Читателски коментари (за „Подсъзнанието може всичко “ от Джон Кехоу)

  • 1. Ваня Костова (25 май 2010 в 09:06)

    Прочетох книгата и се опитвам да използвам наученото. Сигурна съм че ми е полезна, вече си обяснявам много неща които не съм разбирала. Мисля, че съм търсила точно това. Благодаря на всички които са помогнали да имаме възможност да я прочитаме.

  • 2. аз (4 юни 2010 в 09:24)

    Книгата е страхотна Заслужава си

    Чете се лесно и е полезна

  • 3. Мариян (27 септември 2010 в 01:50)

    Ефекта след прочитането на тази книга е наистина потресаващ!

  • 4. zaza (16 януари 2011 в 03:22)

    Прочетох книгата — нищо особено. Бях я взел на заем от една приятелка и пошарих вътре с молива. Обичам да подчертавам книгите, но не и да редактирам, но ми се наложи на няколко места да направя корекции.

    Авторът използва неправилни примери. Не отговарят на истината или са грешно интерпретирани. По спомен единият се отнасяш е до това как МакДоналдс е основан на базата на подсъзнанието. Всъщнот Рей Крок е работил дълги, дълги години преди да натрупа достатъчно опит за да прецени, че това ще е печелившо и го прави съвсем съзнателно. Познава ресторантьорството и търговията отлично.

    Малко се преувеличава значението на подсъзнанието. Има едно разказче, как Джон Атанасов в една кръчма седял и гледал как клатещата се лампа осветява бутилките на бара и те проблясват. И така изобретил ламповата изчислителна машина. Това всъщност е резултат от много работа и знания и просто момент на озарение на една творческа идея.

  • 5. Стоян ГОгов (20 януари 2011 в 14:05)

    zaza драги мой човеко за МакДоналдс не става въпрос за подсъзнанието а интуицията , а тогава колкото и да разбираш от търговия и т.н НИКОГА успеха не е сигурен ! говориш пълни измислици

  • 6. elenaw (22 януари 2011 в 14:41)

    книгата е страхотна!

    всичко е вярно. Прочетох я за пръвпът преди повече от четири години и все още я препрочитам. прилагам техниките и това ми помага да променям позитивно живота си. благодаря на автора и преводачите!

  • 7. Нели Милева (25 февруари 2011 в 21:25)

    Не успях да се сдържа и пиша преди да съм я дочела.

    Благодаря за труда на всички, които имат заслуга да можем да четем книгата тук.

    Със сигурност има слабости и аз ги виждам — поне до 9-та глава, където съм в момента. Те не са важни. Произведението е едно от малкото, в които техническите, правописните, стилистичните грешки имат особено нищожно значение.

    Без да съм знаела за описаното в книгата, цял живот съм била позитивно настроена към света и събитията в него. Сега, започвайки четенето, си обяснявам много щастливи и недотам стечения на обстоятелствата.

    Без да съм знаела защо, съм вярвала в много неща освен в случайностите, късмета и провидението. Търсела съм заслугата и вината предимно в себе си. Та, не е ли неизмеримо удобство да държиш всичко в ръцете си? Всичко, което ти се случва, да зависи от твоята воля?

    Благодарна съм, че така е устроено.

    От 3 месеца (от началото на зимата), когато гледахме The Secret, детето ми и аз не сме се сещали за хапчета, доктори, дори хомеопатията зарязахме.

    Това е първата зима в последните 7 години, когато си позволявам да пия студена бира, да ям сладолед, да се разхождам с мокра коса на –5 градуса и това да остане без последствия за здравето ми, а далеч още не съм стигнала до истинска система в прилагането на знанието от книгата…

    И, естествено, винаги паркирам, където ми е най-удобно :)

  • 8. Галя Панайотова (2 април 2011 в 13:38)

    Книгата носи много позитивни емоции и дарява оптимизъм на всеки,който е готов да направи някаква промяна в начина на мислене,на светоусещане.Надежда,радост от възможността отново да се почувстваш готов за успеха.Разбира се,не всичко е о’кей,но си струва да се прочете.Действа релаксиращо.С благодарност към всички,които са допринесли за възможността да стигне до мен!

