъщност виждате миналото, защото някои от звездите може би не съществуват вече. Това е така, тъй като звездите се намират на стотици хиляди светлинни години от нас и на светлината им, която се разпространява със скорост 300 000 километра в секунда, и трябват стотици или хиляди години да достигне Земята. Видимата светлина на звезда, отдалечена от нас на стотици светлинни години, всъщност е светлината, излъчена от нея преди стотици години. Точно тази звезда може и да е избухнала преди двадесет и пет години, но ние все още виждаме нейната светлина и ще я виждаме още седемдесет и пет години, макар самата звезда отдавна да е престанала да съществува.

Помнете тази аналогия, когато използвате техники за силата на мисълта, за да променяте действителността си. Изменяйки своите мисли, вие няма да предизвикате внезапни промени в заобикалящата ви реалност. Винаги ще съществува определен отрязък от време, през който вие ще развивате новото си съзнание, но ще сте затънали в „старата“ действителност.

Този период на „очакване нещо да се случи“ е критичен, защото вашето поведение през това време или ще ускорява, или ще забавя настъпването на „новата“ действителност, която искате да създадете. Може да възникнат съмнения дали изобщо нещата се променят. Може да загубите надежда, смятайки, че напразно си губите времето. Разумът ви ще се опитва да ви обърка, нашепвайки, че нищо няма да стане, че всичко е безполезно. Такива мисли е напълно естествено да възникнат у всеки един от нас. Не им обръщайте внимание, а просто се запасете с търпение и усърдие и продължете с упражненията. Може да ви помогне мисълта, че действителността се променя, тоест тя е продължителен процес, а не нещо определено и неизменно.

Всичко съществуващо се намира в процес на постоянно преминаване от едно състояние в друго. Обстоятелствата във вашия живот също през цялото време се променят, стават различни, така че ако настоятелно повтаряте новите си мисли, как може те да ви доведат до нещо друго освен до нова действителност? Помислете над това.

Отпуснете се и се наслаждавайте на упражненията, като игнорирате всякакви негативни мисли. С времето вашият живот ще се промени естествено и без особени усилия. Не си струва да насилвате нещата.

Помнете тези указания:

1. Винаги осъзнавайте това, за което мислите. Днешните ви мисли създават утрешната ви реалност и бъдеще.

2. Променете отношението си към всички житейски неприятности. Ако кариерата ви буксува, ако нямате личен живот, ако сте болни, безработни или ви се струва, че всичко е против вас, първото нещо, което трябва да направите, е да приемете ситуацията. Не се опитвайте да си внушавате, че това не се случва или че не е така. Случва се, така е. Не хабете време в самосъжаление или излишна борба с фактите и обстоятелствата, преодолейте лошото и продължете напред чрез силата на мисълта.

3. Определете си ежедневен период на „съзидание“, през който да се освободите от всекидневните грижи. Това е време, в което ще получавате необходимия ви заряд от енергия.

 

Веднъж позвъних в една компания, за да получа важна информация, необходима ми за моята работа. Жената, с която разговарях, ме помоли да се обадя пак след половин час с обяснението: „Съжалявам, но в момента нямаме достъп до нашия компютър, пусната е програма, използваща всички ресурси.“ Затворих телефона и си помислих: „Именно така и ние използваме силата на мисълта. Изпълнявайки мислена програма, ние затваряме мозъка си за всички външни дразнители и пускаме програмата отново и отново.“

Промяната — процес на натрупване

Представете си пипета пълна с червена боя. Всеки ден вие капвате по една капка в голям съд с вода. Отначало няма да забележите никакъв ефект: боята ще започне бързо да се разтваря и да се поглъща от водата. Обаче, ако продължите да добавяте по една капка всеки ден, водата постепенно ще стане от бистра — бледорозова, после наситено розова и накрая яркочервена.

При създаването на вашата „нова“ действителност в качеството на „капкомер“ е онзи ежедневен период на „съзидание“, по време на който се отърсвате от проблемите си, трудностите и заобикалящата ви „сега“ действителност. Този период може да отнема от пет до тридесет минути, важното е да е толкова дълъг, че да не ви е проблем да отделяте необходимото време всеки ден. Редовно и усърдно прилагайте научените техники и ще забележите постоянно засилващ се ефект. Тези, които се упражняват апатично и от време на време, няма да стигнат до крайната цел, но всичко ще е постижимо за онези, които са прозорливи, разбиращи, търпеливи и отдадени.

Ще имате ли смелостта да повярвате в представата, че сте по-силни и по-могъщи, отколкото сте при сегашните обстоятелства?

Готови ли сте ежедневно, без да пропускате нито ден, да се изпълвате с мисли за действителността, която бихте искали да сътворите?

Ще продължите ли настойчиво да се занимавате с ежедневните си упражнения и да вярвате в успеха им, дори ако външно нищо не се променя в живота ви?

Ако можете да направите това, то вие ще имате всичко, което пожелаете. Смело ще пристъпите в света и светът ще ви предложи всичко, каквото поискате от него.