Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Simon vs. the Homo Sapiens Agenda = Love, Simon, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
няма

Информация

Сканиране
Silverkata (2020)
Разпознаване, корекция и форматиране
Стаси 5 (2020)

Издание:

Автор: Беки Албъртали

Заглавие: С обич, Саймън

Преводач: Вера Паунова

Година на превод: 2018 (не е указана)

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: първо

Издател: Ибис

Град на издателя: София

Година на издаване: 2018

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Симолини“

Излязла от печат: 20.11.2018

Редактор: Преслава Колева

Технически редактор: Симеон Айтов

Коректор: Соня Илиева

ISBN: 978-619-157-272-4

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/13374

История

  1. — Добавяне

18

От: [email protected]

До: [email protected]

Дата: 20.12, 13:45

Тема: Майко мила

 

Жак,

Направо няма да повярваш.

Вчера се прибрах от училище и двамата ми родители бяха у дома. Знам, че на пръв поглед не изглежда странно, обаче имай предвид, че майка ми почти никога не си тръгва по-рано от работа, а баща ми буквално никога не е идвал без предварително предупреждение. Освен това беше тук само преди две седмици. Седяха на дивана в дневната и очевидно се смееха на нещо, но млъкнаха в мига, в който прекрачих прага.

Само дето не ми прилоша, Жак. Сигурен бях, че мама му е казала, че съм гей, което би било просто… не знам. Както и да е, последва мъчителен половин час, изпълнен с празни приказки, а после мама изведнъж се изправи и каза, че ще ни остави насаме за малко. И си отиде в спалнята. Всичко беше толкова странно.

Както и да е, баща ми изглеждаше адски нервен, аз също бях адски нервен. Говорехме си и забравих какво каза той, но осъзнах, че мама не му беше казала нищо. И изведнъж ми се прииска той да научи. Имах чувството, че трябва да стане точно в тази секунда. Така че продължих да го слушам и да чакам възможност да му кажа, но той говореше ли, говореше и беше странно и маловажно, и скучно.

А после изневиделица, без никаква връзка с каквото и да било, ми заяви, не мащехата ми е бременна. Бебето трябва да се роди през юни.

Наистина, ама наистина не го очаквах. Цял живот съм бил единствено дете.

Така че, да. Ако някой може да открие забавното във всичко това, си ти. Моля те. Или просто ме разсей. В това също те бива.

С обич,

Блу

От: [email protected]

До: [email protected]

Дата: 20.12, 18:16

Тема: Относно: Майко мила

 

Блу,

Леле. Аз просто… леле. Честито? Не знам. Не мога да преценя напълно как се чувстваш, но ми се струва, че не си във възторг. Предполагам, че и аз едва ли щях да бъда. Особено ако бях свикнал да бъда единствено дете. Да не говорим и за фактора с бащата, който прави секс, което винаги е ужасяващо (и който ти купи книга от пустия му Казанова?). Ъгх.

Освен това съжалявам, че си се приготвил да му кажеш и така и не си имал възможност. Адски кофти.

Опитвам се да намеря забавното във всичко това. Акита? Акането е смешно, нали? Предполагам, че предстоят много акита. Не знам защо не ми се струва забавно точно сега. АКАНЕ!!!!! Искам да кажа, наистина се опитвам.

Странно е как са ти го казали, сякаш и двамата са знаели. Предполагам, искал е първо да предупреди майка ти или нещо такова? А после се е притеснявал да ти каже. Сякаш е на нашите години и съобщава на родителите си, че е надул корема на някакво момиче. Което тотално си е хетеро еквивалентът на разкриване.

И като стана дума — не мислиш ли, че всички трябва да се разкриват? Защо всички да са хетеросексуални по подразбиране? Всеки би трябвало да го обяви, по един или друг начин, и би трябвало да е истински конфузно, независимо дали си хетеро, гей, би или каквото и да е там. Така де.

Както и да е, не знам дали нещо от това изобщо помага. Май не съм съвсем във форма (и аз имах особен ден). Искам обаче да знаеш, че съжалявам, дето това ти се е стоварило изневиделица. Мисля за теб.

С обич,

Жак

От: [email protected]

До: [email protected]

Дата: 21.12, 09:37

Тема: АКАНЕ

 

Жак,

Преди всичко имейлът ти наистина помогна. Не знам… нещо в акането и Казанова, и думите „надул корема“ по отношение на баща ми. Ама че бъркотия. Мисля, че виждам забавното. Предполагам, че не е непременно нещо лошо да си имам малък зародиш брат или сестра. Както и да е, чувствам се много по-добре, след като поспах. А и мисля, че само да го обсъдя с теб прави всичко да изглежда по-добре.

Съжалявам, че и ти си имал особен ден. Искаш ли да поговорим за това?

Определено е дразнещо, че хетеро (и бял, като стана дума) е позицията по подразбиране и че единствените, които трябва да мислят за своята идентичност, са онези, които не пасват в този калъп. Хетеросексуалните също би трябвало да се разкриват и колкото по-конфузно, толкова по-добре. Неловкостта трябва да бъде задължително изискване. Предполагам, че това е нещо като нашата версия на хомосексуалния план.

С обич,

Блу

П.П. Между другото, познай какво ям в момента.

От: [email protected]

До: [email protected]

Дата: 21.12, 10:11

Тема: Относно: АКАНЕ

 

Блу,

Надявам се, за твое добро, че Малкият зародиш е момче, защото сестрите са мъчна работа. Радвам се, че се чувстваш малко по-добре за всичко това. Не знам как го направих, но се радвам, че можах да помогна някак.

О, не се тревожи за моя особен ден. Някой ми се ядоса и е трудно за обяснение, но беше просто глупаво недоразумение. Все тая.

Хомосексуалният план? Не знам. Според мен е повече като плана на хомо сапиенс. Там е работата, нали?

С обич,

Жак

П.П. Събуди любопитството ми. Банан? Кренвирш? Краставица? :-)

От: [email protected]

До: [email protected]

Дата: 21.12, 10:24

Тема: Замислите на хомо сапиенс

 

Жак,

Страшно ми хареса.

С обич,

Блу

П.П. Ама че мръсно подсъзнание.

П.П.П. По-скоро гигантска франзела.

П.П.П.П. Не, наистина. „Орео“. В твоя чест.

От: [email protected]

До: [email protected]

Дата: 21.12, 10:30

Тема: Относно: както е горе

 

Блу,

Обожавам това, че закусваш с „Орео“. И обожавам гигантската ти франзела.

Ето как стоят нещата. Пиша и трия, и се опитвам да измисля по-добър начин да го изрека. Не знам, просто ще го кажа направо: искам да знам кой си.

Мисля, че трябва да се срещнем.

С обич,

Жак