  • 9. Shaddix (27 май 2011 в 00:52), оценка: 6 от 6

    Чудесна книга. :)

    • 10. Светла (27 май 2011 в 17:03)

      дано мисля та са е следващата :)

  • 11. Lina (3 септември 2011 в 14:29)

    Ужасно съм разочарована от книгата. Има добри съвети, някои неща ми харесват, но като цяло съм разочарована. „Когато изнасях първите си лекции пред публика, тъй като имах много малко пари, отсядах в хотели трета категория. Това ме караше да се срамувам и се стараех никой да не ме вижда, когато влизам или излизам…“ ето тук вече окончателно се убедих, че авторът се интересува само от пари. Няколко реда по-напред казва, че къщата му била без ток и вода, което, разбира се, за Америка освен ако не си амиш, си е пълна глупост. Освен това в глава 17 се казва в прав текст да се четата книги и да се слушат касети за самоосъвършенстване… или по-точно НЕГОВИ такива…

    Сигурна съм, че има по-добри автори на подобен тип книги. Един за който се сещам е Ог Мандино.

  • 12. vova4ka (26 януари 2012 в 14:33), оценка: 6 от 6

    Една от малкото книги, способни да променят и преосмислят целия ти мироглед и да ти дадат отговори на някои въпроси (например защо един е по-преуспял от друг и как да преуспееш и ти). Смятам, че книгата ми беше много полезна — сега съм по-спокоен, по-позитивен и с малко по-малко недостатъци. Сигурен съм, че след време с правилната психическа настройка и благодарение на наученото ще променя живота си към по-добро.

  • 13. KRASEN_78 (9 май 2012 в 21:41)

    Страхотна книга, научих доста от нея!

  • 14. Таня (8 юни 2013 в 17:38)

    До половината на книгата съм, по принцип съм негативна и не вярвам в нищо, но днес заобикалящите ме хора, приятели забелязват че съм позитивна и уверена…Благодаря на преводачите и на писателя!

  • 15. Ивелина Василева (1 октомври 2013 в 21:08)

    http://drugiatsvqt.blogspot.com/ Наистина подсъзнанието може всичко!!!

    Непрекъснато се уверявам в това.Но самият процес е много дълъг и мъчителен.С прочитането на една книга не става.Прочетох десетки и все още имам да уча,но съм благодарна ,че има хора като Джон Кехоу .Благодаря от все сърце!!!

  • 16. Надежда (25 февруари 2014 в 13:10)

    Надежда Цонева . Прочетох книгата и съм очарована. Вярвам ,че ще ми помогне.

  • 17. Васил (5 август 2014 в 20:41)

    Бъдете позитивни! Виждам тук-таме негативни коментари и ми е много чудно с кое не са съгласни въпросните субекти?! Всичко е в главата ни, оттам нататък всеки си избира дали да изживее живота си по най-добрия начин или просто да съществува, плавайки по течението на случайността.

  • 18. развеселихте ме (6 август 2014 в 12:55)

    Имам предвид „позитивните“ коментари до момента. За пореден път се убеждавам, че българинът е все още по-прост, отколкото беден, след като се намират наивници, които продължават да дават пари за такива глупости. Цялата идея за „позитивното мислене“ е начин да впрегнеш каруцата пред коня :) Естествено, че хората, които са успели да направят пари изглеждат доволни и щастливи. Но колко трябва да си тъп, за да повярваш, че като се преструваш на доволен и щастлив, та чак сам да си вярваш, ще забогатееш?!?

