Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
My Sweet Revenge, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,3 (× 19 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2019)
Разпознаване, корекция и форматиране
VeGan (2019)

Издание:

Автор: Джейн Фалън

Заглавие: Моето сладко отмъщение

Преводач: Боряна Даракчиева

Издание: първо

Издател: СББ Медиа АД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2018

Тип: роман

Националност: британска

Печатница: Ропринт ЕАД

Редактор: Златина Пенева

ISBN: 978-954-399-278-2

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/8959

История

  1. — Добавяне

23.
Саския

Значи малката Пола има план. Казах ли ви, че не й е чиста работата. Но това не е добре. За мен.

Надявах се, че като й кажа някаква история за него и Саманта, тя ще го изхвърли или ще стане параноична и подозрителна и той ще си тръгне сам. Защото всички знаем колко обича Робърт това, нали?

Но никога не съм предполагала, че ще положи всякакви усилия, за да си го върне.

Нека видим обаче докога ще изтрае подновената му страст, когато тя започне да го пита къде отива и кога ще се върне. Защото дори ако успее да не се скара с него, няма да може да поддържа преструвката, че са безгрижно влюбени, по двайсет и четири часа в денонощието. Представям си праведното му възмущение, ако реши, че тя го обвинява в нещо, когато за първи път от години е невинен! О, как ми се иска да съм муха на стената и да го видя.

Добрите новини — за мен, — са, че що се отнася до Пола, с брака им е свършено. На финала тя ще го разкара.

Лошите новини са, че дотогава тя се надява той да се влюби отново безумно в нея. И ако стане така, къде оставам аз?

Тя иска да й помогна да го раздели със Саманта, което е гениално, тъй като всъщност аз ги събрах, така да се каже. И определено мога да й помогна в това, хаха!

Отношенията ми с Роби са много обтегнати. Стараем се никой да не усети — макар че и без това почти всички в екипа си мислят, че не се понасяме, и малко враждебност не би ни издала, — но пак ми е трудно. Не мога да приема, че всичко свърши просто така. Само защото се усъмних в него.

Пола не ми дава никаква информация. Слава богу, спря да се хвали колко фантастичен бил сексът. Вероятно защото го е отрязала, след като й казах за Саманта. Харесва ми да си го представям объркан — тъкмо когато е решил, че всичко у дома е наред, да му отвърнат с такава хладина. Как се чуди дали е постъпил правилно, като ме разкара.

 

 

Няма да ви лъжа, тежко е да остаряваш. Аз съм само на трийсет и осем (добре де, на четирийсет и три, когато никой не чува, макар че и аз самата съм забравила), но за телевизията това си е направо библейска възраст за една жена. Не че няма роли, има. Но повечето са на трътлести мамчета, скучни лелички и отегчителни учителки. Нищо секси. И нищо за апетитно парче като мен. Това ми липсва. Липсва ми да съм в центъра на вниманието.

Наречете ме повърхностна, но това е положението. Знам, че не съм най-добрата актриса в света. Знам, че винаги съм получавала ролите заради външния си вид. И това никога не ме е притеснявало. Не се опитвах да бъда Джуди Денч, нито пък да печеля Оскар. Опитвах се да се насладя на моето късче от славата и богатството. Престъпление ли е?

Знам, че поех голям риск, като се забърках с Роби, при положение че Джош работи за сериала. Понякога се питам дали едното не беше пряко следствие от другото. Аз предложих Джош за длъжността, той я получи и тогава веднага се почувствах като в капан. Сякаш вече нямах нищо само мое. А и част от мен винаги се е питала дали за Роби това не беше нещо като конкуренция. Той не може да понася Джош, показа го пределно ясно. Така че вероятно е искал да му го върне някак, като ме прелъсти. Поне в началото. Харесва ми да си мисля, че след това се влюби в мен. И че предложи да заживеем заедно (това беше негово предложение, имайте предвид; не съм го карала да напуска жена си), защото искаше да прекара остатъка от живота си с мен.

Аз заложих на факта, че когато всичко излезе наяве, ще съм по-незаменима за сериала от Джош. Аз играя една от главните роли, спечелих „Най-добра поддържаща роля в телевизионен сериал“ на наградите на зрителите след втория сезон. Как едно продуцентче ще се състезава с това? Никога не съм смятала, че положението ми може да бъде застрашено.

Сега се питам дали не съм се отървала на косъм. В йерархията на сериала Харгрейвс понастоящем определено са втори след самия фермер. Вероятно аз съм четвърта по важност, след съпругата на Джайлс. И Мерилин се промъква по петите ми. Тази история с Роби ще й даде страшен тласък. Започвам да се питам дали няма да стана уязвима, ако той внезапно реши, че вече не ме иска наоколо. Ако стане „или аз, или тя“. Тогава единствено Джош ще стои на пътя ми към безработицата.

Затова трябва да съм много внимателна. Не мога дори да си представя какво ще направи Роби, ако разбере, че аз съм пуснала слуха за Саманта, който е отровил ума на жена му точно когато всичко е тръгнало така добре. За мое щастие Пола винаги е била категорична, че не бива да споменаваме за приятелството си пред него. Ако си мълчим, никой няма да се досети. И тогава, някой ден, тя ще му излезе изневиделица с обвинението. И кого ще помисли той за параноичка тогава? Аз ще изглеждам като Мис Суперразумна.

Ще трябва да избяга някъде и аз ще се погрижа това някъде да е при мен.