    Познавам няколко човека, които успяха почти от нищото да я докарат до там, че оценката на собствеността им в момента е 7-цифрена. И мога да ви уверя, че нито един от тях не е чел подобни книги. А ако се опитам да им я препоръчам, ще ме погледнат изумено и ще не помолят да не ги занимавам с глупости. Качествата, които им позволиха да станат милионери не са „позитивна нагласа към света“, а преди всичко алчност, скъперничество, пълна липса на скрупули, желание на всяка цена да смажеш конкуренцията и хищническа хитрост и подлост. Плюс много труд, никакво свободно време и безжалостна експлоатация на работниците им, разбира се.

    Авторите на книги като тази създават творбите си по същата причина, поради която и онези, които пишат за ползата от лечебното гладуване. А именно — да приберат достатъчно пари от балъците, за да не им се налага никога повече да изпълняват собствените си съвети :)))

    • 19. pencho (6 август 2014 в 14:45)

      развеселихте ме, веселието е полезно, а смехът е здраве… Впрочем и това не е съвсем сигурно, май го четох в една книжка, а на книжките явно не може да се вярва, познавам няколко човека, които хич и не се усмихват, пък са здрави като бетон и преуспяват в този живот и имат милиони в незапорирани банки и други, които се веселяха по повод и без повод, пък без време… Та, дето викаше един, всичко е относително.

    • 21. galinka.bg (21 ноември 2017 в 15:40)

      Съгласна съм с вашето мнение относно забогатяването.Не всичко позитивно в този живот е свързано с пари.

      • 22. Ф р а к с с (21 ноември 2017 в 21:16)

        „Каквото не се купува с пари, купува се с много пари!“ — стара българска поговорка.

        „Кпйто и да ти говори, каквото и да ти разправя, помни едно — става въпрос за пари!“ — стара еврейска поговорка.

        Или, както казал старият банкер на сина си:

        — Моето момче, цял живот най-различни хора се опитват да ме убедят, че ключът за щастието не е в парите. Но аз се уверих от опит, че предложа ли достатъчно пари, винаги се намира кой да ми поднесе въпросния ключ. При това на сребърен поднос и с дълбок поклон.

        :)

        • 23. notman (22 ноември 2017 в 14:13)

          Каквото не се купува с пари, се купува с много пари.

          А каквото, Фраксчо, не се купува с много пари, се получава без пари. Това от мен да го знаеш.

          • 24. Ф р а к с с (22 ноември 2017 в 15:48)

            Това го знам, но не от теб, а от Труман Капоти — „Закуска в Тифани“ :) Точният цитат, който ти предпочиташ да си присвоиш, е: „Всяко нещо на света има цена с изключение на честните хора. Тях ги получаваш безплатно.“

            • 25. notman (22 ноември 2017 в 22:11)

              Добре, Фраксчо, така да бъде. Прав си. Само се успокой :)

              • 26. Вежливые человечки (22 ноември 2017 в 23:16)

                Не трогай товарища Фракс, вошь пиндоская!!!

                Самые честные люди — это мы, чекисты. Понял?!

                Вот что говорил нам товарищ Дзерджинский, Феликс Эдмундович: у чекиста должна быть холодная голова, горячее сердце и чистые руки.

                Марш отсюда, гнида черножопая!

    • 27. [email protected] (15 април 2021 в 20:29)

      РАЗВЕСЕЛИХТЕ МЕ ,благодаря за точния коментар.Абсолютно споделям мнението ви.

  • 20. nikidim99 (9 септември 2014 в 14:50), оценка: 6 от 6

    Ще игнорирам горните коментари и ще кажа, че книгата е НЕВЕРОЯТНА, много горещо я препоръчвам на всеки, попаднал на нея. Радвам се, че ми се предоставя възможност да знам такива неща, които някои хора дори не са си представяли и то благодарение на книги като тази, а съм само на 14 години! Изумен съм, ще я прочета още поне 2 пъти и съм убеден, че с практика всеки ден и устременост към това, което искам, ще постигна много в живота си.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.